Spårvagnskaos

Vilket härligt väder det var idag, så underbart med sol och värme. Jag var nog sist kvar på kontoret idag och tog spårvagnen in till centralen. När vi kom till Korssvägen, så fick vi meddelandet att en spårvagn hade spårat ur vid Brunnsparken och att det var fullständigt kaos i trafiken. När vi passerade Ullevi, så blev det helt stopp, precis alla spårvagnar och bussar skulle fram på samma ställe, alltså runt centralen.


Vår förare var inte så smart, för hon körde fram för långt och blockerade hela vägen för bilarna också.


Många spårvagnar i kö från Ullevi till Brunnsparken.


Som tur var blev vi avsläppta och kunde gå resten i det fina vädret.

Spontant gick jag in i Nordstan och shoppade ett par nya skor och en fin top! Det är alltid lättast att hitta grejor när man inte planerat shoppingen. Nu kollar jag på "Diagnos okänd" på Tv3, kul att se när dom försöker hitta rätt diagnos. Jag googlar alltid själv när jag eller barnen blir sjuka och man lär sig massor, så jag är också med som hemmadoktor med mina idéer samtidigt som jag tittar på programmet, haha.

Celine har ju en väldigt jobbig pollenallergi och tycker inte att hennes allergimedicin hjälper när pollenhalten är som värst. Nu har läkaren ordinerat att hon ska ta Betapren, alltså kortison, men bara 3 dagar max 3 ggr per säsong. Man ska ju vara försiktig med kortison, men det skulle inte vara någon fara om man tar så få dagar. På lördag ska hon till Liseberg och då kan det vara bra att testa första kuren, så hon kan ha kul utan alla besvär. Det är ju rätt mycket grönska i den parken.


Förlust

Har precis sett semifinal 4 mellan Hammarby och Alingsås, dessvärre förlorade Alingsås, så nu blir det en femte och avgörande match på söndag. 

Jag på 40-årsfest hos Wicki i lördags, ca 30 personer, god mat och allmänt trevligt. Vi fick gå tipspromenad inne i hennes fina hus och svara på frågor om hennes liv. Jag har ju inte känt henne mer än 2 år, så jag hade inte många rätt, men det var kul att få veta lite mer om hennes historia. 

Nästa år är det min tur att fylla 40 och det gör jag på självaste midsommarafton. Känns jättekonstigt att bara säga siffran 40 när man fortfarande känner sig ung i sinnet. Dock är det inte detsamma att vara 40 idag som när min mamma var det, det är ju positivt.

På torsdag jobbar jag halvdag och resten av dagen ska jag och Celine njuta av lite shopping. Det är inte ofta hon har tid att umgås med mig, så det ska bli trevligt. Igår gjorde hon fotvård på mig, hon är bra på allt sånt. Smink, hår, massage etc och det uppskattas. Tycker hon ska utbilda sig inom något av detta, men hon vill bara jobba med djur.

Gästboksinlägg

Angående gårdagens förlust mot Hammarby i semifinal 2 borta, så har det blivit en del diskusssioner i AHK:s gästbok. Jag kunde inte låta bli att skriva ett jag också. Kanske att dom tar bort det snart när det står fula ord, men jag citerar ju bara och vill gärna starta en debatt.
Hammarbyklacken23 Apr 2009, 14:34
Det är beklämmande att läsa i GT hur Hammarbysupportrar har ropat rasistiska saker så som "svarting" till Bliznac. Inte konstigt att det påverkar hans psyke under matchen, han är ju inte mer än människa. Själv satt jag under Hammarbyklacken i Nolhaga (semifinal 1) och hörde vad som ropades och skulle jag vara spelare i Hammarby, så skulle jag skämmas! Två saker som ropades var:
- Våldta Alingsås!
- Alingsås knullar gas!

Sånt hör inte hemma i en handbollshall, släng ut dom!
/ Pia

Min dator såg inte så snygg ut.

Lämnade in min hem-PC för ett par veckor sen. Den hade inget fungerande grafikkort och jag tänkte att dom säkert installerar om hela datorn på verkstan, så det var bäst att kopiera över data som var av värde. Köpte ett hårddisk-kabinett för bärbara datorer, skruvade ur hårddisken och allt gick smärtfritt. Igår ringer dom från HP admin och säger att verkstan har lämnat ett kostnadsförslag.
 -Va, det är ju garanti, säger jag förvånat.
- Nej, inte på den här typen av skador. Någon har spillt kaffe i den.
- Uhh??? Vi dricker inte ens kaffe i vår familj och så vitt jag vet, så har ingen heller spillt.

