Cykeltur med Viggo

Ikväll har jag och Viggo varit ute och cyklat en hel timma och haft det så skönt! Han tycker det är jättekul att åka cykelkorg och vi åkte först till Maxi och postade paket och sen cyklade vi bort till Celine och Matilda som var vid stranden och hade det skönt. På väg tillbaka så fick han springa bredvid, men efter ett litet tag, så började han titta bedjande på mig om att få åka med igen. :-)
Jättemånga som tittade på Viggo och tyckte han var söt, här ser ni själva!




Undrar vart vi är på väg nu?


Mycket att titta på!


Här är vi framme och Viggo kollar in en badande schäfer. Själv är han
jättefeg för vatten.


Istället hittar han på eget nöje och gräver en grop i sanden.


Scintigrafin gick bra.

Varit på Sahlgrenska idag och gjort scintigrafin. Sköterskorna som gjorde röntgen kändes inte proffsiga och sen kom en läkare för att känna på min hals. Han var skum, såg helt trött ut och bröt på svenska. Bilderna visade ingenting och det var ju bra, så nu är det bara att förlita sig till endokrinologen som jag snart ska få en tid till. Denna veckan är det meningen att jag ska äta 3 tabletter och sen gå ner till två nästa vecka. Då jag hade slut på tabletter, så tog jag 2,5 i förrgår, 2 igår och 1.5 idag och genast kände jag tröttheten komma tillbaka. Nu har jag hämtat ut fler tabletter och ska ta 2,5 resten av veckan.

Planerar för att måla om väggen i vardagsrummet där jag ska ha min nya plasma. Nu står den på en byrå, men har tänkt att hänga den på väggen och även flytta dvd och förstärkaren och ha dom under. Då får jag det mycket snyggare vad gäller alla hängande sladdar. Måste ju bara spackla igen alla gamla hål först, men som tur är har jag en hel del spackel hemma. Hans ska komma en dag nästa vecka och hjälpa mig mer, tur att det finns snälla killar som är händiga.

På Ikea köpte vi mest till Celines rum, hon fick en spegel, lampor, en bokhylla med dörr, förvaringslådor (rosa). Jennifer fick en ny dvd-spelare, hennes gamla hade gått sönder. På vägen hem så stannade vi i Allum och Celine och Maria shoppade en hel del på Gina Tricot. Själv hittade jag ett linne på Esprit för 244 kr, hade kostat 349. Köpte också Matrix schampo och balsam för 198 kr flaskan och då innehåller dom 1,5 liter!! Billigt!


Det ska vara pumpar till, men dom har jag inte hunnit sätta dit.


Ska bli skönt att få ordning på den här oredan.

Vilken värme!

Jag står inte ut med denna värme! Min lägenhet blir som en bastu och jag funderar starkt på att köpa hem en klimatanläggning. Saken är ju den att det är endast ett fåtal dagar på året som man känner att det är olidligt och därför känns det lite onödigt att lägga 2500 på en sån och sen få problem vart man ska förvara den övrig tid på året.
Igår grillade jag på min balkong kl 21:30, det var först då jag tyckte det gick att vara där och efter det gick jag och Celine ut med Viggo en längre promenad, då var det ljuvligt väder!
 
I helgen har jag jobbat natt, det var helt okej. Idag ska jag åka en dagstripp till Göteborg med Celine och Maria. Vi ska in en sväng på Ikea och lite annat och sen ska vi hitta något badställe. Precis varit på Maxi och köpt frukost och en stooor kärnfri Melon. Synd bara att en frukt ska kosta 50 kronor, fast den räcker ju några dagar dock och jämför man med godis, så är det ju inte så farligt dyrt.

På onsdag ska jag ner till Sahlgrenska och göra en scintigrafi av sköldkörteln. Det innebär att dom sprutar in ett radioaktivt medel för att se hur sköldkörteln tar upp JOD, sen gör dom en röntgen och sen skulle en läkare klämma på min hals. Spännande att se om det visar något som blodproverna inte gör.



Intressant läsning i Expressen.

