Jag har varit ute på galej

Fick ett infall i fredags kväll och åkte till Camilla ganska sent för att gå ut på stan.  Det var tur att jag gjorde det, för vi hade ett trevligt dygn. Vi sminkade oss och gjorde oss fina i håret och sen åkte vi in till krogen Push på Avenyn. Vi trodde ju att det skulle vara en ganska mogen skara där, men tyvärr inte. Däremot var musiken väldigt bra och det räckte för att jag skulle vilja stanna kvar där. Kom väl hem till Camillas lägenhet vid 04 och somnade kanske 05 för att sen gå upp kl 10 och åka till Askimsbadet. Inhandlade sallad och dricka på vägen och hade härliga timmar i solen. Osmart som jag var så smorde jag inte in mig och det blev en ganska röd kropp efteråt.


Gott om plats på gräsmattan var det och helt perfekt.

Direkt efter solningen så åkte vi till Ikea och på vägen in sa ville jag köpa en dricka vid IKEAS korvmoj. Camilla hade lagt märke till att killen i kassan var väldigt ung och söt, vilket jag också höll med om när hon tyst påpekade detta. Jag såg att dom hade kylklampar där och det var något Camilla behövde, så hon tog 6 stycken. Jag köper min dricka, killen är väldigt skojsam och när det  var Camillas tur efter mig, så säger han till henne:
- Skulle du köpa kylklampar för att vi hade så många eller?
Både jag och hon förstod inte alls vad han menade med det, men jag kunde inte låta bli att säga högt:
-Nej, hon tyckte du var så HET, så hon var tvungen att kyla ner sig... hahahahaa
Det stod folk bakom i kön och han blev rätt så generad kan man säga, men han tyckte att det var kul... :-)Viggo ska börja skolan...

Celine har kommit in på Hundprogrammet i Partille och det innebär att hon får ha med sig Viggo till skolan, då hunden är en del av undervisningen. Detta var hennes förstaval och som nummer två hade hon Naturbruksprogrammet i Dingle och kom in där också, men hon ville helst gå i Partille så hon slapp bo på internat.

Igår var hon och jag på stan och jagade en ny bikini till henne, då den gamla var för liten. Hon gick runt i alla tänkbara affärer och letade, men ingen var bra nog. Jag föreslog (med viss tvekan) att hon missat en affär som har bikinis, men att dom oftast har väldigt dyra saker där. Hon hade inte tänkt på den affären själv, då hon trodde det var en tantaffär. Såklart att hon hittade en röd bikini från Panos Emporio för 800 kronor som hon ville ha! Vi kom överens att hon betalar hälften med föräkringspengarna för bagaget och hälften betalar jag. Nu är hon i Varberg hela helgen med Antons familj och kan sola och bada hur mycket som helst i sin fina bikini.


Byxorna var finare i verkligheten än på den här modellen.

Födelsedag

Idag fyller jag år! Min pappa upplyste mig häromdagen att jag hör till medelåldern nu och det lät inget vidare, jag vill fortfarande vara ungdom! Forskare kommer ju fram till alla möjliga saker, bl.a kloning, så jag undrar hur länge det dröjer innan dom hittar något piller för att sakta ner åldrandet.
 
Inget märkvärdigt med bemärkelsedag, men trevligt att få lite extra uppmärksamhet från alla möjliga. Nästa år fyller jag 40 på självaste midsommarafton! Minns när jag fyllde 25 och det var på midsommarafton, jag valde att fira dessa två saker genom att köra taxi! Det som var lite kul den kvällen var att jag hämtade ett ungt par i 20-årsåldern och killen frågar mig i bilen:
- Hur känns det att fira midsommarafton i taxin då?
- Jodå, det är självvalt, men sen fyller jag dessutom år också!
- Vad lustigt, säger killen, det gör vi också!
Där sitter vi tre i bilen och alla fyllde år just denna dag. Det blev en kul och en minnesvärd körning.

Det jag önskade mig av barnen idag var bara att dom skulle hjälpa mig att städa. Känner av huvudvärk och trötthet igen, så nu har jagt varit och hämtat en dunk på lasarettet för ny provtagning. Då min bror är allergisk mot Viggo, så bestämde vi att ha tårtkalaset hos mamma ikväll istället.

