Bloggen flyttad

Jag har börjat blogga på adressen www.volpinomatte.se istället.

Det innebär att jag lämnar blogg.se och fortsätter blogga på egen domän med wordpress istället. Hoppas ni uppdaterar era bokmärken och hänger med mig dit i fortsättningen. :-)


18 november

Fick samtal idag av koordinatorn på Sahlgrenskas endokrinavdelning där jag fick veta att jag ska läggas in den 7-9/12. Skönt att veta när det blir av och att det händer innan jul. Dom ska ta prover var tredje timme (!) i 2 dygn, så undrar hur mycket man får sova på natten då. Det bästa var att det inte blir på en vecka när jag har beredskap, det enda som var inplanerat dom dagarna var ett utvecklingssamtal på Celines skola, men nu visade det sig att hennes lärare sagt att han ville flytta det ändå, så ganska passande.

Det känns som det flyter på nu, både att sjukhusvistelsen blir på rätt vecka och sen att jobbmötet i Sthlm läggs rätt dag, så jag kan stanna där och på så vis få resan betald.

Direkt efter jobbet åkte jag på en ansiktszonterapibehandling och det är så fruktansvärt skönt! I början är det lite svårt att varva ner, men när man är mitt i behandlingen så slappnar man av att man somnar till. Att ligga där en hel timma och få massage i ansiktet är så avkopplande och skönt att jag tycker alla borde prova.


En sak som jag tänkte på när jag cyklade från jobbet är att jag tycker det är så otäckt att cykla under en tågviadukt när tåget kör ovanpå. Det känns som att bron kommer att rasa över mig och när jag hör tåget dunka ovanför så stelnar hela kroppen till. Någon mer än jag som känner denna känsla måntro?



Planerade aktiviteter

Dagarna bara springer på och jag gör inte mycket mer än jobbar och vardagliga ting som att ta hand om barn och hem. Jag och barnen har ett bloggprojekt på gång som nu tar en del tid, det ska bli lite förändringar och snart får ni se.

Det som ligger i min planering framöver är ett jobbmöte i Sthlm den 2 dec och då tänkte jag stanna kvar över helgen och hälsa på nära och kära. Mötet är en torsdag och eftersom jag har beredskapsledigt på fredagen, så passar det perfekt. Egentligen skulle vi ha mötet veckan innan, men då fanns det inga lediga mötesrum på kontoret i Nacka, så därför blev det flyttat. Jag föreslog detta nya datum till chefen för att jag skulle kunna stanna och då fixade han det, vilket var schysst tycker jag.

Helgen därefter, alltså den 10 dec har vi julfest med jobbet och temat är ROCK. Undrar hur många som klär ut sig och framförallt vad dom tar på sig. Jag har än så länge inte tänkt så mycket på det, men jag har i alla fall anmält mig.

Snart är det jul också och i år ska vi fira hos Ola och Maria i Borås. Förra året var vi också hos dom, men då bodde dom fortfarande kvar i Alingsås i en liten lägenhet. Nu kommer också Marias familj dit och det är lite roligare att vara fler, framförallt när det finns utrymme. Det som är lite problematiskt är att Ola är jätteallergisk mot Viggo och vi kan inte lämna honom själv alltför många timmar, så alternativet är att han får vara instängd i källaren hos dom på julafton. Bara vi tar med hans antiskällhalsband, så är det nog inga problem, Viggo brukar anpassa sig.


Livsnjutaren Viggo


Viggos favoritställning

Snälla, kom och klia mig lite på magen...


Glasögon

Äntligen börjar jag känna mig lite bättre, men jag är fortfarande jättehes och har hosta.

Kollar just nu på Desperate Housewives säsong 7 och istället för att kolla på tv med massa reklam, så laddar jag hem avsnittet i HD-kvalité och det är så fin bild! Sen upptäckte jag att Brothers and Sisters har kommit ut med en femte säsong, trodde inte det skulle bli fler säsonger, så nu är jag nöjd!