Hittade precis en artikel i Expressen som handlar om sköldkörtelinflammation. Har innan bara hittat sköldkörtelrelaterade artiklar som rört struma, men det här var ju precis det jag har. Min diagnos är än så länge akut sköldkörtelinflammation och detta handlar om kronisk, men den här enorma tröttheten kändes väldigt bekant. Med tanke på att jag fick det i början på februari, så kanske man snart kan misstänka att det blivit kroniskt, vilket jag verkligen inte hoppas. Jag har fått remiss till Sahlgrenska, ska ringa dit imorgon och stöta på, så jag får en tid. Jag vill sluta äta kortison, nu börjar det bli jobbigt. Har ju trott att jag är färdigbehandlad flera ggr och firat att det varit sista tabletten, men fått bakslag. Jag är tacksam mot att dom små vita pillren tar bort mina symptom, men biverkningarna är nästan lika jobbiga.
http://www.expressen.se/halsa/1.1242624/utbrandhet-ofta-skoldkortelfel

Idag har jag fått hjälp av min snälla vän/kollega Hans med att sätta upp plasma-tv i Celines rum plus en hylla under där hon ska ha sin dvd och dvd-boxar. Det blev jättefint! Hans var en riktig handyman och han har fått många pluspoäng för dagens goda gärning! Tack Hans!

Jennifer fick också lust att fixa i sitt rum och tog bort en hylla på sitt skrivbord och möblerade om, det blev också jättebra. Hon är väldigt duktig på att fixa och komma på smarta lösningar för sina saker.

Nu ska jag gå och äta äggmacka! Mums! Sen ska jag fortsätta med serien "24".

Ny plasma-TV! :-)

Jag har varit lite crazy idag och köpt ny plasma-TV, min tredje på 3 år! När jag och Celine skulle bära upp den i trappuppgången, så mötte vi grannen som direkt fällde kommentaren: -Men det var väl inte länge sen du köpte en!
Hur som helst, den här är mycket bättre bild på än min förra och jag är så nöjd.
Jag och min kollega Björn åkte runt och kollade lite, bra att ha med sig någon som kan vara med och ge lite input. Först var vi på Mediamarkt i Högsbo och det var då jag såg att jag inte skulle ha en LCD, utan att plasman var så mycket bättre vad gäller bildkvalité. Den tv som jag ville ha var både slut och dyrare där, så vi åkte till Netonnet istället. Där blev det  

LG 42PG6000  och en Samsung dvd med 250 GB hårddisk = 13300 kr.
Imorgon ska min snälla kollega Hans komma hit och hjälpa oss sätta upp den gamla plasman i Celines rum. Lägger ut lite bilder på hur det blir imorgon. Celine har förberettt sitt rum och möblerat om och städat, så det blir nog väldigt bra när det är klart.  
Har precis ätit lite vattenmelon, det är så fantastiskt gott och särskilt är det är varmt.


Glömde koden

Skulle ta bilen till jobbet idag, för att kunna åka till Netonnet på vägen hem. Bensinlampan lyste och stannade vid Shells tankomat. När jag skruvat av tanklocket, satt i kortet och skulle trycka koden, så fick jag fullständigt hjärnsläpp och minns inte vad jag har. Har haft kortet i hela 19 år med samma kod!!! :-) Är det åldern, haha! En bil hade naturligtvis ställt sig bakom och då blir man ju ännu mer stressad. Ibland hjälper det att titta på sifferpanelen för att minnas hur man brukar slå där, men det fanns inte tid nu när han var bakom. Jag fick köra fram och erkänna det pinsamma och låta han gå före, sen testade jag en kod som var fel och sen vågade jag inte mer. Fick ta mitt VISA istället...
Jag har otroligt lätt för att minnas siffror, födelsedagar, namn m.m, så det här var retsamt och NEJ, jag har inte kommit på koden ännu...

Som jag har skrivit förut, har ju börjat att kolla på serien 24 och gillar den jättemycket! Kul att det finns hela 6 boxar, läste att säsong 7 är på väg också. Än så länge är jag bara på avsnitt 6 säsong 1 och det är inspelat 2001. Ovanligt av mig att kolla på så gamla saker, men kul att se hur kläder, frisyrer, bilar och sånt såg ut då.


Tekniska prylar är kul.

Stannade kvar i Nordstan igår innan jag åkte från jobbet. Skönt att bara gå runt och strosa utan att vara på jakt efter något speciellt. Tittade lite på olika LCD-TV, ska nog köpa ny till vardagsrummet. För 3 år sen köpte jag en dyr plasma för över 20 000, men tekniken går ju framåt med rasande fart och jag är inte nöjd med bilden längre. Köpte ju förra året en LCD 32 " till sovrummet och den har mycket bättre bild, dels för att den är mindre, men också för att den är nyare.

Det är mycket att tänka på vad gäller bildkvalitén, även om tv:n är fullHD, så kan inte min dvd köra den upplösningen och Kabelvision sänder inte i HDTV ännu. Jag är dock övertygad att jag borde hitta en tv med klart mycket bättre bild än min nuvarande till ett ganska bra pris, men vi får se. Ifall jag byter ska Celine ta över plasman till sitt rum och sätta på väggen. På så sätt kan hon äntligen möblera om och inte behöva ha byrån på snedden. 

