Halloween

Idag jobbar jag bara halvdag, det ska bli skönt att komma hem mitt på dagen. Ska svänga förbi en affär och köpa en födelsedagspresent till Celine som blir 15 år om en vecka. När vi var i Ullared, så hittade hon ett par Björn Borg-stövlar i en affär som hon ville ha. Dom kostade 675 och hon ville ha dom som present i förskott, så nu blir det inte så mycket överraskningar på födelsedagen, då hennes pappa redan igår gav henne en kamera. Vad det var bra för att ge henne det för tidigt vet jag inte, men han tyckte det.


Ullared och pokerkväll

Åkte med en buss till Ullared idag och skulle absolut inte handla mer än nödvändigt, men ändå slutade notan på 4200! Det går inte alltid som man tänkt och särskilt inte på Gekås. Jag och barnen fyllde kundvagnen mestadels med hygiensaker och smink, är man tre tjejer så är man. Viggo fick lite saker han också, så som nytt halsband, tuggben, mat och någon leksak. Jag köpte mig en ny stegräknare och som verkar lite modernare än den jag hade tidigare. Den här kan tydligen föra statistik och sånt är alltid kul.

Det var meningen att den här bilden skulle visa hur fullt med folk det var...


Här är våra inköp, kul att packa upp allt hemma.

Hade dubbelbokat mig för dagen, men löste det som så att bussen släppte av mig på vägen hem så att jag kunde delta på pokerkvällen med jobbet. Idag var vi tyvärr bara fyra stycken, även om 7 stycken anmält sig. Som tur är gick det att spela ändå, men det blir ju inte lika kul. Jag vann första omgången och kom tvåa andra.

Ni ser vem som har den största stacken va? :-)


Godisbutik utbränd

För ett tag sen lyssnade jag på Radio Rix och där hade dom en efterlysning på en kille som enligt uppgift jobbade 
som värd på tåget mellan Skövde och Göteborg. Titti beskrev hans egenskaper och jag visste direkt vem dom menade. Tydligen hade dom gått ut med den riktiga efterlysningen ett tag innan, för nu handlade det om att dom fortfarande inte visste vem han var. Eftersom jag åker det tåget ganska ofta och har lagt märke till denna söta, otroligt trevliga kille som är ett perfekt ansikte utåt för SJ, så var det ganska kul att man visste vem han var. Sen var ju jag sjukskriven och har inte sett honom, men imorse var han på tåget. När han kom förbi och skulle kolla mitt periodkort, så sa jag:
-Du vet väl att dom efterlyste dig i radion va?
Han sken upp och sa: -Ja och dom hittade mig också! Sen sätter han sig vid mig och fortsätter: - Det var en tjej på 31 år från Alingsås som hade ringt till radion.
-Jasså, blev det någon dejt då, frågar jag.
- Ja, det blev det faktiskt. Vi var ute och fikade och promenerade.
-Följde dom upp det i radion sen då?
-Nej, det var jag som skulle ringa, men jag har inte gjort det. Men vad bonnig jag lät på radion!
-Ja, men det gör du i verkligheten också, sa jag och flinade.
-Jag som tycker det är lite charmigt, säger han.
Sen var det dags för han att gå vidare, men det var lite kul prat.

Kom till jobbet och skulle gå och köpa macka i den lilla butik som finns precis utanför och när jag går av bussen och ser bort mot affären så möts jag av det här. Bilden är från tidningen och är tagen i natt, så brandmännen var inte där på morgonen och affären var alldeles svart av aska och sot. Hörde ryktas om att den var anlagd och det förvånar mig inte.


Ett litet missöde

Vaknade tidigt, 07:45 och gick upp. Kollade in det nyöppnade köpcentrat Storken och hittade en jättefin vinterjacka som jag tänker köpa. Den kostar 1495 dessvärre, men jag har inte köpt någon på massa år, så nu är det dags.
Kl 12 skulle supporterbussen gå ner till Halmstad och jag cyklade bort dit och var där ca 11:50, noterade att bussen redan stod där och att folk hunnit ta plats. Parkerade cykeln och klev på utan att titta in i bussen. Tänkte att jag nog ändå inte känner igen så många, eftersom jag har haft ett litet uppehåll med handbollen. Då frågar en man: -Då ska vi se, är det handboll eller innebandy? - Jag förstod inget, men då lyfte jag blicken och en hel buss med unga killar satt i plus att jag såg lite innebandyprylar och förstod då att jag stigit på fel buss. :-) Det var bara att skoja till det och gå av igen.
På den rätta bussen var det frågesport som vanligt och väldigt svåra frågor, men kul! Jag köpte en supportertröja som jag satte på mig, det gäller ju att visa vem man hejar på under bortamatcher.