Hon bad då verkstaden att maila över bilder till mig och det var den här synen som mötte mig.


Ganska förvånad blev jag och vem som spillt och vad får jag kanske aldrig veta.Efter några samtal hit och dit, så blev lösningen ändå bra. Allriskförsäkringen täckte detta och jag får delarna utbytta utan kostnad.

Så här skriver verkstaden:

Kostnadsförslag:
Vätskeskada. Kaffe

Kf avser byte av tangentbord, toppkåpa, moderkort samt hdd.

Material: 5090:-
Arbete: 1060:-
Frakt: 995:-

Tveksam till lönsamhet vid reparation.

Vid ej godkänt kostnadsförslag debiteras undersökningsavgift 500 kr + frakt 595 kr.

(Priser angivna exklusive moms.)

Om nu det går på ca 9000 inkl moms, så förstår jag inte varför försäkringsbolaget väljer att reparera istället för att köpa in en ny. Mig spelar det ingen roll, men när ändå verkstaden är tveksamma till reparation, så borde dom väl gå på den linjen.


Statyn blev så fin!

Helgen har varit lugn och skön. Potatiscupen för ungdomar i handboll har pågått i stan och Celines pojkvän Anton spelade. Var nere med Celine i hallen och kollade tre matcher som han spelade och hans lag vann hela cupen!

Imorgon ska AHK möta Hammarby i första semifinalen av fem, sittplatsbiljetten kostar 200 kr!  Hoppas det blir väl investerade pengar och dom vinner. 

Jag får besök från Sthlm på torsdag, Lollo kommer och hälsar på mig och stannar över helgen. Vi har inte setts på flera år, så det ska bli kul och vi ska bl.a till Wicki på 40-årsfest på lördag.


Någon har roat sig och gett statyn Jonas Alströmer en huvudprydnad.  Hur sjutton har någon lyckats ta sig upp och framförallt komma på idén? Påhittigt och kul tyckte iaf jag att det var.


Midtown east!

Kollade på Google Maps vart Liselotts lägenhet ligger och fann till min glädje att den ligger precis mitt i smeten. Midtown east, 37:e gatan. 

Hittat på nätet:
Midtown
Mellan 14th street och 59th street. Området sträcker sig hela vägen upp till Central Parks södra entré. Här hittar du mycket shopping med varuhus och affärer, Empire State Building och fler kända områden så som till exempel: Rockefeller Center, Broadway, Fifth Avenue och Times Square.
Jag har ringat in med rött...


Gratis är gott

Gjorde en sökning för att se vad vår resa till New York kostar om jag skulle boka idag, alltså samma bolag och samma datum. Priset var nu 4817 och jag betalade 4325. Jag har alltså sparat 1000 (2 pers) på att jag bokade för 2 dagar sen. Där ser man vad viktigt det är att vänta in rätt pris, inte alltid man har den möjligheten kanske eller ens orkar bry sig, men jag tycker det är halva nöjet att hita så billigt som möjligt. Ungefär som en börsmäklare antar jag.

För 2 år sen hittade jag en sista minuten till Cypern för 995 kr. Detta var 1-2 dagar innan avresa och då blir det ju ett projekt att hinna få ledigt för barnen, jobbet, packa osv. När jag gjorde bokningen så kunde man välja till om man ville ha transfer flygplatsen - hotellet och jag såg att det var ca en halvtimmes resa. Priset var enligt mig alldeles för dyrt, dom skulle alltså ha 150 kr/pers enkel väg, det skulle alltså bli 1200 för oss fyra. Mamma ville absolut boka, men jag sa att vi säkerligen hittar en taxi som inte ens kostar 600 eller så kan vi alltid ångra oss och hänga på bussen ändå och betala där. Jag gillar spontana saker, så billigt som möjligt och blir det inte bra, så löser jag det förhoppningsvis. Mamma vill ha trygghet och betalar hellre lite mer för den.