Har ju ett pågående projekt med tapetsering och målning i hallen och det måste jag få klart under mina kommande semesterveckor, nu känner jag att orken finns igen.

Har börjat läsa en pocket av Mari Jungstedt, mord på Gotland är ju hennes böcker kända för. Sitter ju 2 timmar per dag på tåg och buss till jobbet, så då hinner man läsa en del. Idag kom det in en geting i tåget, kändes sådär, men han var snäll och stack mig aldrig. Puh!


Jag har köpt en ny kamera!

Har gått och längtat att få köpa en ny kamera i flera dagar, sen min har gått sönder. Vanligtvis är jag mer impulsstyrd och brukar handla så fort det bara går, men denna gången väntade jag i mer än 2 veckor. :-)
Nu gick det inte längre och efter att ha kollat runt lite, så fastnade jag återigen för en Canon Ixus, men den här hade 8 mpixels istället för 5 som min gamla har. Tog också en fin rosa färg, brukar fega lite på färger annars, tar alltid neutrala. Tänkte att det är ju bara en kamera, inte en bil, så strunt samma om man skulle ångra sig. 
Fick skjuts av en kollega bort till INET på Ringön, där var dom 300 kronor billigare än andra butiker. Sen åkte vi till min favoritrestaurang vid Backaplan och åt thaimat, mums!
Kameran kostade 1995, väskan 95, minneskortet 95. Jag tycker iaf att den är så fin, vad tycker ni?





Rensardag

Det var så lite att göra igår på jobbet, så jag kunde åka hem redan kl 22. Helt underbart, med tanke på hur förkyld jag var. Jag har börjat kolla på Tv-serien "24" nu, har köpt 3 av 6 utkomna boxar och bara väntat på rätt tillfälle. Bara hunnit ett avsnitt, men gillade den. Idag har jag varit på rensarhumör! Kul när det blir ordning i lådor och garderober och man får slänga gammal skit. Grillat fläskkotlett och potatis i ungnen, väldigt smarrigt.
Precis nu har jag och Celine lagt ut hennes gamla parfymer på Tradera, hoppas någon vill ha. Snart ska vi lägga ut alla våra gamla mobiler också, det är ett gäng. Synd att man är så slö och inte säljer dom så fort man köper en ny, då dom är värda mer.
Nu ska jag äta lite smörgås och fortsätta innan mitt rensarhumör avtar...

Grattis Tina på födelsedagen!


Dan Brown-kväll

Har idag läst ut Dan Browns bok  "Änglar och demoner", den var helt olik andra böcker jag läser, men väldigt bra. Dock kan man tycka det är en smula overkliga saker som händer i boken, men men. Har ju läst Da Vinci-koden för länge sen, dessa böcker påminde väldigt mycket om varandra. Nu ska jag återuppleva minnen genom att kolla på Da Vincikoden på film, jag har haft den hemma länge, men aldrig blivit att jag kollat. Roligare nu när jag har författaren i färskt minne och kan jämföra dessa båda böckers handlingar.

Ska bädda rent i min säng, krypa ner och ha en nice filmkväll, det är bara jag och Viggo hemma just nu. Hoppas jag orkar se hela bara, rädd för att jag kommer att somna. Då jag ska jobba 17-04 imorgon, så vore det bra att försöka vara vaken till åtminstone kl 02, så jag förbereder för morgondagen.

För övrigt har jag åkt på en förkylning, vad är det med mitt immunförsvar??

Ansiktsbehandling

Nyss hemkommen från Wicki där vi har testat på något som heter Nu Skin Galvanic SPA. En kvinna som använde en liten maskin som påminde lite om en rakapparat. Denna apparat funkade med elektriska strömmar på något vis, men det kändes inget alls. Jag såg inte så stor skillnad efteråt, men jag känner mig väldigt mjuk och behaglig i hyn. Maskinen kostar flera tusen plus att produkterna också går på en del, så jag gjorde ingen beställning. Vill också se hur det känns om några dagar. Wicki köpte ett kit, så jag ser fram emot våra spakvällar hos henne sen. :-)

Jag åt olivciabatta med en vitlöksdip och vitt vin, det smakade underbart.
Annelie fick vara modellen för kvällen, tyckte hon gjorde det riktigt bra!