Hoppas ni kan njuta av solen, själv tycker jag det är lite jobbigt i värmen när jag inte mår helt hundra.

Mer ersättning för försenat bagage.

Har varit ledig idag för att kunna följa med Jennifer på ett möte, så blir det också imorgon då vi ska till Borås. Läkaren ringde upp mig idag och hade till slut fått provsvar angående U-kortisol. Det är tagit från en dunk insamlat urin på ett dygn och är mer säkert än vanligt s-kortisol som tas via blodprov. Referensvärdet är 40-170 nmol/d och jag hade bara 28. Han ville att jag skulle lämna ytterligare ett sånt prov inom det närmaste och jag sa att jag kan vänta och se ifall jag får någon dipp snart igen, för just nu mådde jag ju bättre. Han tyckte inte det var så bra idé då han var orolig att jag kunde få en addisonkris, men jag lugnade honom och sa att jag känner min kropp och ska komma inom kort.

Vi får tydligen mer ersättning för vårt försenade bagage på utresan och det från Europeiska försäkringar, då jag betalade med mitt First Card. 1500 per person om man kan visa upp kvitton för motsvarande belopp och som tur var hade vi sparade kvitton för kläder, skor, smink m.m från fredag och lördag innan bagaget kom som var på 3900.  I så fall får vi totalt 4600 tillbaka, en hel resa det. Hade jag dessutom haft tillägg på min hemförsäkring, så hade jag fått ytterligare 4000. :-)


Jetlag

Har inte orkat blogga alls sen jag kom hem, Jetlaggad som bara den. Har typ somnat kl 03-04 på natten sen jag kom hem och sovit hela förmiddagen. Hade det hur bra som helst på resan, det enda tråkiga var min rygg som var i uselt skick och jag fick äta Citodon och ta sittpauser mellan allt promenerande. Sen tyckte Celine att jag hade drabbats av senilitet vissa gånger för jag hade svårt att lära mig vad norr och söder var på Manhattan. Hon menade på att vi gått samma väg varje dag, men att jag varje gång frågade om det var höger eller vänster på Park Avenue som tunnelbanestationen låg.Vi hade några timmar innan det var dags att tänka på hemfärd och då åkte vi till Union Square för att gå Broadway mot Soho där vi shoppade på bl.a Victoria Secret. Jösses vad ytliga dom är där, man stör sig massor på att höra: -Hi honey, how are you! Sen blev det rätt brått hem till lägenheten och få ner alla väskor för dom trånga trapporna, men tur att jag har Celine som ALDRIG gnäller över att det är hon som får bära det tyngsta.Vi hade så många väskor med oss, så vi var tvungna att ta taxi hela vägen mot JFK:s flygplats. Det var inte helt lätt att få tag på någon, då dom inte var så villiga att köra i rusningstrafik för ett fast pris. 400 kronor kostade 1 timmas färd som mestadels bestod av bilköer.

På planet mellan New York och Bryssel satt jag bredvid en engelsman i samma ålder som mig, vi hade jättekul och han hade varit på resande fot i 2 år och skulle nu hem och var så förväntansfull.

Det var tråkigt att lämna den coola staden, men kul att komma hem till Jennifer och Viggo. Dom hade skött sig superbra enligt mamma. Jennifer har redan fotat massor med sina nya kamerasaker.

Sen vill jag bara säga till Marie att jag blev glad för ditt mail, tack!Dag 4 - måndag

Dagen började med att vi gick upp mot 34:e gatan för att så småningom komma till den stora fotoaffären B&H. På vägen dit fanns massor áv affärer och vi gick in i dom flesta såklart. På Victoria Secret var det nästan mer expediter än kunder och vart man än gick, så ville dom hjälpa till. Trevligt, men rätt jobbigt då man får frågan ca 20 ggr om man behöver hjälp eller om man har det allmänt bra. Vi var inne i en Levisaffär och där presenterade sig säljarna med namn och frågade vad vi hette och dom kunde säga sitt namn ganska många ggr. När vi skulle betala förstod vi varför, då kassörskan frågade om vi hade fått hjälp av någon speciell och om vi kom ihåg namnet, dom får alltså provision.


