Trött trött trött

Dålig igen, trött trött och trött. Pratat med läkaren idag och han bestämde att jag ska öka med en halv tablett och se hur det funkar och sen höras igen om en vecka. Nu ska jag också ta prov på binjurarnas kortisonnivå, han misstänkte att dom hade svårt att starta igång igen efter att ha ätit kortison. Jag har ju börjat känna en liten klumpkänsla i halsen igen, denna gången på höger sida, så jag misstänker att inflammation vandrat vidare.

Jag som så gärna vill gå på jobbets roliga fest imorgon kväll, får hoppas att jag blir bättre av den halva extra tabletten. Som tur är kan jag jobba hemifrån den här veckan, så jag slipper vara sjukskriven helt och hållet. Nu har jag nästan kunnat jobba heltid iaf och det är ju bra för alla parter.

Började lyssna på Mia Thörbloms bok "Så dumt" i lördags och är klar med den idag. Det handlar om hennes liv som narkoman och hur hon blev drogfri, numer håller hon ju föreläsningar om självkänsla och har också gett ut två böcker i ämnet.

Har lagat Korv stroganoff idag, det var jättelänge sen jag gjorde det, men gott blev det. Idag har jag fått lapp hem om att mitt taxileg är klart för att hämta, det gick ju jättefort!

Viggo åt upp en hel påse med choklad!

Sorry för dålig uppdatering, men jag har inte orkat eller haft något direkt att blogga om.

Äntligen har jag fått iväg blanketten som ska förnya mitt taxileg, det känns hur bra som helst. Min kollega Björn har hjälpt mig att ta ett foto som blev bra. Vissa saker flyttar man bara framför sig och sen går man och tänker på det med jämna mellanrum och får dåligt samvete, så nu känns det bra att ha fått iväg en av dom sakerna.

Viggo kissade inne igår fast han precis hade varit ute timman innan och i morse var det dags igen. Googlade på om han kunde ha urinvägsinfektion, men där var symptomen att han ska kissa ofta och lite så det stämde ju inte. Jennifer kom hem igår med en stooor påse med godis (mest choklad) och ställde den på sin säng och lämnade rummet med öppen dörr. Direkt var Viggo där och smaskade i sig hela påsen och det var ju inte så bra, då choklad inte passar hundar.  Dock är det den mörka chokladen som är farlig och i det här fallet åt han ljus. Tydligen dricker dom mer om dom har ätit choklad och det kan vara anledningen till att han kissade imorse, men igår så hände "kissolyckan" innan han åt ur påsen. 

Pratade med Annica (Viggos uppfödare) igår och hon har parat Viggos föräldrar igen, så nu ska det bli en kull i oktober. Spännande och se hur många valpar det blir den här gången och fördelning av kön. Vi ska iaf inte ha några fler djur här hemma. :-)


Här är första kullen där Viggo ingår, visst är dom bedårande söta.

Utvilad

Var så trött igår, efter för lite sömn i 2 dagar, så jag la mig redan kl 20 och sov hela natten. Vad skönt att vara utvilad!
Det ska bli så skönt när barnen börjar skolan imorgon, så dom går och lägger sig i tid på kvällarna. Jag är otroligt lättväckt och om dom är uppe senare än mig, så får jag inte så mycket sömn.
Idag ska jag hämta mina nya jeans, kul! Jag har inte köpt kläder på jättelänge pga att jag inte vet min storlek när jag slutar med medicinen. Idag ska också läkaren ringa mig på eftermiddagen och diskutera provsvaren och fortsättningen på behandling. Hoppas det blir något genombrott.

