Snus-kurir

Åkte med en trevlig taxichaufför till Sola flygplats och när han hörde att jag skulle komma upp på söndag igen, så frågade han om inte jag kunde köpa snus till honom, General kramsnus. Det är tydligen något som är väldigt eftertraktat i Norge. Jag hörde att 10 dosor på Landvetter kostar 218 svenska, men att det i Norge kostar 600 norska, alltså nästan 750 svenska!!! Jag lovade att göra detta och så ska han hämta mig på söndag vid 21-tiden. Fick hans telefonnummer och sånt ifall något händer på vägen. Fick tips att jag ska ta 300 norska av honom, så tjänar vi båda två på det. Jag tycker det mest är kul att hjälpa till med lite annorlunda saker.

Då jag kom hem tidigare idag än normalt, så hann jag med bra och viktiga saker. Bl.a ett möte på Jennifers skola och sen fick vi klippt oss hela familjen.

Viggo har varit så mysig hela kvällen, man kan inte få nog av honom helt enkelt. Köpte nya Escada-parfymen 100 ml till Celine och gissa en som blev lycklig! Jennifer har jag bara hunnit krama som hastigast, sen försvann hon med kompis.
Imorgon väntar Ullared med Celine, Anton och Jennifer, det ser jag fram emot. Tänk att gå där och jämföra priserna mot Norge, kommer kännas helkonstigt.


Sån här god efterrätt finns att köpa i kantinen på Statoil och är så gott.


Det här lilla planet flög oss hem idag. Samma färg som Ölvemarks Bussar.


Tidningen som delades ut på planet.. Ser ni texten? Hur plottrig som helst!


Vitt vin och en muffins serverades och var supergott. Solen lyser som en strålkastare.


Vy över Stavanger i bästa väder, visst är det fint?


Bergen kommer nästan direkt efter att vi har lyft.


Här syns Skagen i Danmark.


Soffkväll med datorn.

Somnade kl 01 "igår" och 6 timmars sömn funkar inte så bra, så nu ligger jag och slappar i soffan och kollar lite olika tv-program på datorn. Tog en promenad bort till Kvadrat igår med Maria och Marie. Hittade ett linne (singlet på norska) som kostade endast 60 kr, då det var 70% rabatt. Har hittat två fina jeans också, men dom kan jag lika gärna köpa i Sverige, då kursen står i 1.31. Allt blir ju så mycket dyrare om som samma vara kostar i Sverige. Vid 21-tiden gick jag in till Maria som bor i lägenheten bredvid och drack lite vin, gott!

Åker hem imorgon, 10 dagar sen jag var hemma, det ska bli så skönt och jag längtar jättemycket efter barnen och Viggo. Vi planerar att ta en tur till Ullared på lördag, om vädret tillåter. Både jag och barnen älskar att åka dit, så tyckte det var en bra grej att göra på den korta tid jag är hemma.

Tar ett direktflyg imorgon med "Welcome Air", det tar bara 50 min och dessutom ca halva priset jämfört med SAS. Varför tar jag inte det varje gång? Tyvärr flyger dom bara mån, ons och fredag och det mitt på dagen. Det funkar inte med arbetstiderna här, men imorgon ska jag testa. Andreas hade provat förra fredagen och sa att det var mycket smidigare med incheckningen med detta bolag. Landar 15:30 på Landvetter och skönt att komma hem lite mer normal tid en fredagskväll och inte kl 21.

Läst i tidningen att Laila Bagge och Niclas Wahlgren skulle ha hittat varandra, det var lite otipppat, men kul.


I huset rakt fram jobbar vi., Telenors byggnad och Statoil hyr in sig där.


I den här soffan har jag slappat i ikväll.


Kungliga tänder

 
Norska och danska kungahusen har lyckönskat Victoria och Daniel i dagens tidningar. Har dom aldrig funderat på tandblekning?

Veterinärbesök



Alla dagar är inte toppendagar och idag var en sån dag. En sak som hände var att Viggo hittat en full påse med chokladmuffins hemma och mumsat i sig med papper och allt. Som jag nämnt innan här på bloggen, så tål inte hundar mörk choklad och det blev raka vägen till veterinären. Där fick han spruta som gjorde att han spydde upp allt. 900 kronor fattigare, men glad att han klarade sig bra. När olyckan är framme vad gäller sina familjemedlemmar är det frustrerande att inte kunna vara närmare.

Det finns fler faktorer till att den här dagen blev sådär och kan bara konstatera att bra vänner är viktigare vissa dagar än andra. Glad över att just Madde fanns där idag. Vi tog en långpromenad, kollade in fjorden och fina villor. När vi kom "hem", så fick jag lägga mig på soffan för att vila onda muskler, så hon lagade middagen. Det funkar fantastiskt bra att bo med henne, inte bara för att hon lagar god mat. :-)

En positiv sak är ju att VIctoria och Daniel äntligen förlovat sig. Fantastiskt att hon kan se så nyförälskad ut efter 7 år. Det är ju då andra par brukar genomgå sin värsta kris...


Lite annorlunda villa, om man säger så... 