Här är världens största fotoaffär B&H. Jättestort i 2 våningar och vid varje gång fanns en säljare beredd att hjälpa till. Vi skulle ju köpa kamerasaker och såg när vi kom upp att det fanns en disk där man kunde kolla om det fanns samma produkter som varit utställningsexemplar och var 30 % billigare. Jennifers blixt fanns och den var som ny, hon skulle spara 600 kr på att köpa den istället för en ny.

Under tiden vi står där och frågar säljaren om övriga saker, så visar det sig att säljaren och kunden bredvid ville ha samma blixt. Det fanns bara en sån och tydligen hade den kunden frågat min säljare innan mig om den, men sen varit nere på första våningen en sväng för att sen komma tillbaka. Säljarna stod och försvarade sin respektive kund och till slut så sa dom med ett leende att vi fick slåss om den. Den andra kunden kom med förslaget att singla slant, vilket jag tyckte var en kul idé och rättvist. Jag VANN och blev jätteglad och alla vi sex som stod där hade jättekul åt denna händelse. Min säljare sa: -En riktig gentleman och en historia du kan ta med hem till Sverige. :-)


Såna här skyfall är ganska vanliga, men dom går över fort som tur är. Vi har bara råkat ut för ett sånt här.


Grand Central Station var mäktig.


Times Square var ett otroligt häftigt ställe!


Nasdaqbörsen var helt digital och ligger mitt i. Jag gillade att huset var som en bioduk med otrolig skarp bild.


Här har dom stängt av hela gatan och ställt ut stolar hur som helst.


Kontor för nyrekrytering av militären, liiiiite märklig plats att ha det på Times Square kanske.

Vi slutade kvällen med att möta upp Liselott och gå till en Italiens restaurang som låg på 44th st/ Fifth Avenue. Där satt vi och njöt av maten ca en timma för att sen promenera hem.


Då passerade vi igenom Bryant Park där dom hade filmvisning. Folk satt på stolar och kollade den gamla klassikern "Blåsningen" med Robert Redford, det var lite häftigt. I den här parken brukar dom ha Fashion week.

Mittemot Liselotts hus finns det ett annat hus där en byggjobbare står och glor rätt in på oss på morgonen. Han hänger ut i fönstret och är inte vidare diskret av sig när han tittar. Många gånger får man frågan om vart man kommer ifrån när man handlar i affärer och det är ganska kul att småsnacka med allt från butikspersonel, vägarbetare, poliser, taxichaufförer, alla är glada och roliga.

Vi har det fantastiskt bra här, Liselott är 100% och mycket flexibel, hjälpsam, snäll på alla sätt och vis.

Nu ska vi ut på nya äventyr, vart får ni se imorgon. :-)


Dag 3 - Söndag


Tunnelbanestationen känns som Lisebergsbanan.

´
Det här omtalade affären var faktiskt en stor besvikelse. Celine hittade bara en Adidaströja där, annars var det flera våningar med gammal skit från kända märken. Man hörde svenskar överallt dessutom.


Här är Ground Zero där WTC-tornen rasade. Nu håller dom på att bygga upp tornen igen, så närmare kom man alltså inte.


Wall Street och börsen som var stängd idag, så vi missade lite av sevärdheten.


Vi tog gratis-färjan ut till Staten Island och kunde kolla på Frihetsgudinnan därifrån.

På väg mot Manhattan igen i fantastiskt väder. Turen tog exakt 1 timma t o r.


Sen tog vi tunnelbana till Canal Street som ligger i China town


Det kryllade av såna här "affärer" gata upp och gata ner.

Tro det eller ej, men jag har köpt ytterligare en resväska. Den var rosacerise och fantastiskt skön att köra, så nu har vi egentligen en väska för mycket. Det löste jag genom att lägga ner en mellanväska i en av dom största väskorna.