När jag och Celine var i Thailand i januari så gjorde hon en synundersökning där och så fick hon glasögon som kostade 800. Detta är ju en bråkdel av vad det kostar i Sverige, så vi gjorde verkligen ett klipp. Tanken var då att hon skulle ha glasögonen när hon ser på tv, läser eller sitter vid datorn.


Dom har inte använts speciellt flitigt och nu börjar hon se ännu sämre och säger att styrkan i glasen är för svaga. Har ringt idag och pratat med en optiker och frågat om man bara kan göra en ny synundersökning och byta ut glasen, eftersom hon fortfarande är nöjd med bågen och det gick utmärkt. 600 kronor skulle det kosta totalt och det är ju överkomligt.

Jag provade hennes igår och båda döttrarna tyckte jag passade jättebra i dom, men dom var så starka för mig att jag inte kunde ha på dom mer än några sekunder innan jag blev snurrig i huvudet. Tur att inte jag har dålig syn ändå.


Det här fina fodralet till hittade vi också i Thailand. I en Hello Kitty-butik på Patong Beach.




Tappat rösten

Vaknade igår morse och insåg att jag inte kunde prata. Mina förkylningar brukar sätta sig på stämbanden och det är ganska jobbigt för när man väl försöker prata, så kommer bara vissa ljud som man inte alltid uppfattar som ord. Vissa tider på dagen kan jag prata med väldigt hes röst, men det gör ont och är jätteansträngande, så jag är helst helt tyst.

Idag skulle jag vara med på ett telefonmöte (jobbar lite hemifrån) och då är det ju rätt bra att ha en röst, men jag fick maila deltagarna precis innan och säga som det var och att jag bara lyssnar. Känns lite frustrerande när dom hör ett pip och förstår att någon har anslutit till mötet och säger hej och jag inte kan svara. :-)

Igår var jag förvånad att jag inte hade någon feber, men kanske att det berodde på att jag tog Alvedon och Ipren i förebyggande syfte. Sov 3 timmar mitt på dagen och det var jätteskönt. Förutom röstproblemet och hostan, så kände jag mig hyfsat pigg sen och kunde jobba en del på kvällen från soffan. Vaknade inatt av att jag hade feber, så det var bara att gå upp och ta Ipren, så den är alltså inte borta ännu.



Bihåleinflammation

I lördags kväll fick jag hastigt feber och hade strax över 39. Sa till Celine att jag var osäker på om gästerna ville riskera att bli smittade under söndagens kalas och att vi kanske skulle få ställa in. Var något bättre på dagen, men precis när alla kommit, så kände jag febern komma tillbaka. Tog en Ipren och det blev ganska bra.

Idag var jag hemma från jobbet, huvudanledningen var att jag skulle gå med Jennifer till läkaren och kolla hörseln, men kände ju också att jag inte var frisk så det var tur att jag var hemma. Kände febern komma strax vid 10, tog Ipren och sen åkte vi till vårdcentralen. Där tog det 2 timmar och halva vårdcentralens personal var inblandad för att försöka få en apparat att funka som skulle mäta Jennifers trumhinnors rörlighet med en tympanometer.

Normalt ska den registrera en graf som visar trumhinnans olika rörelser när det kommer ett ljud, men i Jennifers fall så blev det bara ett streck, vilket tyder på att hon har vätska i mellanörat bakom trumhinnan. Även denna läkaren sa att Jennifers hörselgångar var ovanliga för dom går både uppåt och är inte raka, så han kunde inte se så långt in han ville med sitt mikroskop. Vi fick återbesökstid nästa onsdag för att göra ett nytt test.

              
På eftermiddagen så började jag känna att febern var på väg och tog då en Ipren när tempen visade 38,5, la mig på min värmedyna i sängen och bara väntade på att tabletten skulle verka. Ingen förbättring och efter en timma så hade febern stigit till över 40 grader fast jag hade tagit Ipren! Jag var som en kamin och ringde 1177 som sa att jag även kunde ta 2 Alvedon samtidigt om jag behöver ännu mer feberlindring. Det hjälpte!