När jag går fram till den oerfarne reseledaren på Cyperns flygplats för att få reda på vilket hotell vi ska hamna på, så avslutar han med att säga: - Buss nr 19!
Aha, tänkte jag, han tar för givet att alla har bokat transfer och säger till barnen och mamma att vi kliver på och spelar med och låtsas att vi har betalat. Det värsta som kan hända är ju att vi får betala då och det bästa är att vi sparar pengar och åker gratis. Gissa hur det blev? :-)
Vi hade en annan familj som bodde på vårt hotell som hade beställt transfer så bussen hämtade ju där när det var dags för hemresa. Vi klev på, men då var jag lite mer nervös att dom hunnit kolla listor osv, men det gick bra den gången också.  Mamma tyckte det var jättejobbigt, men jag var väldigt nöjd att vi sluppit dessa 1200 kronor.


Maserati Grand Tourismo


På väg hem från jobbet får jag ett samtal från min bror om jag vill provåka en Maserati för 1,8 miljoner. Ingen tvekan, klart att jag ville! 5 min senare satt jag i den och häftig bil får jag säga. Min bror har en chef som äger 4 bilar där värdet är minst 600 000 och för mig är det ofattbart hur man ens kan köpa så dyra bilar.

För det första hinner ju inte köra dom, inga bruksbilar direkt. För det andra kan man inte serva dom i närheten, utan man får åka antingen till Sthlm eller utomlands, beroende på bilmärke. Av dessa anledningar, så får min bror "ställa upp" och hämta/lämna olika lyxbilar och det är ju helt perfekt för honom. Han får leka av sig och det kostar inte en krona.


Det pirrade rejält i magen när den accelererade.


Snyggare framifrån tycker jag.


Tänk om man kunde vinna sån här på Bingolotto?

New York 12-17 juni!

Då var det bokat och betalt, resan till "The Big Apple" blir i juni, dagen efter att Celine har slutat nian. Hittade biljetter för 4325 kr styck, billigare än så kan man nog inte hitta. Vi ska bo hos min gamla klasskompis Liselott som har en lägenhet på Manhattan. Hon hade som tur var luftmadrass som var stor för två, kuddar och täcken och det enda vi behövde ha med var lakan. Det här kommer att bli så kul, tur att jag fick tummen ur idag och bokade.

Nu gäller det att surfa runt och planera vad vi ska hinna med på drygt 4 dygn. Vi åker tidigt den 12:e och åker hem vid 18 den 17:e, så det blir nästan 5 dygn tror jag förutom restiden. Hemresan blir på natten och hoppas man kan sova en del. Mellanlandar i Bryssel och totala restiden är ca 11 tim. Det verkar finnas så mycket att se och göra i den staden att man blir smått förvirrad. Tur att jag har nästan 2 månader på mig och att vi har en personlig guide som har koll på vad man bör se och inte.


Min systers "traumatiska" barndomsminne...

Kollade in min syster Ericas blogg idag och hittade detta roliga inlägget. Hon tänker tillbaka på hur det var förr och det var kul skrivet. Då vi har samma pappa och jag inte har vuxit upp med min, så inser jag nu att jag nog ska vara glad för det, haha.

Det är alltså inte jag som skrivit nedanstående och läs om ni orkar. :-)

Om Piggelin, Dallas och Duffy

Alltså hur kan en Piggelin kosta 7 kr! Det är ju isglass, bara vatten! När jag var ung - minsann!  - kostade en Piggelin 4 spänn. Säg att jag var 12 år. Det innebär en prishöjning på nästan 100% över en trettonårsperiod. Skandal!

På tal om isglass. Vi köpte glass från glassbilen när jag var liten och vi bodde i ett radhus i Vallentuna. Vi köpte alltid Dallas (ni vet 0,5liters paket med vaniljglass med halsselnötsrippel i mitten) och den åt vi på helgerna till mellis eller efterrätt skuren i tunna skivor, kanske en halv centimeter bara, upplagda på assietter. Sen köpte vi även pinnglass. I mina minnen fanns det alltid Duffy i frysen. Vilken kalasgod glass Duffy är!