När vi gick på gatan igår, så hör jag och Celine någon ropa något. Jag vänder mig om och får se två killar sitta på en avsats lite högre upp och hör då att han ropar: -Sisters! Sisters! Det tog någon sekund innan jag kopplade, men jag flinade och ropade tillbaka: -Mother!  Då började dom skrattade och bad typ om ursäkt, men det var ju snarare en komplimang. Senare sa Liselott att dom alltid brukar sitta där och kommentera alla tjejer som går förbi, men att dom aldrig är oförskämda.


Vi har fått många myggbett!
Vattnet i kranen/duschen här luktar massor med klor.
Poliserna är trevliga och coola.
Alla taxichaufförer tutar hela tiden, så fort dom vill visa missnöje, typ hela tiden.
Sirener från utryckningsfordon hörs hela tiden.

Nu ska vi ut på stan, klockan är 9 på morgonen.


Dag 2 (lördag)


Vi gick över Brooklyn Bridge och sen tillbaka. Vädret var ganska varmt, men mulet dessvärre.
Söta fordon för tuffa NYPD.


Kul parkeringshus med hiss i mitten som bilarna transporteras i.


Den här skickliga mannen fick fram en tavla med hjälp av olika lager spray och kniv.


Det här paret var med på samma plan som oss och jag minns dom redan från att dom stod före oss i incheckningskön på Landvetter. Sen sågs vi nästa gång vid bagagebandet när vi blev informerade om att väskorna inte var med. Det var alltså bara vi fyra som drabbats och vi tog följe till Jet Airways servicerepresentant där vi hann prata en hel del medans vi väntade på att alla papper skulle fyllas i. Igår när vi var på väg hem till lägenheten så säger Celine: -Titta, där är dom!
Tänk att vi stöter på varandra igen på gatan bara sådär, det var lite lustigt. Dom hade tydligen ramlat in i en filminspelning med Nicholas Cage igår kväll i Battery Park och hade till och med fått honom på bild. Vi utbytte shoppingtips och telefonnummer, ifall något med väskorna skulle bli fel, eller om vi kanske vill göra något ihop någon dag.


Vi hoppade av tunnelbanan vid Union Square och hann med att besöka Forever 21 och DSW.


Forever 21 var en enorm butik i 2 plan med massor av fina kläder.


På DSW hittade jag och Celine 2 par skor var, men det kunde blivit fler om vi hade haft mer tid. Det får bli fler besök dit, vilket paradis.
Tillbaka i lägenheten efter en kul och lång dag.

Vi har det superbra. Lägenheten ligger mitt i smeten, precis vid Park Avenyn på 37:e gatan. Det har vardagsrum och sovrum i två plan, är jättefin och charmig. Hyran för denna minitvåa är hela 16 000 svenska kronor, ofattbart.


Så fort vi hade fått våra väskor, så mötte vi upp Liselott och hennes två vänninor på Blue Smoke för lite mat och dryck. Jag och Celine var rätt sega, så vi följde inte med vidare, utan tog en taxi 10 kvarter för 6 dollar.

Framme i New York!

Resan gick inte helt smärtfritt. Det började redan på Landvetter när vi hade boardat, vi fick sitta kvar i planet innan start över 1,5 timmar för att det fanns ett bagage med som inte var incheckat. På grund av säkerhetsskäl, så var man tvungen att lokalisera detta och avlägsna innan vi kunde åka. Då vi enbart hade 1,5 timmar till anslutningen i Bryssel, så gjorde detta att vi skulle missa vårt plan där. Jag hörde någon säga att det inte skulle gå fler avgångar den dagen till New York, men jag stressade inte upp mig innan jag fått det bekräftat. Vi landade i Bryssel kl 10 och planet skulle avgå 10:05 och då får vi veta att det planet också var 1,5 timmar försenat, så vilken tur vi hade eftersom det mycket riktigt var den enda avgången den dagen.


Planet var jättefint och besättningen hur trevlig och proffsig som helst.


Jennifer, den här fjärrkontrollen skulle du älska. Man kunde skicka meddelanden till varandra också.


Snart framme, flygtiden gick rätt fort ändå.


Äntligen!