Myskväll

Idag efter jobbet, så stannade jag kvar i Nordstan och gick runt i sakta mak och bara kollade helt planlöst, så skönt så. Det enda jag hade på inköpslistan var klädborste från MQ, deras är bäst och kostar 19 kr för en vanlig eller 14 för refill.
Sen fick jag för mig att gå in på Sisters och det var ett bra val för där hittade jag en tröja och ett par jeans från G-star. Tyvärr var jeansen lite för långa, så dom skulle lägga upp dom och jag kan inte få dom förrän på onsdag. Tröjan kostade 299 och jeansen 1099. Såg ett par Replay-jeans som kostade hela 1699, helt sjukt! Fornarina kan ju ligga på runt 1300, så då är det bra att G-star ändå ligger under i pris och är snyggare och coolare (enligt mig).

Direkt när jag kom hem, så tog jag en längre cykeltur och det var jätteskönt. Cyklade ganska sakta och bara njöt av lugnet plus att jag samtidigt lyssnade på ljudboken "Rymmaren" av Thomas Bodström, ni vet förra justitieministern. Man märker att han varit det plus att han är advokat, för han skriver mycket om båda dessa roller, men jag tycker om boken. Den påminner om Jens Lapidus bok "Snabba cash". Har också börjat läsa en ny bok av Marie Jungstedt, hennes första var lättläst, så nu ska jag köra igenom alla hennes böcker i tur och ordning. Konstigt nog gillar jag nästan bara kvinnliga deckarförfattare. Dom som jag har läst det mesta av är: Karin Fossum, Anne Holt, Karin Wahlberg, Camilla Läckberg och min absoluta favorit Karin Alvtegen. För många år sen var Hans Holmér i topp, men han gick ju tyvärr bort.

Igår kväll tog jag och Viggo en cykeltur och han fick springa själv. Han sprang så fort så jag behövde knappt trampa och det kändes som han var en sån där slädhund i fjällen. :-)  Huvudsaken är att det inte är jag som trampar på, så han måste springa järnet för att hinna med, här är det nästan tvärtom.

Nu ska jag gå och lägga mig och kolla på lite mer 24-avsnitt.
Godnatt

Ny cykel till Celine!

För ett litet tag sen så blev Celines cykel upphittad av en man som lämnade in den till polisen. Vi hade inte ens märkt att den blev stulen, men hon hade lämnat kvar den på skolgården och då fick den inte vara ifred. Lämnade 50 kr i hittelön och sen lagade vi upp den för 800 kr. Strax därefter så var det dags igen, men denna gången har vi inte fått den tillbaka.

Tyvärr bor vi i en stad som har otroligt många cykelstölder, totalt har vår familj blivit av med 5 cyklar,  inte kul alls.
Nu har jag beställt en ny cykel till henne och då den ska monteras så får vi vänta tills fredag innan vi kan hämta den, men det blev en vit Kungs "Drottningholm" från Sportex. Det var rea och den kostade "bara" 2499kr, men billigt för att vara en ny cykel med 3 växlar. Har alltid köpt Monark eller Crescent förut, men vill inte betala så mycket pengar nu när vi ändå inte får behålla dom. Själv tycker jag den här cykeln är jättefin, eller hur?


ACDC till Ullevi!

Läste idag att ACDC ska komma till Ullevi sommaren 2009! Jag som aldrig varit på konsert innan på Ullevi ska passa på nu när denna grymma grupp ska spela där. Dom har ju varit där förut, men då hade inte jag förstått hur bra dom var och jag trodde kanske inte att jag skulle få uppleva dom live heller, så gissa en som är lite lycklig nu. Den klart bästa låten är "Thunderstruck" och jag kommer vara i extas över att få stå bland publiken och höra den.

Det lustiga är att när jag väl köper biljetter till konserter så ställs dom in pga sjukdom, så håll tummarna nu att detta verkligen blir av.  Celine Dion skulle ju komma till Ullevi en gång och då blev hennes man sjuk i cancer, så det blev pengarna tillbaka. Sen skulle ju jag och barnen på Tokio Hotel på Hovet i april i år och hade världens bästa platsbiljetter och då blev sångaren halsopererad.


Ullevi 24 juni 2001, 50250 människor på ACDC-konsert!