Nygjorda naglar

Ikväll har jag varit hos Annika och fått mina naglar fina, underbart!  Det är så fräscht med fina naglar, synd bara att det är lite dyrt, men jag har inget val eftersom jag är nagelbitare. Ibland får jag för mig att jag ska klara mig utan akryl och visst, det går ett tag, men en gång nagelbitare alltid nagelbitare. :-)

Känner mig nöjd med kvällen, barnen och jag har hjälpts åt med vardagssysslorna. Celine har dammsugit lägenheten, följt med och handlat, städat sitt rum och hjälpt till med tvätten. Jennifer har städat sitt rum, packat upp matvaror, tömt diskmaskinen och rensat bland glasen i köksskåpen. Jag har som sagt gjort naglar, handlat, lagat middag till barnen, tvättat och nu är det färdigt för att gå och sova. Ibland ser dagarna ut så, det är bara att acceptera, man kan inte ha nöje jämt och jag tycker om att ha såna här kvällar också. Sån skillnad när man får hjälp bara, önskar att jag kunde få det lite oftare bara. Vad Viggo har gjort? Jo, han har lekt med sin tygboll. ;-)




Inte enligt planerna...

Igår var det ju tänkt att jag och Camilla skulle se filmen "Sex and the City". Satt på jobbet och kollade in tiderna på SF:s sida och då började den redan kl 18 eller så sent som 21 och eftersom filmen var hela 2:28 lång, så var den sena tiden lite dum. Att hinna till kl 18 var omöjligt, då jag skulle hinna hem till Camilla och duscha innan. Vi hade ju planerat att äta innan bion också, så vi bestämde att hålla det öppet och se om det blev den sena tiden eller ta det en annan dag.
Sprang in en snabbis på Lindex i ett ärende och fick syn på en riktigt snygg väska för endast 199 kr, så den köpte jag på studs. Celine fick ju min Friis-väska jag köpte på Tradera och hon blev jätteglad.

Efter en dusch hos Camilla så tog vi ett glas vin och skvallrade lite, det händer en del grejor i framförallt hennes liv nu. :-) Piffade till oss och gick ner till Avenyn och satte oss på Lilla London och åt Filé Mignon, klyftpotatis och bearnaisesås, smaskens! Vi hann med ett glas vitt till innan vi styrde stegen mot spårvagnen som skulle ta oss till Peacocks tisdagsklubb. Saken var den att vi inte riktigt visste vart det låg, så jag ringde Taxi Göteborgs växel och frågade och vi fick veta att den skulle vara vid Kajskjul 208. När vi väl kom dit, så visade det sig att vi var 2 dagar för tidiga, det var tydligen torsdagsklubb. :-) Sen ringde en granne till Camilla och föreslog att vi skulle komma till Björns Bar som är en kvarterskrog i Vasastan och det lät som en bra idé. När vi väl kommer fram dit, så var det stängt!! Snacka om att kvällen inte var vår. Vi gick hem till hennes soffa istället och kollade på tv och skvallrade lite till, men då jag skulle jobba dagen efter, så gick jag och la mig före henne. Tur att maten var god och att jag hade trevligt sällskap, annars hade kvällen känts ganska misslyckad. 

Mina söta barn sov hemma helt själva med Viggo. Duktigt, dom börjar bli stora nu.



En lugn kväll

Hade det lugnt på jobbet, nästan ingen är på plats, så huset känns lite spökligt. Upptäckte att tåget jag brukar åka med hem vissa dagar var inställt på sommaren. Mötte Helene, (f.d kollega) inne på Pressbyrån och kunde prata med henne under tiden jag väntade på nästa tåg. Tog vägen förbi thairestaurangen innan jag cyklade hem och köpte grillspett med ris och currysås. Fick 6 spett och ganska mycket ris,så det räckte för mig och Celine plus att jag har matlåda imorgon. Då är det inte dyrt med 85 kronor. Tur att man inte har söner, dom äter ju så mycket större portioner!

Har haft en datorkväll, pratat med 3 stycken på MSN och tiden bara springer iväg. Nu är kl 23 och dags att gå och lägga sig. Ska stanna över hos Camilla imorgon, vi ska gå på bio och se "Sex and the City". Har inte hunnit se den ännu, så det ska bli trevligt.
Fick en inbjudan igår av Wicki om att komma hem till henne på torsdag kväll och testa någon slags ny ansiktsbehandling. Hon har bjudit in 10 vänninor, plus att jag bjöd med Camilla, sen får vi se hur många som kommer. Det ska komma en tjej som ska göra gratisbehandlingar på oss, så vi får se vad det är. Mer rapport om detta kommer när jag varit där.



Fler bilder från Båstad.

Lägger ut lite fler bilder från Båstad, det finns fler på Facebook.




