En gång skulle jag få gå ensam till glassbilen och köpa glass. Hur gammal kan jag ha varit? Kanske 6 år? Pappa gav mig pengar (kommer ni ihåg de gamla 10kronorssedlarna?) och så gick jag iväg till glassbilen med instuktionen om att köpa Duffy. Men Duffy var slut, så nu var det upp till mig att hitta en bra ersättningsglass, tänkte jag. Jag kunde inte läsa, så jag tittade på bilderna på glassbilens bakdörr och valde tillslut en påse med några färgglada smala glasspinnar.

När jag kom hem berättade jag för mamma och pappa att glassbilen hade slut på Duffy och visade sedan stolt upp glassen som jag hade valt istället. Och pappa blev så besviken! Jag hade ju köpt isglass! Det är ju bara vatten! utbrast han. Färgat vatten! Jag har betalat pengar för färgat vatten! Men hon kunde ju inte veta, sade mamma som tappert gick in till mitt försvar - vilket hade noll effekt på pappa som redan var inne på att jag skulle jaga upp glassbilen och be om pengarna tillbaka.

Han förstörde hela glädjen för mig. Ja, jag förstår att han kanske inte tänkte på att jag var lite och det där. Men efter det så kändes det inte bra att äta de där glasspinnarna. Det kändes genant på något sätt. Vad dum jag hade varit som bara köpt färgat vatten, kände jag. Och så förklarar det kanske min oproportionerliga upprördhet över att Piggelin kostar 7 (SJU!!) kronor nuförtiden. Skandal!

Fjärde Milleniumbok?

Aftonbladet har idag en artikel om att författaren Stieg Larssons familj har öppnat upp för att en fjärde bok kan släppas om manuset hittas. Tydligen hade Stieg Larsson planerat att inkomsterna för en fjärde bok skulle tillfalla stiftelsen EXPO och kanske just därför manuset försvann? Det har ju varit en del arvstvister...

Det roliga i det här är den kommentar som lämnades till artikeln av en privatperson:


I´m back

Har som ni märkt inte varit så flitig på att blogga de senaste dagarna pga att jag inte orkat när jag varit sjuk. Nu har jag äntligen börjat känna att jag går åt det friska hållet. Hejdå nässpray och värk i bihålor!  Har heller inget att skriva om då påskhelgen blev lugn. Det var så fint väder och jag orkade inte göra så mycket, tog dock en långpromenad med Viggo.


Här är det full fart!


Tur att det är någon i familjen som har energi.

Sinuit

Var hos läkaren kl 13 idag och fick min penicillinkur mot Bihåleinflammation (Sinuit). Ska äta 6 tabletter per dag i 10 dagar, så många har jag aldrig fått i en kur och jag som inte gillar att svälja stora tabletter. Fick också en kortisonnässpray,  får hoppas att detta ska hjälpa så fort som möljigt.


JAAA, semifinal nästa!

Var för sjuk för att se matchen på plats, så det blev soffan och tv-sändningen istället. Vilken match Alingsås gör, dom fullständigt utklassar Lindesberg och vinner med 38-22, så underbart! Det har ju varit lite psykande och tjafs spelare och supportrar emellan, så det var kul att få sätta Örebroarna på plats.


I semifinalen väntar svenska mästarna Hammarby och det lär bli tufft, då dom vunnit SM-guld dom senaste 3 åren, men dom har inte varit lika bra i år. Alingsås har fördel av att ha en match mer på hemmaplan och det är där laget är som bäst. På hela säsongen har dom inte förlorat en enda match i Nolhaga, bara tappat en poäng mot Sävehof.

Imorgon ska jag ringa vårdcentralen, nu är det inget tvivel om att jag har bihåleinflammation, det värker över hela höger sidan och framförallt runt ögat. Jag som planerat att hänga med kollegor på en AW imorgon, men så blir det inte.

What a man!

Brad Pitt, släng dig i väggen! Här är Guds gåva till kvinnan!


Brandon Beemer, vilken fröjd för ögat. :-)
Han är ihop med snygga svenskan Nadia Björlin, nice couple!

Jobbiga förkylning

Nu är jag trött på att vara förkyld och vill gärna ha en påskhelg utan snuva, så jag kan hitta på något kul. Planerar att träffa några vänner som jag inte har sett på länge. Pardis är i Gbg över påsk, Liselott som bor i N.Y ska till Alingsås på bröllop och Camilla vill att jag kommer till henne och umgås över lite mat och vin. 