Kvällspromenad

Precis kommit in från en skön kvällspromenad med Celine, Emille och Viggo. Vi mötte en söt liten papillon på 4 mån som Viggo fick leka med, den lilla var så kavat och hoppade upp mot Viggo hela tiden och fäktade med sina små söta framtassar. Försökte ta kort med mobilen, men båda var så hoppiga ,så det blev bara suddigt. När vi promenerat färdigt så fick Viggo springa fritt i parken utanför och Celine kastade pinne och det tycker han är jättekul och han får upp världens fart.
Har flyttat datum för operation av min ganglion till den 11 september, det ska bli skönt att bli av med knölen, för den ömmar mer och mer.
Vad irriterande att läsa om myglet inom brottningen i OS nu, jag förstår Aras besvikelse när han slängde sin bronsmedalj i protest. Tänk att som idrottsman/kvinna lägga ner i stort sett all ledig tid till träning och förberedelse i 4 år inför ett OS och sen bli bortdömd på felaktiga grunder. Usch, jag lider med honom och det verkar hela svenska folket också göra om man läser i tidningen.
Nu ska jag göra nudlar med min favoritsmak, kyckling!


En helt vanlig onsdag.

Idag har jag varit och storhandlat mat och fyllt kyl och frys, synd att man blir ruinerad bara. Emille kom hit och ska stanna några dagar hos Celine. Min lediga dag har gått åt till att ta igen förlorad sömn, städa och installera om Jennifers dator.
Ja, inte så spännande kanske, men jag gillar såna dagar.  Däremot har jag inte hunnit ta tag i mitt sovrum, där ser det inte så städat ut, bara rena lakan, eftersom Viggo hade hoppat upp där när han var lös i magen...:-(

Ibland när jag känner att jag har mycket i huvudet som jag ska göra, så skriver jag en lista, typ allt jag kan komma på. Igår gjorde jag en sån på tåget, använde baksidan av ett kvitto och det blev en hel del. Jag tycker det är mycket roligare att pricka av när jag gjort något, känner mig så nöjd efteråt. Ungefär som när man betalat räkningar, inbillar mig att det sitter en person på andra sidan som tycker jag är duktig som betalar i tid och allt. Jo, jag vet att det inte är så, men jag vill ändå fortsätta tänka så. :-)

Jag måste skicka in nytt foto till vägverket för ny taxilegitimation, mitt är över 2 år gammalt, jag har inte fått tummen ur och eftersom jag ändå jobbar så kan det bli liiiite jobbigt om farbror Blå stoppar mig och vill se mitt legg. Jag har resonerat som så att risken inte är så stor när jag mest jobbar nätter, men onödigt att chansa. Om jag erkänner det här, så skapar jag lite press på mig att fixa det snarast....

- 2 kilo, äntligen vänder det.

Nu har jag äntligen fått kontakt med specialisten på Sahlgrenska, då hon ringde mig imorse. Hon sa att man kunde se på scintigrafibilderna att min inflammation håller på att läka ut, men att dom kommer behöva göra ytterligare en röntgen senare. Jag ska också ta nya prover och innan vi vet provsvarsresultat ska jag fortsätta med kortisonet. Jag är nere på endast 1 tablett nu (äntligen ser jag ljuset i tunneln) och hon sa också att om ämnesomsättningen är för låg, så kan dom sätta in Levaxinbehandling för att hjälpa till att få igång det igen.

Jag har inte ätit godis på 2 ½ vecka och idag när jag vägde mig, så visade vågen inte en ökning utan 2 kilos minskning!! Vad fort man blir av med suget efter socker om man bara slutar äta sånt. Det är jobbigt med alla vardagsberoenden, tänk alla som måste röka, dricka kaffe, snusa osv. Jag har än så länge hållt mig till cola light och godis som laster. Förut när jag har slutat äta godis, så har jag som längst hållt upp tre månader, vi får se hur länge jag klarar den här gången.