Snygg va?

Matchen var inte bra rent handbollsmässigt, mycket slarv från båda hållen. AHK hamnade under direkt med ett par mål och det var ungefär så hela matchen, men sen lyckades AHK komma ikapp och med ett mål ledning så hade dom chans att sätta en till, men missar och det blev lite dramatik på slutet. Resultatet blev 24-24 och det ska "vi" vara nöjda med.
Drotts publik var öväntat tunn, våran "klack" hördes mer, vi var ganska många och sånt är alltid kul.
Taget med min mobil, därav kvalitén.

Klippt mig

Ringde min frisör på vägen hem från jobbet och hade sådan tur att jag fick komma på direkten. Sen bad jag henne färga min utväxt, så det gjorde hon och för detta + klippning o hårtvätt skulle hon bara ha 300 kronor! I like! Dessutom blir jag alltid nöjd när jag går därifrån.

Celine och Jennifer har åkt till Skara med sin pappa och ska träffa släkten och gå på spökvandring, så jag ser på Idol alldeles ensam, men tycker om att vara det emellanåt. Imorgon ska jag åka med supporterbussen till Halmstad och kolla på handboll, det ser jag verkligen fram emot. Bussen avgår kl 12 och jag behöver inte betala, då jag åker på en av platserna som en sponsor har och inte vill nyttja. Det gäller att hålla sig framme, haha.

För några år sen så åkte jag och Jennifer med supporterbussen just till Halmstad och AHK:s supporterklubb hade gjort en egen flagga till henne som hon skulle vifta med. På hemresan hade hon full show i bussen och några killar busade och underhöll, så hon hade jättekul. Chauffören öppnade upp ett sovutrymme till henne ifall hon ville sova, men det hade hon inte tid med. Däremot var det väldigt kul och spännande att gå in i "kojan" och provligga när bussen åkte.

AHK vann!

Ikväll har jag varit med min bror Ola på handboll. Innan jag började jobba i Göteborg hade jag seriebiljett och missade aldrig en match på många år, men sen kände jag att tiden inte räckte till pga pendlandet. Det finns inget bättre nöje än att kolla på en bra handbollsmatch och kvällens match var klart kul. Två jämna lag (Alingsås mot Ystad) som följdes åt i målprotokollet ända fram tills mitten på andra halvlek, då Alingsås gjorde ett ryck och där det var mycket spännande mot slutet, men AHK lyckades vinna med 31-30 och få med sig ytterligare 2 poäng. Som ni förstår med tanke på resultatet, så hade inte målvakterna någon lyckad dag. 


Fullsatt hall och en aktiv publik när det är som bäst.


Så här hoppas jag tabellen fortsätter att se ut. :-)

Öis till Allsvenskan.

Ikväll har jag och Jennifer gått och sett en del av "Ljus i Alingsås". Det är ganska utspritt i år, så vi tar del 2 en annan kväll.

Det här var mycket finare i verkligheten. Ljusslingor i vatten.




Örgryte har gått upp i Allsvenskan, skickade grattis-sms till en spelare i laget som jag träffade i somras. Han var snabb med att svara och dom var precis på väg ut och fira. Vilken upplevelse att få vara med om som spelare.

Kollar på Ensam mamma söker, vem väljer att vara med i ett sånt program? Det är dock väldigt kul att se på och det tog ett tag innan jag kände igen en av killarna, för tre år sen var vi ute på en spontan middag. Trevligt var det absolut, men vi hördes inte av mer efter det och jag glömde av det hela. Det tog några program innan poletten trillade ner om vem han var.  Av alla deltagande killar så hade jag inte valt någon, är det jag som är kräsen eller dom som är fel? :-)


Vilken överraskning!