Här ska vi igenom kontrollen och man fick tydligen inte ta kort, så jag fick en tillsägelse. :-)

Vi fick sen veta att vårt bagage inte kommit, utan det blir utkört dagen efter. Det var ju lite snopet, men vi fick 100 dollar per person som kompensation och så vi kunde köpa tandborste och lite svalare kläder. Det är varmt här, känns som man är i ett soligt land. Nu ska vi ut på stan och se Brooklyn Bridge.


Nu närmar det sig...

Om 5 timmar är det dags att åka till flygplatsen och det känns stressigt. Har strukit och packat ner allt förutom necessären, då jag ska duscha precis innan. Liselott önskade kaviar och kexchoklad och det ska hon få, 3 stora tuber, 20  kexchoklader och 1 kg vingummi. Jag och Celine lär också bli sugna på godis när vi är där, så det blir kanon.

Varit med Celine hos läkaren i eftermiddag och fått antibiotikasalva till hennes öga för hon hade fått en infektion. När vi skulle hämta ut medicinen, så funkade inte deras datasystem och då tog det extra tid. Har också varit på närrehab för att få ett handledsskydd, det var skönt med stöd.

Har tyvärr väldigt ont i varenda muskel i kroppen, men hoppas det släpper när vi väl kommer iväg. Blodtrycksmedicinen har gjort susen, alltid något.

Jag ska blogga och lägga upp bilder så mycket jag hinner.

Kameratillbehör

Träffade en ny läkare igår och det var faktiskt bra. Jag berättade att jag var väldigt yr och då kollade han blodtryck, puls och hjärta. I liggande läge var blodtrycket 100/70 och i stående var det 90/70, så han skrev ut blodtryckshöjande medicin och menade att det skulle hjälpa ganska så snabbt, annars kunde jag dubbla dosen. Jag fick också starka värktabletter mot min rygg som även var antiinlammatoriska, men ändå skonsamma mot magen.

Jag känner själv en markant förbättring i hur jag känner mig (tack och lov), men nu är det ryggen som är värst. Jag har frågat både läkare och chef om det är okej att jag åker på resan och fått okej, så nu känns det hoppfullt. Celine, min personliga massör, bärare av tunga saker är ju med, så det ska nog gå ändå.

Ska köpa saker till Jennifers kamera när vi är i New York på världens största fotoaffär, www.bhphotovideo.com.
Visste inte riktigt vad för slags objektiv som var bäst, så jag ringde upp läraren Jimmy från hennes fotokurs och han rekommenderade följande:Ett teleobjektiv som kostar ca 2040 istället för 3195 i Sverige.


Extension tubes, mellanringar som funkar som macroobjektiv. 1360 kr istället för 1900 i Sverige


Blixt som kostar 1920 istället för 2995 i Sverige.

Totalt 5320 kr om man köper det där istället för 8085 här hemma.


Ett energiknippe kom förbi

Som att det inte räckte med krämpor, nu har jag fått ont i ryggen också att ryggskottet känns väldigt nära! Jag får panik! Jag har inte tid med sånt här, jag vill bli frisk och kunna åka på fredag. Celine har masserat min rygg idag och det är hon väldigt bra på som tur är.

Camilla kom förbi en sväng. Hon har alltid sån energi att jag blir avundsjuk, men så är hon ju 8 år yngre också. :-)
Hon försökte muntra upp mig med att locka med Ullared imorgon, men hur gärna jag än vill dit, så blev svaret: -Orkar inte. Vi var en sväng på Maxi och köpte lite godis och jag blev helt slut efteråt.


Camilla, ett energiknippe!

Min mamma har varit här och hjälpt mig med diverse saker, tack för det!!!

Följde Robin Söderlings väg mot final i Franska Öppna igår via Aftonbladet och radiosporten och jisses vad spännande. Han låg under med 4-1 och vinner 5 raka game så det blir 6-4, snacka om bragd. Det är detta som är tjusningen, i sport kan allt hända.

Nu kollar jag Sverige -Danmark i VM-kval, det går inte så bra.. en missad straff och en backmiss, alltså 0-1 och 40 min kvar att spela.

Jordgubbar & Rosenrot


Dom här goda jordgubbarna med glass åt jag och Celine ikväll. Jennifer gillar inte detta, hon förstår inte vad hon går miste om.