Celine befinner sig just nu i Kläppen (Sälen) med sin kompis Maria och hennes familj. Hon har också åkt på en förkylning, men är vid gott mod ändå. Hon har aldrig åkt skidor förut och har gett sig på att åka snowboard och det har gått sådär. Nu efter tredje dagen, så kan hon ta sig upp utan hjälp och åka åt ett håll på tvären i backen, haha.

Imorgon är det kvartsfinal 5, den bara måste vinnas. Heja AHK!

Ibland har man tur...

Jennifers bärbara dator har varit obrukbar sen några veckor och efter lite felsökning konstaterades att det var fläkten som inte funkade. Jag har googlat på Acerparts och sett att en ny fläkt till hennes modell Travelmate 5320 skulle kosta 500 kronor.  Tyckte att det var lite dyrt, så jag har avvaktat lite med att köpa en. Gick in till en dataaffär där jag bor och som ägs av Eric som jag känner sen innan. Tänkte mest kolla vad han skulle ha för att beställa och byta fläkten och då visade det sig att han ägde en likadan dator och som han precis "lyckligtvis" spillt vin i och nu skulle skrota. Jag kunde alltså köpa hans fläkt för 100 kronor. Tjoho!

När jag öppnade hennes dator och skruvade loss fläkten, så hittade jag en tjock tuss med damm, så det var nog inte så konstigt att den inte funkade. 


Snabbvisit i Örebro

Vaknade med väldigt ont i halsen och kände mig allmänt sjuk. Stoppade i mig värktabletter och tog mig ner till Nolhaga för att hoppa på bussen till Örebro och se fjärde kvartsfinalen. Tog med mig min dator, batteriet höll hela dagen och jag kunde se på film. Bussen var helt ny och underbart skön, skulle kunna åka hur långt som helst. AHK:s tränares fru och barn var med på bussen och satt bakom mig och vi pratade en hel del. Trevligt sällskap, matpaus och film gjorde att resan gick enkelt. Det var en spännande match, men dessvärre så var deras målvakt väldigt bra och AHK förlorade med 23-25, så nu blir det en 5:e och avgörande match på onsdag hemma. 

Imorgon har jag tid hos tandläkaren och lämpligt nog så kommer ju mina tänder röntgas och då bör jag få svar om jag har bihåleinflammation. Första gången jag hade det var för några år sen och det gjorde det ont i min tand och jag trodde jag hade hål. Bilder togs och min tandläkare Svante sa att det inte var fel på tänderna utan att jag istället hade vätska i bihålan och så skrev han ut penicillin. Snopen blev jag, men hade hellre bihåleinflammation än hål.


Fullsatt, nästan 2000 personer och ett fasligt liv.

Handbollsminnen

Varit sjuk och därför inte orkat blogga eller snarare inte haft något att blogga om.
Precis hemkommen från tredje kvartsfinalen mellan AHK och Lindesberg och "vi" vann med 29-26. Väldigt livlig match och mycket känslor både bland spelare och publik, sånt är kul. Funderar om jag ska åka med supporterbussen på söndag upp till Örebro för den fjärde och eventuellt avgörande.

För några år sen var det ett slutspel där AHK spelade i Allsvenskan och hade som mål att gå upp i Elitserien. Motståndarna var Irsta/Västerås och då var det bäst av 3 matcher som gällde för avancemang. AHK hade vunnit första hemma och skulle en torsdag spela match två i Västerås. Alla Alingsåsare räknade kallt med att dom skulle förlora där och att det skulle bli en tredje och avgörande hemma på lördagen. Några hängivna supportrar, varav jag var en åkte med supporterbussen upp till Västerås och det var en kväll jag aldrlg glömmer. AHK vinner efter en spännande match och vi få supportrar som hade åkt med var så lyckliga över elitserieplatsen. På parkeringen vid bussarna så grillades det korv och ihop med spelarna så dansades det ringdans och alla var som i ett lyckorus. Jag övertalade två av spelarna att åka med i supporterbussen och dom sjöng i micken hela vägen hem och det gjorde dom faktiskt riktigt bra. Den ena spelaren som sjöng fyllde år efter tolvslaget och en överraskning planerades i hemlighet. Båda bussarna stannade så fort klockan passerat tolv och då gick alla ut och sjöng för honom. 

Imorgon är det fredag, härligt med helg!

RSS 2.0