Helgen i Stockholm

Då var man tillbaka på jobbet igen efter två veckors semester. Jag har ju varit i Sthlm i helgen med Camilla och där var det utgång 3 kvällar i rad och det är jag verkligen inte van vid. Som tur är gick det realtivt lugnt till fre-lör, men torsdagen var det klackarna i taket. :-)
Vi åkte vid 11-tiden och kom upp på eftermiddagen. Installerade oss i lägenheten som vi lånade av en Camilla kände. Den låg precis vid Globen, så det var väldigt nära stan och enkelt, eftersom t-banan låg utanför dörren. Träffade Anders och Jan på restaurang Grogg på Skånegatan (söder) där vi åt och drack gott. Sen tog vi en taxi in till stan där vi hamnade på Solidaritet och Village. Vi var ute tills det stängde och sen blev det efterfest på Roslagsgatan hemma hos Jan. Kan berätta att jag inte var så hemskt pigg dagen efter. 
Fredagen var lite kaotisk, vi hade först ett bord på Utekompaniet, men sen var det någon som fick för sig att vi skulle vidare och vi stod på listan till Sturekompaniet, för därinne var Peter, men vi fick ingen chans att ens säga det till vakterna, då det var kaos utanför. Sprang mest runt till alla uteställen och försökte komma in, men det var fullt överallt. Det var sjuuukt mycket folk denna dag, då Sthlm firade datumet 080808. Enormt fyrverkeri som vi hade perfekt utsikt från i vår taxi när vi åkte Katarinavägen ner. Som sagt, kvällen började bra, men slutade i tristess då vi bara stod i kö, så vi åkte hem igen till lägenheten och la oss.
På lördagen hann jag träffa pappa, Bing och småsyskonen, det var trevligt. Vi träffades och åt på Mc Donad´s på Sveavägen.

Lördagskvällen åkte vi in till stan och träffade en bekants bekant på stället "Hotellet" på Linnegatan (Östermalm). Peter och Jan-Rune som vi träffade i Båstad nyligen var på bröllop på lördagen och ville vi skulle umgås med Jan-Runes norska kompis Marius så länge. Det framkom senare en lite pinsam historia och det var att Peter gett Marius 1600 kr som han skulle betala middag till mig och Camilla för på "Hotellet", men när notan kom in, så säger Marius att han inte har fått rätt kort med sig från Norge och att han inte hade täckning. Vi fick betala för oss och eftersom det var ett finare ställe så gick ett glas vin på hela 105 kronor. När vi sen möter upp Peter och Jan-Rune på Village, så frågar Peter mig om vi hade fått en fin middag och jag sa att vi betalat för oss och att han även snålåkt taxi med oss. Då kommer det fram att Peter gett honom pengar och jösses vad pinsamt. Dagen efter berättar Peter att han frågat Marius vad han bjudit oss på för trerättersmiddag och då säger han: -JAG KOMMER INTE IHÅG! (Vad säger man om sånt beteende??)

Celine hade skött sina tre föräldrafria dygn perfekt, lite sent i säng, men hemmet var städat när jag kom hem och det kändes jättebra. Hon och Matilda hade gjort tacos och glömt stekpannan med köttfärs i på köksbordet och då passade Viggo på att glufsa i sig allt och följden blev att han blev dålig i magen av all krydda såklart. Nu har han spytt hela kvällen, hoppas det ger med sig snart, han verkar ha en känslig mage.

Fler bilder från helgen finns på Facebook.


Jan, Anders o Camilla inne på Utekompaniet


Skål!


Så här nära Globen låg lägenheten.


Jag och pappa.


Fredrik koncentrerar sig på sin Happy Meal-leksak


William sitter och funderar.


Camilla redo för fest på lördagen.


Vimmelfotograf för Sthlmsfinest.com, tyckte det var rättvist att vi fotade tillbaka.


Här är bilden som fotografen ovan tog.


Här är jag med servitören Johan och Marius som inte hade pengar.