Idag ringde en blomsteraffär hem till mig och meddelade att dom hade blommor till mig. Jag förstod inget, vad hade jag gjort för att få blommor? Hade ingen aning och det var ingen idé att fundera vidare utan vänta och se. Kl 15:30 ringde det på dörren och jag fick en vacker höstbukett inslagen i ett fint grönt papper.


På kortet står: " Välkommen tillbaka! Håkan och gänget"

Håkan är min chef och han har varit otroligt bra och förstående under min sjukdomstid, att han också skickar blommor för att hälsa mig välkommen tillbaka efter 5 veckors sjukskrivning visar ytterligare på hur bra chef jag har! TACK, jag blev jätteglad!

Mästerfotografen Jennifer

Precis kollat på Idol, jag gillar Alice och Kevin, dom är klart jämnast i kvalité. Anders Bagge i juryn är så charmig, han är så genomsnäll känns det som. Ikväll skulle min yngsta bror William vara med i programmet "Extra extra" på tv3, lite jobbigt eftersom det var samtidigt som Idol och jag fick sitta och zappa. Sen är han med alldeles i slutet, kanske någon sekund när han sitter på dagis i en soffa och läser från ett kort som han håller för halva ansiktet. :-)

Jennifer som älskar att fotografera med sin kamera har idag haft sin storasyster som "modell". Kul när syskonen kan umgås och hitta en sysselsättning som passar dom båda. 
Bilderna blev jättefina och här är några av dom.






Celines mobil

Jag började jobba hemifrån mån-tis då jag kände mig lite bättre och det funkade, så då åkte jag in till jobbet igår och jobbade hela dagen, så skönt! Igår hade jag lite småkänningar, men idag var det bättre. Även om jag kan känna att jag inte är helt bra, så är det iaf en enorm skillnad mot förut. Ingen jobbig huvudvärk eller sjuklig trötthet och efter att ha mått dåligt i flera veckor, så är jag jätteglad att komma tillbaka till vardagen igen.

För 1 ½ vecka sen går det inte att ringa till Celines mobil och när jag får tag på henne, så frågar jag varför.
Celine: -Den funkar inte! Det står bara att den inte hittar något nät och när jag skakar på den lite, så dör den!
Jag provar att byta sim-kort i telefonen, men den hittar inget nät, så jag lämnar in den på lagning. Idag kom det ett sms om att den var klar att hämta, så jag åkte till 3-butiken i Nordstan efter jobbet.
Lämnar in kvittot och lånetelefonen och killen försvinner in på lagret och kommer sen ut med en ny telefon!!! Jag frågar vad som varit felet, men det vet han inte, det står bara att dom bytt ut den till en brun först, då svart var slut och då sa jag att hon i så fall ville ha rosa och då blev det en sån. Snacka om en tjej som blev glad när jag kom hem. Där hade hon väldig tur, men det ska man väl ha ibland.


Korvgrillning i skogen

Idag har hela familjen gått 5 km-slingan på Hjortgården i ett underbart väder.  Viggo är så lycklig när han får springa fritt och det är också ett bra ställe att träna inkallning m.m. Vi packade med oss en ryggsäck med engångsgrill, korv med bröd, lite kakor och varsin dricka. Viggo fick köttbullar. Jag tog Alvedon innan så jag skulle slippa huvudvärken och vissa stunder under promenaden var det lite motigt, men då var det bara att gå ännu saktare. Jag som är van att gå i rask takt, men bättre att gå lugnt än inte alls och jag tror att motion, efter förmåga, påskyndar tiden att bli frisk.

Jennifer hade med sig sin kamera och tog en hel del vackra höstbilder, hon älskar att fotografera och är riktigt duktig på det. Det var i alla fall en underbar dag och kul att båda tjejerna följde med samtidigt.








Viggo är fastbunden och misstycker...

Jennifer är fotografen på detta kort.