När jag skulle betala via självscanningen på Maxi, så gör jag bort mig lite. Man ska ju stoppa handscannern i ett litet fack och sen gå fram till självbetjäningen och starta där och dra ICA-kortet. Jag fick helt plötsligt blackout, vilket händer flera ggr per dag sen jag blev sjukskriven och drar mitt ICA-kort vid terminalen där jag lämnar min scanner. Alltså där man kan hämta ut en scanner om man inte gjort det innan man gått in i butiken. Det står något om att det är "tekniskt fel" och att jag ska kontakta kundtjänst. Drar kortet flera gånger utan att det kopplar i min hjärna och till sist säger jag till personalen. När hon förklarade läget, så blev jag full i skratt och bad om ursäkt. Börjar jag bli dement? :-) Till mitt försvar så kände jag mig ovanligt yr just i det tillfället och det är då jag tappar all koncentration. Jag har också märkt att jag säger fel saker och tappar tråden mitt i en mening och det blir totalstopp några sekunder innan jag kommer ihåg vart jag var.

Kanske att mina symptom är stressrelaterade, jag börjar nästan undra.


Idag har jag varit på hälsokostsaffären och fått ett smakprov på Rosenrot. Det ska tydligen vara effektivt mot stress och jag ska prova imorgon bitti. Effekt skulle visa sig inom en timma och man kunde ta ytterligare en tablett till lunch också. Värt att prova lite egna metoder, sjukvårdens utredningar går lite trögt och jag vill bli normal igen.

Någon som har provat dessa? Kommentera gärna hur dom funkat på er... Tabletterna ser inte lika inbjudande ut som jordgubbarna dessvärre.

Angående min bil och AC-problemen. Jag har fått tag på en kille som ska göra provtryckning och felsökning för ynka 150 kronor jämfört med Saab:s 1000. Ska lämna den på torsdag och det ska bli mycket intressant om han hittar felet och vad det sen kostar. Han lät mycket säker på att han skulle lösa det och det låter ju lovande.

Ett oväntat samtal

Det är väldigt varmt dessa dagar, så jag har köpt 3 golvfläktar för endast 189 kr styck. Detta borde jag gjort redan när jag flyttade in för 4 år sen, då denna lägenhet blir väldigt varm sommartid. Typiskt är ju nu att min air condition i bilen inte blåser kallt alls, så jag åkte förbi Saab igår och kollade vad sånt skulle kosta. Bara felsökningen skulle gå på 1000, för dom misstänkte läckage och sen var det ytterligare tusenlappar beroende på vad som skulle åtgärdas. Jag ska ringa runt och kolla andra ställen nu, det kan det vara värt. Jag bokade iaf en tid för inlämning nästa vecka och killen som gjorde bokningen var glad och trevlig.

Kl 11 idag ringer rmin mobil:
 - Hej, det är xxxx från Saab
- Jaa, hej.
- Jo, jag har en lite annorlunda fråga.
- Jaha?? (min tanke är att han kommit på ett bättre prisalternativ för bilen eller vill ändra min inbokade tid)
- Jo, du var så trevlig igår så jag undrar om du vill gå ut och fika med mig?
(Hjälp tänker jag, vad säger jag nu?)
- Jag är sjukskriven och prio 1 för mig nu är att bli frisk och dessutom kunna åka till New York nästa vecka.
- Okej, jag förstår, men var bara tvungen att ringa, då jag har tänkt på det hela natten.
- Ja, det var modigt och sånt gillar jag, men tyvärr dålig tajming.

Modig kille får jag säga, även om han inte lyckades få till en fika, så tycker jag om när man är rakt på sak och vågar ta för sig och det sa jag till honom.

Usch vad hemskt med det försvunna planet! Det var en Airbus 330 och vi ska flyga med en Airbus 332 snart. Får väl hoppas att inte flygplanstypen hade något avgörande, även om det inte är exakt samma modell så känns det lite pirrigt när vi ska flyga så snart inpå. Läser i tidningen att det tydligen handlar om ett ökänt luftum mellan Afrika och Brasilien som kan ha extrema väderomslag, så jag kanske kan vara lugn ändå.


Viggo fyllde 2 år igår. :-)

RSS 2.0