Vi hamnade i Båstad! :-)

Jösses! Vi hade ett otroligt trevligt dygn i Tylösand/Båstad och inte en krona kostade det.
Tog tåget till Gbg där Camilla hämtade upp mig 13:40 för vidare färd mot Tylösands hotell.



Vi kom dit vid 15 och då hade After Beach med uppträdande börjat på baksidan av hotellet. Mycket folk och alla var så partysugna, men dessvärre så kom det kraftiga skurar som gjorde att stämningen kom av sig. Vi mötte upp herrarna som bjudit dit oss, Peter  och Janne och dom visade sig vara väldigt trevliga och måna om att vi skulle ha det bra.  Kvällen innan hade dom festat i Båstad och Janne från Oslo hade parkerat sin bil på en gräsmatta bland sponsortälten och visste att den borde flyttas. Vi bestämde att vi skulle ta taxi från Tylösand till Båstad för att hämta hans bil innan det var dags för party, eventuellt skulle vi käka middagen i Båstad också. Dom hade ett rum på hotellet och vi la in våra väskor där med våra partykläder. När vi kommer fram, så ringer Peters kompis Kristian och vill att vi ska titta förbi Hamnkrogen där dom satt ett sällskap. Det gjorde vi och blev kvar hela kvällen! Vi som skulle stajla till oss, men grejorna låg ju kvar på hotellet. Lite tokigt att festa i vardagskläder tillsammans med glamourösa Daphne Leon, Sofia Hellkvist m.fl. :-)


Daphne med sin trevliga pojkvän Kristian.

Jag vet inte hur många champagneflaskor som Peter beställde in, långt över 10. Glasen fylldes på hela tiden och stämningen var naturligtvis på topp. Jag ska lägga in fler bilder sen, men Camilla måste maila mig bilderna, då det var hennes kamera vi tog med. När kl var runt 02, så var det dags att gå till Kristallrummet. Tydligen stället där kändisarna hänger och igår var Fredrik Ljungberg där i vanlig ordning. Jag brydde mig inte så mycket, följde bara med och vi gick bakvägen uppför en brant trappa. Den första jag blir presenterad för är "Bygg-Matte" från Lets Dance, han är ju fräsch. :-) Sen gick vi ett varv därinne och det var så mycket folk att det inte gick att röra sig, så vi gick ut lika fort.

Kvällen var fantastiskt rolig, undberbara människor och hoppas jag får anledning att träffa dom igen.
Mötte också Fredrik S (konsult på Gudie)  i Tylösand, han bodde på hotellet.
Såg två otäcka bilolyckor, men dessbättre verkade det inte vara några personskador. 

Nu är man hemma igen, tillbaka i verkligheten. Jobba imorgon, semestern är inte förrän om två veckor och när det ändå inte är bättre väder, så känns det helt okej.


Båstads hamn, tagen kl 11 idag. Var är alla? Sover dom ruset av sig kanske?

Inbjudan till Tylösand! :-)

Nu har jag kommit hem! Snabbt in med en maskin tvätt, då det blev hastigt ändrade planer för morgondagen. Camilla messade och frågade om jag ville hänga på till Tylösand imorgon. Hon hade fått inbjudan av en kille i Sthlm som hon knappt har träffat, men var väldigt angelägen om att träffas tydligen. -Vi lever bara en gång, som hon uttryckte det. Det finns boende (en svit) och det är stort party på kvällen.
Why not tänkte jag, jag är inte den som bangar spontana roliga saker. Det kommer bilder därifrån senare som berättar hur kvällen blev.
Åkte hem till Tina på väg hem efter jobbet, vi har inte träffats på jättelänge och det kom vi fram till då hon inte ens sett Viggo. Han är ju ändå 1 år nu, men det sköna med att ha känt varandra länge är ju att man inte behöver träffas eller höras ofta, utan kan ta vid där man var senast utan krusiduller.


Större tratt, nytt uppdrag o tillbakablick.

Viggo har kommit på hur han ska nå sina stygn, även om han har sin tratt på sig. Typiskt nu när det bara är 3 dagar kvar innan dom ska tas bort. Ringde veterinärkliniken och dom sa att infektionsrisken är hög om han är på där och tar bort stygnen själv. Man kunde få låna en större tratt av dom och eftersom dom stänger om drygt en timma och jag är på jobbet 6 mil därifrån, så ringde jag min snälla mamma. Hon skulle åka dit och hämta den. Tack!

För övrigt har jag fått veta att mina provsvar var normala, framförallt folsyra (folat) var 248 och man skulle ha från 215 och uppåt. Skönt att veta att man har nomala värden, då kan man utesluta saker.