Fick en tid på jouren 23:15 och där konstaterade den mycket sympatiske läkaren att jag hade bihåleinflammation som jag misstänkte. Sänkan var också förhöjd och han skrev ut Amimox, samma penicillin som Jennifer åt i 2 dagar innan hon bytte till Bactrim. Bra det för nu hade jag ju tabletter hemma, så jag inte behöver stressa till Apotek imorgon när jag är som sämst.

Tog vägen förbi nattöppna Statoil och köpte mig en god kycklingbaguette och en cola light, det var gott! Jag har ju slutat med cola light för ganska länge sen, men ibland "lyxar" jag till det.


Celine 17 år

Idag fyllde Celine 17 år, tänk att man snart har ett barn som är myndig, tiden går väldans fort ändå. I torsdags eftermiddag chattade jag med Liselott i New York och fick en spontan idé att jag ville åka dit och frågade om vi fick hälsa på henne igen. Det gick bra sa hon, men hon visste inte riktigt hur hon skulle vara hemma just på sportlovet som var den bästa tiden att åka på när Celne är skolledig. Snäll som hon är så låter hon oss låna lägenheten där oavsett vilket är jättesnällt!


Här är en nytagen bild på födelsedagsbarnet och Jennifer är fotografen. Stolt mamma!

Jag kom på idén att köpa ett stort kort i A4-storlek i guld med tillhörande kuvert som jag och Jennifer pysslade ihop tillsammans. Igår kväll så låg vi alla tre i min säng och pratade och då frågar Jennifer henne vad hon önskar sig. Då säger hon att det allra bästa hade varit ett kuvert med två flygbiljetter i. Då blev jag full i skratt och puttade Jennifer i sidan i smyg och hon puttade tillbaka i samförstånd. :-)


Så här såg kuvertet ut på utsida av kuvertet och utsida av själva kortet. Hon som är van att få inslagna presenter var väldigt nyfiken på vad detta innehöll.


Insidan och hon blev jätteglad, inte bara för själva resan utan även det fina kortet. Hon trodde först att det var monopolpengar, haha. Hon har inte fått hela resan av mig utan kommer att betala den själv med dom pengarna hon får i födelsedagspresent och julklapp. Hon gör verkligen vad som helst för att resa och det är kul. Jennifer vill som vanligt inte åka så långt och ännu mindre betala det själv. Har kollat vad flygbiljetterna dit ligger på just nu i februari och det är 3818, vilket är sjukt billigt.


Viggo fick ett serpentinhalsband dagen till ära.


Marsipantårta, Ballerina, Singoalla och vaniljbullar var det som bjöds på till fikat.


Celine, Maria, mamma, Maria och min bror Ola. Jennifer och Anton saknas på bilden, men var också med.


Av Ola och Maria fick hon pengar och fina örhängen och vi hade mycket kul åt det här kortet. Maria och Ola hade varit på Åhlens och medans hon kollade på örhängen så fick Ola uppdraget att köpa ett kort. När han kom tillbaka med detta, så undrade Maria hur han tänkte eftersom Celine ändå fyller 17. Vi fick ett gott skratt och tanken var ju god, men killar har inte alltid koll, framförallt inte min bror. :-)


Bullbak

Var beredskapsledig idag, otroligt skönt. Fick hit fastighetsskötaren på förmiddagen som fixade med avlopp i båda badrummen. I ena var det översvämning och i det andra var det konstig lukt, men nu kan vi duscha igen som vanligt. När han ändå var här så fick han fixat mitt element i sovrummet som inte funkade så bra, så nu kanske jag slipper frysa på nätterna eller ha värmedynan på högsta effekt.

Jennifer avslutade sin penicillinkur idag och är mycket bättre, lite hosta och snuva kvar plus att orken inte är så bra, men det kommer.


Ikväll har jag, Celine och hennes kompis Maria bakat dubbel sats med vaniljbullar. Celine fyller 17 på söndag och då blir det kalas, så nu har vi lite till fikat.