Valpbilder

Tog mig på nytt till Sahlgrenska igår för ny provtagning och denna gång hade det stigit till 230. I måndags var det ju 180, så det går åt rätt håll, men ändå på tok för lågt. Läkaren sa att det kommer att stabiliseras, det är bara att hålla ut och han sjukskrev mig 14 dagar ytterligare. Jag känner faktiskt en skillnad mot i måndags, så snart kanske jag kan få bort huvudvärken och sovbehovet. Jag tog också blodsockerprov som var på 4.3 och det var väldigt bra, så nu kan jag sluta oroa mig för det.
Köpte mysiga kläder på Cubus igår, det var 20 % på deras kläder och alla i familjen (inte Viggo :-)) fick mysdressar i velour. Celine sa att hon aldrig kommer att ta av sig sin, haha.
Igår kväll var jag och Celine själva. Först var vi och handlade, sen tv och åt chips med dip och efter det tog vi en långpromenad med Viggo i regnet, faktiskt väldigt mysigt. Kul att hon kunde slita sig från datorn och umgås med mig lite.
Fick mail från Annica, Viggos uppfödare med bilder på valparna, men visst ser dom ut som råttor?




Om några veckor kommer dessa "råttor" vara världens sötaste...


Hösten är mysig

Idag har jag och mamma varit på tippen och slängt massa skräp, bl.a elektronik, batterier, mattor m.m. Mamma gjorde det mesta jobbet och min uppgift var att köra bilen. Har också varit på bilbesiktningen och bilen blev underkänd och det räknade jag nästan med. Det var inga större fel, så det ska nog inte bli så dyrt att fixa.

Mår fortfarande inte bra, den bästa tiden på dagen är dom två första timmarna på morgonen eller senare på kvällen. Det är då jag passar på att gå ut lite längre med Viggo. En sak som är tydligt med att jag slutat äta medicin och det är att jag kissar hela tiden, flera gånger varje natt och det är tydligen normalt då kortisonet har gjort att jag samlat mycket vätska i kroppen som nu vill ut. Blev lite orolig för att jag fått diabetes, då det kan utvecklas av just kortison.

Katrin ringde och berättade att hon har sagt upp sig och ska börja på ett nytt jobb. Jättekul för henne, men det känns trist att hon ska sluta.
Wicki var här och hälsade på igår, det var trevligt och vi åt goda mackor med äggröra. Synd att man inte bor närmare sina vänner, så man kan spontanträffas lite oftare.
Imorgon ska Kungen och Silvia komma till Alingsås och besöka gården där mamma bor, undrar om hon kommer se dom från köksfönstret. Dom ska kolla in hur renoveringen går med huset bredvid och där det renoveras på ett uppmärksammat och energisnålt sätt. Snart måste mamma flytta till en evakueringslägenhet i ett halvår och sen bestämma sig för om hon vill flytta tillbaka till samma lägenhet. Hyrorna blir väldigt dyra, då renoveringen räknas som nyproduktion.

Idag fick Viggos mamma en ny kull med valpar, det sista jag hörde var att det kommit fyra stycken, två av varje, spännande!
Vad jag gillar hösten! Fina färger, lagom kallt och man kan äntligen börja tända ljus. Jag har ett stort förråd med olika ljus och det är alltid lika roligt att gå dit och välja ut ett nytt. Färg, doft, storlek...

Sudoku är kul

Idag var jag för ny provtagning på Sahlgrenska. I fredags var ju provet på 850, alltså lite förhöjt kortisol efter behandlingen och det ledde till ökad aptit och svullnad. Mådde ganska bra i lördags och orkade ut med Viggo på en långpromenad och trodde verkligen att allt hade vänt och att jag skulle kunna gå och jobba idag. Så fel jag hade! Igår var jag så dålig och orkade knappt gå. Fick veta att kortisolvärdet idag alltså gått tillbaka till ynka 180, så inte så konstigt att jag mår som jag gör. Nu säger läkaren att jag ska avvakta och se om binjurarna vaknar till av sig själv, ska dit igen på fredag för nytt prov. Gör dom inte det, så blir det kortisonbehandling igen, men med en annan slags utsättning. Klart deppigt det här, man ska inte ta ut glädje i förskott, det är helt klart.

Då jag inte gör så mycket såna här dagar, så finns det heller inte så mycket att blogga om, men jag har blivit lite Sudokugalen! Rätt mysigt att sitta med en ljudbok i öronen, tända ljus och lösa Sudoku vid köksbordet...