Ska också byta uppdrag på jobbet, ska faktiskt bli kul och spännande att göra det, även om det var kort framförhållning. Det innebär att jag inte kommer sitta kvar i samma hus, lite tråkigt, då jag gillar bygget, men jag får något närmare till jobbet framöver. Måste bara kolla in hur nya buss och tågtiderna ser ut. Som det har varit har jag haft bra kommunikationer, då mitt jobb har legat vid en knutpunkt för bussar och man har haft flera alterntiv. Inget är för evigt, det är bara att hänga med. :-)

Idag funderar jag på att åka hem och träffa min gamla kompis Tina, hon ringde förut och kom med idén. Hon skulle ha en tvättkväll, så då får jag åka vägen förbi henne, men det kan vara kul att kolla in hennes nya lägenhet. Tänk att jag har känt henne i hela 31 år, häftigt! Ska bli kul att höra hur hon och hennes man hade det i Turkiet. Jag var ju där veckan innan henne, även om det inte var på samma ställe. Jag trodde aldrig att jag skulle gilla det landet, men kul när man blir positivt överraskad. Kommer absolut att åka dit igen! Shopping, maten, utflykterna och det trevliga folket! Sen att vi inte betalade mer än 1500 för en vecka med 3-stjärnigt hotell gör ju inte saken sämre.



Grattis lillebror Max!

Pratar just nu med snart 19-åriga lillebror Max på MSN. Han har precis fått besked att han blivit intagen på juristlinjen på Stockholms universitet! Nu ska han gå i snart 25-åriga storasyster/lillasyster Ericas fotspår, hon är snart färdig jurist.
Nu sitter jag och Max och planerar vad vi ska göra för hans pengar när blir rik en dag, han tyckte vi skulle åka till Marstrand i en segelbåt, äta på en lyxig krog vid Strandvägen och sen skulle han köpa julklappar från Milano och skicka till mig och barnen. Jag tyckte att vi istället skulle få åka med och handla själva och det gick också bra. :-)

Stort Grattis till dig Max, det här kommer gå jättebra, du är målmedveten!



Vissa drabbas mer än andra...

Satt precis och läste en artikel i Aftonbladet om Anders 27 år som drabbats av hjärntumör, men ändå väljer att vara positiv och ha hopp om livet även om han vet att cancern är obotlig. Min största fasa är att jag själv eller nära och kära ska drabbas av den här hemska sjukdomen. Läs gärna artikeln och känn lyckan över att vara frisk.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/cancer/article2749825.ab

Söta bilder

Jennifer har tagit väldigt fina bilder på Viggo som jag ville visa, visst är dom fina?






Nöjd

Väskan jag vann på Tradera häromdagen dök upp med posten idag. Det gick fort och jag blev jättenöjd, kvalitén var kanon.

Igår och idag har Viggo spytt upp sin mat så fort han ätit, varför ska djur alltid spy på mattor? Jag har en enda matta hemma och naturligtvis skyndar han dit för att smutsa ner den. :-) Ska låta honom vara utan mat ett dygn nu för att magen ska hinna lugna ner sig, han är iaf pigg som vanligt.

Pratade länge med min kollega Katrin igår, hon hade också planer på att börja blogga. Hon reser otroligt mycket nu i sitt uppdrag, så det kan vara kul att följa hur det är i dessa olika länder.

Mycket piggare idag, äntligen.

Nu ska jag äta thaimat, rester från gårdagens lunch. Mums!


Viggo gör framsteg

Ringde veterinärkliniken nu för att kolla när vi ska ta Viggos stygn. Veterinären sa i torsdags när vi var där att man tar dom efter 7-10 dagar, men nu säger hon i receptionen 10-12 dagar. Varför får man så olika besked beroende på vem man frågar, så är det rätt ofta tycker jag. Bättre att inte ta dom för tidigt, så det får bli på måndag helt enkelt. Han får allt stå ut lite till i sin fula tratt. :-) Nu går det bättre med mat och promenader, så det ska nog gå bra. Han äter själv ur sina skålar, han har lärt sig att tratten inte är farlig och han går mer normalt ute = skönt!
Han har ju några trappor att springa uppför i vår trappuppgång och i början förstod han inte att han måste lyfta på huvudet för att inte tratten ska ta emot, såg lite kul ut. Måste vara rätt förvirrande att springa in i väggar och trappsteg hela tiden utan att förstå varför.



Här har han rusat upp före mig och lägger sig kaxigt och väntar som att jag är jätteseg, vilket jag var. :-)

Sugen på ny mobil, igen!!