Skönhetsdag

Idag har jag haft fullt upp, men det är inte så jag klagar för jag har ägnat hela dagen till olika skönhetsbehandlingar. På morgonen kl 8 var jag hos Annika och gjorde naglarna, sen åkte jag och köpte färsk ciabatta på Maxi som jag åt till frukost. Sov en timma, då det inte blev så mycket sömn på natten. Celine hade kompisar hemma och även om dom var tysta, så vaknar jag varje gång någon går på toaletten m.m. Tror jag somnade 04 och klockan ringde 7, så det var behövligt med en timma till på förmiddagen. Sen hade jag tid kl 12 hos frisören som har salong i samma hus som vi bor, det är väldigt smidigt. Började med att färga min utväxt och sen gjorde hon slingor, det tog sin lilla tid, så hon bad mig komma tillbaka 18:15 igen för att sätta i extensions och ta bort oönskad hårväxt i ansiktet. Det har jag aldrig provat innan och hon arbetade med en tråd, precis så som vi såg i Turkiet. Mellan 15 och 18 hann jag med att äta god mat från Musses och en snabb sväng på stan för lite klädinköp och vin.
Blev väldigt nöjd med håret, hon förvandlade mig fullständigt och för allt betalade jag endast 1170, då ingick det klippning också inklusive produkter för 200.

Nu är det kväll och jag har inte så mycket tid kvar att packa på, jag har kommit en bit iaf. Inte mycket kläder som passar längre, börjar fundera om det bara är kortisonet eller om jag lagt på mig några kilo också.
Blir hämtad imorgon kl 9, vi är uppe mitt på dagen och planen är att vi ska ut och äta på en mysig och poppis thairestaurang på Söder, det ser jag fram emot, jag älskar thaimat!
Det roliga är att på fredag är det datumet 080808 och då passar det ju ypperligt att befinna sig just i staden Sthlm. Det ska firas där på flera ställen i stan, så det lär vara mycket folk. Jag ska ta med min nya kamera och ta många bilder.

Nu när jag är borta så ska Celine vara ensam hemma i 3 ½ dygn, litar på att hon sköter sig och hoppas jag får rätt. Tur att Viggo är hemma och behöver omsorg, så hon måste komma hem i hyffsad tid. :-)

Vad nöjd jag är!

Nu har jag varit lite dålig på att blogga det senaste. Har jobbat fre och lör natt och då hinner man inte så mycket mer än att jobba, sova, duscha och äta typ. Söndagen ägnades till att spackla och måla väggen i vardagsrummet och sen göra klart hallarna. Igår kom Hans hit och hjälpte mig (stort tack!!!) med att sätta upp min nya plasma-tv. Min gamla tv har jag ju haft på en byrå, så det blev väldigt mycket finare att få den upphängd. Det ska upp en kabellist längs sockeln också, men vi hann inte klart, för grannen ringde på och tyckte vi skulle sluta borra (kl 20) för att hans bebis ville sova. Lite synd, men jag vet hur det är att ha småbarn, så jag lydde fint.

I lördags när jag jobbade, så pratade jag med Camilla i telefon och då bestämde vi helt spontant (vad annars?) att vi skulle åka upp till Sthlm tors-sön den här veckan. Vi ska umgås med killarna vi träffade i Båstad och det ska bli jättetrevligt.

Idag var jag och Viggo ute och gick en långpromenad och under tiden så pratade jag med Katrin i telefon och sen ringde Susanne. Katrin hade varit i Åre och haft kul, vandrat bl.a. Jag vill också testa att vandra i fjällen, det verkar fantastiskt att gå bland sån natur.

Imorgon ska jag göra mina naglar kl 8, sen ska jag göra slingor och sätta i lite löshår kl 12, spännande. Jag testade löshår för 2 år sen, men gillade inte tejpen, så denna gången ska jag testa lim. Dock vet jag inte vart mitt gamla löshår är, det var ju äkta hår och jag la det i en påse, men sen har jag ingen koll på vart det tog vägen. Lite onödigt. Min frisör är lite frustrerad över mig när jag tror det är borta. :-)

Hans in action...


Visst blev det fint?


RSS 2.0