Här hittar vi ett gäng hjortar och det var spännande!


Ett steg fram och ett tillbaka.

Var iväg och tog nya kortisolprover idag och det var på glädjande 850! Ändå kan jag inte säga att jag mår bra, men kroppen har varit med om en del och jag får ge det några dagar och se vart det lutar. Blev sjukskriven en vecka till utifall att, men mår jag bra innan, så är det ju bara att friskskriva sig. Nu när jag inte ska äta mer tabletter så kan man ju också se om sköldkörtelinflammationen har läkt ut. Har haft vissa symptom nyligen som inte helt tyder på det, men det lär ju visa sig i så fall.
Igår var jag ute på en lång kvällspromenad med Viggo, han har en förmåga att dra väldigt mycket och det är jobbigt att dra tillbaka honom och tjata, så nu tog jag med köttbullar och då var han exemplarisk. Får väl köra lite med det ett tag så att han får in lugnet och uppmärksamheten på mig, sen ska det räcka med att ge beröm hoppas jag. Förut när han gått vid mig och jag ger beröm, så verkar han tycka att han kan börja springa igen. Ungefär som att man säger "Varsågod" och han får äta och det blir ju lite fel. Inte lätt att förstå allt som hund eller veta hur man ska agera som matte.

Hemma igen!

Imorse svängde proverna och jag fick veta att jag hade 810 i kortisolvärde igår eftermiddag och 920 idag på morgonen, så jag fick åka hem vid 16-tiden. Nu vet man att binjurarna fungerar och det var ett fruktansvärt skönt besked och innebär att jag inte behöver äta kortison livet ut. Om dom inte hade svarat alls, så hade jag haft en extremt ovanlig sjukdom som heter Addisons sjukdom (primär). Nu har jag en sekundär variant av den istället, men den ska vara övergående. Mina binjurar är alltså inte helt fungerande, så om något såsom feber, olycka, operation, trauma inträffar så måste jag ha extra mycket kortison annars dör man. Jag har fått ett halsband och ett kort i plånboken som ska berätta om detta livsviktiga behov utifall att jag inte kan meddela mig själv.



Läkaren tyckte att jag skulle fortsätta med mitt vanliga kortison i 6 veckor till plus hydrokortison ännu längre, men då reagerade Olof som höll i proverna och sa att tanken är ju att vi ska prova helt utan nu när vi fått igång mina binjurar och se om dom stannar kvar på den nivån av sig själv. Jag höll med, för om jag fortsätter att äta tabletter, så hämmar det ju kanske binjurarna på nytt och det blir samma sak? Jag bad honom att snacka med läkaren och det gjorde han. Läkaren konfererade med två professorer och sa till slut att vi kan köra som Olof sa, han har ändå hållt på med dessa saker i 20 år, även om han "bara" är sjuksköterska. Jag ska tillbaka i övermorgon och ta nytt prov och likaså på måndag, först då kan vi se hur det verkar. Jag har inte mått bra sen jag kom hem, svag, darrig och trött, men jag ska kämpa på. Jag vill verkligen veta provsvaret på fredag utan att ha ätit tabletter för då blir det inte lika avläsbart, så kan jag låta bli att ta det, så ska jag.

En annan sak som hände inatt på sjukhuset var att jag vaknade kl 00:30 av att den ena gubben skulle upp och gå med sin rullator och ramlar med en jätteduns rätt i golvet. Jag blev livrädd!!! Ringer på larmklockan, men ingen kommer och minuterna går och jag börjar höra honom försöka ta sig upp, men förstår att det är omöjligt. Jag ser honom inte, då jag ligger med fördragna gardiner, men sen när han ropar hallå, så säger jag att jag ska hämta personal. Jag var inte i stånd att själv hjälpa till och det är inte det jag ska heller, men tänk om inte jag hade varit där, undrar hur länge han fått ligga där utan att dom upptäckt det. Samma gubbe var inne på toaletten igår och inte låst, så när jag ska in där, så möter jag honom och blev ganska snopen och stängde fort. Skönt att få sova i sin egen säng inatt. :-)


RSS 2.0