Ringde till 3 idag och rättade till så att hela familjen nu ringer med abonnemanget friends. Hoppas det hjälper till att få ner räkningen till normalt igen. Har blivit debiterade 50 kronor för att ha använt "planet 3" utomlands när vi nyligen var i Turkiet. Det har vi naturligtvis inte gjort med flit, men den knappen är otroligt lätt att komma åt av misstag!! Gör man det i Sverige är det väl ingen kostnad, men utomlands tickar det på snabbt. Man får väl se det som så att man ska vara tacksam att det inte rörde sig om mer pengar, det kunde ju varit värre.

Det har kommit en ny mobil... Den har bra kamera och blixt jämfört med den jag har nu. Min digitalkamera har börjat strula, vet inte om det är batteriet som är dåligt, det verkar så. Ska kolla upp vad som lönar sig, det finns tre alternativ:

* Köpa mobilen nedan och ha den som kamera, även om det inte är samma som en riktig.
* Köpa nytt batteri till min Canon Ixus 500
* Köpa ny kamera

 

Ska inte förhasta mig denna gången, det gäller att suga på karamellen. :-)

Min mobilräkning blev dyr!!!

Nyligen så köpte jag två nya mobiler och förlängde mitt och dotterns abonnemang, men insåg sen att jag inte bara förlängde, utan bytte från friends till bomben. Det var ju absolut inte meningen, då tanken med att vi alla har 3 är att vi ringer och sms:ar gratis till varandra. Dessutom har dottern två kompisar som har 3 och dom kan prata flera timmar per dag. Fick min mobilräkning idag via internetbanken och ser att den är på 1800 istället för normala 1200. Inte så jättekul, jag får ringa kundservice imorgon och se vad som kan förbättra kommande räkningar.

1200 kr som är min normala räkning innefattar mitt och barnens abonnemang och telefoner. Jag tycker att 3:s specificerade räkningar suger! Dom är jättekrångliga och röriga. Någon som håller med?

Nu är det sängdags och fortsättning på boken Änglar och Demoner, sida 206 av 550. En bit kvar alltså...

Folsyra är viktigt!

Provade att gå till jobbet idag, trodde att jag skulle bli symptomfri när jag höjde kortisonet, men säg den lycka som varar länge. Vid lunch började tröttheten och yrsel igen och det var bara att packa ihop och åka hem igen. Nu fick jag iaf med mig jobbdatorn hem, så jag kanske kan jobba hemifrån lite. Började känna att jag fick halsont igen och var rädd att halsflussen kommit tillbaka, även om jag fortfarande inte avslutat antibiotikakuren. Ringde doktorn och fick tid 15:40.

Har varit på vårdcentralen 5 ggr på två veckor, så dom kanske tycker jag är lite tjatig nu. :-) Tog flera prover och några fick jag svar på redan idag och dom var normala. Ingen halsfluss, snabbsänkan, blodsocker var bra. Däremot ska det bli spännande att se vad folsyra och B12-proverna visar, det tar några dagar. För 10 år sen hade jag liknande symptom, var oerhört trött och yr och tappade hår så att jag fick kala fläckar. Det visade sig att jag hade folsyrabrist, vilket mest drabbar personer i u-länder, anorektiker eller vegetarianer. Jag ingick inte i någon grupp, men vet att jag inte är så bra på att äta vitaminrik kost.

Livsmedelsverket rekommenderar att fertila kvinnor ska få i sig 300-400 mikrogramfolsyra per dag. Mina prover visade att jag hade endast 52. Inte så konstigt att jag mådde dåligt då! Fick äta Folacintabletter och ta väldigt höga doser i början. Då reagerade kroppen negativt, då det var en väldigt omställning, men sen gick det över och jag blev normal. När jag ätit medicinen och tog nya prover efter 3 månader, så hade jag 1200 mikrogram, rätt stor skillnad från 52. Man ska helst inte ha mer än 800 i dagsintag, men det får man oftast inte om man inte äter receptbelagda tillskott. 

Min läkare trodde att min trötthet och yrsel nu beror på att dom har mixtrat med min kortisonbehandling lite för mycket och att det är en biverkning. Det låter ju rimligt och tyvärr har det varit lite för många läkare inblandat som har tyckt till om dosering och att det har gått upp och ner. Nu har jag äntligen fått en remiss till endikrinologen och hoppas att min sköldkörtelinflammation försvinner en gång för alla.