Kollar på Idol nu, jag har hela tiden tyckt om Andreas Weises röst och nu har även juryn börjat lovorda honom. I år är det otroligt bra kvalité sångmässigt. Jag gillar alla som är kvar nu, vissa behöver man dock inte titta på, så som Jay medans Olle är lite ögongodis.




Blodsocker

Dagen började med ett tandläkarbesök, fick bytt ut en amalgamlagning pga en spricka i den som hade börjat kännas oskönt. Sen avslutade jag dagen med en ny ansiktszonterapibehandling (jobbigt långt ord).

Har tänkt mycket idag på riskerna med att Jennifer skulle kunna fått diabetes och har även pratat med en diabetessköterska på vårdcentralen. Hon sa att en diabetes kan utlösas av en kraftig infektion och jag vet andra som har råkat ut för det också. Sen vet jag att om man har diabetes så kan man lätt få urinvägsinfektion och det kan vara ett sätt att upptäcka det. Trött har hon varit länge och vi har även sökt för det på vårdcentralen i sept, men inga såna prover togs då. Det som talar för att hon inte har det är normalt blodsocker (6.0) och att hon inte kissar hela tiden eller dricker ofantliga mängder. Diabetessköterskan sa att vi ska vänta ut infektionen och sen kunde Jennifer få komma dit och ta ett s.k fasteprov. Ena stunden tror jag hon har fått det och andra inte, så bäst att kolla och sen kunna släppa oroliga tankar.

Vi har fått låna en blodsockermätare av Anton idag och vi tog alla varsitt prov idag en stund efter att vi ätit på kvällen. Jennifer hade 6.0, Celine minns jag inte, men jag hade 8.9. Först fick jag en liten chock innan jag snabbt insåg att det beror på att jag äter kortison. En annan gång hade jag 11 och då fick jag komma tillbaka till doktorn och göra ett kompletterande urinprov för att vara på den säkra sidan att det berodde på kortisonet. 

                                                        

Idag är första feberfria dagen för Jennifer och hon är bra mycket piggare idag, men hon är nästan döv för hon säger -VA? till allt. :-) Hoppas att hon hinner ha lite kul på höstlovet ändå.

Tappade mitt passerkort på tåget idag och märkte det när jag kom till jobbet. Det åkter ur när jag skulle ta fram mitt tågkort och visa. På eftermiddagen ringer en kvinna som säger att hon hittat det precis på sätet hon hade satt sig på. Jag bad henne posta det till mig och det ville hon, så jag tackade jättemycket. Kul med snälla människor!



Läkarbesök x 2

Idag var jag på Sahlgrenska och träffade min endokrinläkare. Jag har fullt förtroende för honom och det är skönt att känna så efter alla turer. Han tog lite nya prover på antikroppar, undersökte mig och sen beslutade han att jag inom kort ska läggas in på medicinavd i några dagar för att mäta mina kortisolnivåer över hela dygnet via blodprover. Det han vill kolla är om jag har några "dippar" över dygnet för att på så sätt kunna justera medicinen och även kolla att jag har rätt dos.

Ikväll var jag med Jennifer på jouren för att kolla hennes CRP (snabbsänka) som läkaren där i fredags gav order om. CRP var på 48, så den är på väg neråt nu som tur är, tempen var 38,2 (15:e dagen i rad med feber) och även den lägre än innan. Dom tog också ett urinprov som visade att njurarna läcker ut socker och hon fick då lämna ett blodprov till där sockret var 6.0. Att ha socker i urinen är inte bra, men som läkaren sa kan det bero på urinvägsinfektionen, men detta måste följas upp på vårdcentralen om några veckor.

Jennifer är något piggare idag, hon äter lite bättre men hon är fortfarande mest sängliggandes. Läkaren sa att hon kan vara trött i ett par månader efter såna här kraftiga infektioner och febern ska vara helt borta senast torsdag annars skulle vi söka igen.


RSS 2.0