På tal om sjukvård, idag fick jag kallelse att operera bort min ganglion också, den 26 augusti. Det har också dykt upp ganglion nr 2 på samma hand i handflatan och den stör mig när jag kör bil. Den ömmar när jag håller i ratten och vill helst att dom tar båda på samma gång, men troligtvis går inte det. Den är inte lika stor och min doktor sa att man kan prova att spruta kortison (min favvormedicin :-)) i den så kanske den försvinner. Opererade ju mig för knölen uppe på handen för två år sen, men den kom tillbaka. Sen försvann den igen efter ett yogapass, jag avbokade operation, men skiten dök upp igen. Kanske får tillbaka den igen, operation är ingen garanti, men den här gången ska det gipsasoch hoppas det hjälper, annars ger jag upp.

Många tv-serier och böcker på en gång!

Är det någon mer än jag som kör flera böcker/filmer parallellt?

Just nu är det:


             

The O.C säsong 4 (avsnitt 9). Är väl egentlig en ungdomsserie, men det går att se på ändå. Den här säsongen är väl inte den bästa, men det är väl så med dom flesta serier som dom drar ut på.

Lost säsong 4 (avsnitt 10). Gillar den här serien, men jag förstår alla som sagt att den bara blir overkligare för varje säsong. Lite rörigt och överdrivet, men ändå bra. Jag har köpt boxarna och ser serien när jag har tid, har svårt att passa tv-tider plus att man vill vara på rätt humör.

Änglar och Demoner läser jag som hederlig bok. Rätt trevligt att få bläddra i en sån emellanåt och inte bara köra ljudböcker. Jag har börjat att lyssna på den här 2 ggr och kommit väldigt långt, men kom av mig. Nu började jag om och ska igenom den, för boken är väldigt bra och ska sen ge mig på Gåtornas palats.

Läckbergs nya roman sjöjungrun lyssnar jag i min mobil och har kommit till CD4, gillar den. Har lyssnat på alla hennes böcker och den enda jag inte lyssnade klart på var Tyskungen, den var rörig och fick mig aldrig fast.

Otroligt kul med filmer och böcker, visst?


Oj, väskan blev min!

Satt för några dagar sen och surfade runt på Tradera och hittade en snygg Friisväska som jag la bud på. Auktionen gick ut nu ikväll och jag vann den! Spännande, jag vet inte mer om den än det som syns på bilden.

355 kronor blev slutpriset och den är helt ny och ordinarie pris är 599.

Får väl se om det blir jag eller äldsta dottern som använder den... :-)


Lite förändringar hemma!

Jag har varit sjuk och hemma från jobbet i 2 veckor och planerar att kunna jobba imorgon. Har varit på väg dit flera dagar, men min återkommande sköldkörtelinflammation vill inte ge med sig, även om jag äter kortison. Sen fick jag halsfluss samtidigt, så nu är det mycket tabletter. Idag har jag varit hos läkaren (har klippkort där snart) och då bestämdes att jag ska äta 4 tabletter prednisolon i 2 veckor och sen trappa ner med en tablett varannan vecka. Hoppas det hjälper nu!

Fick detta efter en influensa i januari och har problem fortfarande. Nackdelen med att äta kortison är ju att man blir mer hungrig och samlar vätska. Jag tror att jag gått upp 3 kilo och det räcker nu. Hoppas jag går tillbaka till mina vanliga 55 kilo så fort jag blir frisk. Sjukdomen gör mig så trött, så jag sover massor och man blir helt väck och snurrig. Jag har i alla fall fått gjort lite kul här hemma och det är att jag planterat en kruka med fina blommor på min mysiga balkong och igår köpte jag nya lakan till sängen. Sånt får mig på gott humör i all tristess...




Tratten åkte på lika fort som av...

I torsdags tog vi beslut om att kastrera våran hund Viggo och allt gick bra. Han fick en tratt på sig för att inte röra stygnen. Han ville inte äta dom första dagarna för tratten skrämde honom när den tog emot skålarna, så då fick jag mata honom för hand. Vatten fick man ta med hjälp av en glass-skopa och stoppa in i tratten. :-)
Idag när det är måndag, så tänkte jag testa och se om jag kunde ta av tratten, men efter att han ätit ett kvällsmål och tagit en promenad, så inser jag att den måste på igen. Han var helt nojig efter att börja slicka och det ska ju undvikas.
Det "roliga" är att under promenaderna så är han helt knasig efter kastreringen. Han hoppskuttar likt en kanin åt alla möjliga håll, sen sätter han sig och sen börjar han skutta igen. Inte så kul när man får en skuttande hund med en vass tratt in i benen.


Så här söt var jag för ett år sen. :-)





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0