Pink-konsert

Nu är jag lycklig! Jag har precis köpt två biljetter till Pinks konsert på Hovet den 10 november. Har lyssnat på henne otroligt mycket det senaste och vilken röst hon har. Detta är den tredje konsert jag köper biljetter till i modern tid, de två tidigare har blivit inställda pga sjukdom, så nu hoppas jag att det är tredje gången gillt.



Bio i Stavanger

Lördagseftermiddagen ägnades åt att strosa runt i Stavanger centrum och kolla i affärer. Sen blev det Thairestaurang och det var väldigt gott. Jag och Sturle hade planerat att gå på nattklubb på kvällen, men jag ville hellre gå på bio och det hade han inget emot. Filmen började inte förrän 22:20, så då åkte vi till "my place" och kollade lite roliga Youtube-klipp och även den svenska delfinalen i melodifestivalen som sändes på nätet. Denna gång tyckte jag inte alls det fanns någon klar vinnare, mycket bättre låtar förra veckan.


Den här lilla bägaren med glass kostade nästan 40 svenska kronor, men god var den.


Det flaggas för Kung Haralds födelsedag och det är brandkåren som sköter det.


Mysiga kullerstensgator och gamla hus.


Här åt vi god thaimat, lite starkt bara.


Den här statyn har Sturle ridit på som barn. Jag frågade om han ville göra det igen, men han avböjde. :-)


Första ggn jag ser den här smaken på Mentos sen vi var i Turkiet, Celines favorit.


Filmen började 22:20 och då var biografen (kinon) så här öde.


Utvecklingen går framåt, inga små apparater direkt.


Den här filmen såg vi och den var okej, men lite rörig historia och för mycket "skjuta".

Sandnes by night

Stannade ju som sagt kvar i Norge denna helgen och hade tur att Sturle ville umgås med mig. Tog bussen till Sandnes på fredagskvällen och mötte upp honom där vid 19-tiden. Lite märkligt är att de få gånger jag har åkt buss, så har chaffören vid ett par tillfällen vinkat förbi mig och sagt att jag inte ska betala. Ingen aning om varför, men inte inte mig emot. Vårt lägenhetshotell ligger alltså i en företagsby mittemellan Sandnes (50 000 invånare) och Stavanger (120 000).

Vi gick ner till hamnen för att äta på en trevlig restaurang, men den var stängd just den kvällen, så då gick vi till en pizzeria istället. Delade en pizza (vilket är vanligt att man gör här) och drack ett glas vin och sen gick vi runt lite och tittade på omgivningen för att sen hamna på en pub. Beställde ett glas vitt, men det smakade inte bra, så vi vidare och hamnade på Quality hotell. Där var det livepianist och lite annorlunda människor, men hade en mycket trevlig kväll.


En byggnad som inte ser ut som alla andra.


Sturle håller mig sällskap tills min nattbuss ska komma.


Somnade vid 03 och vaknar 7:30 av att jag hör något som låter i lägenheten. Känns som att det är någon där och funderar på om hotellpersonal som har gått in utan att ringa på. Dom kanske tror att ingen är här på helgerna. Jag går upp och kollar och då visar det sig att det är balkongdörren som har åkt upp och rullgardinen som låter av blåsten. Puh!

En helt vanlig torsdag

Egentligen skulle jag åkt hem idag, men bokade om flyget, då jag bestämde mig för att stanna kvar i helgen. Madde åkte idag och nu är jag helt själv, känns tomt, men rätt skönt också. Jag älskar tystnaden, särskilt när den är frivillig.

Städat hade dom också gjort idag och bytt lakan. Man är lite bortskämd dessa veckor, men det tycker jag att jag är värd. Det enda tråkiga just nu är att jag har så fruktansvärt ont i ryggen efter jobbet, vill helst inte ta mina tabletter för dom är inte snälla mot magen, men vet inte vad som är värst...



Ute på en långpromenad efter jobbet. Skönt när snön försvunnit.



Här är Madde med kontorets Maskot, den låter rätt kul när man skakar honom.


En bra sak med norska Yoghurt är att en plastsked följer med i locket!

Ja, se det snöar...

Lite förvånad blev man allt när man tittade ut och såg en massa snö! Vi som fått höra att det nästan aldrig snöar här, men hellre massa snö än 10 minus som det var hemma i Sverige idag enligt rapport.



Maria är påpälsad som tur är.


Klockan är 7:50 och vi är på väg till jobbet.


Här bor vi!


Utsikt över en travbana och dom röda husen längst upp till vänster är Statoilkontoret.


Vår balkong, behövs inga kuddar, snön har gjort egna.


Larmet går

När vi kom till Stavanger för 3 veckor sen och installerade oss på våra kontorsplatser så fick vi varsina brandinstruktioner på en lapp. Sånt får man ju inte i Sverige, så jag tyckte det var lite annorlunda.

Jobbar som vanligt idag och rätt som det är går brandlarmet och då det stod i instruktionen att dom aldrig har brandövningar här, så var det bara att gå mot utgången. Vi är längst bort i flygeln och har en bit att gå innan vi kommer ut till receptionen. Precis när vi ska passera sista dörren, så stängs en branddörr framför oss, vanligtvis är det en dörr i glas som öppnas med passerkortet.
Man blev ju lite förvånad, men så kom Sturle på att vi skulle använda oss av en nödutgång. Sen får vi veta att larmet utlösts av en elektriker, så det var bara att gå in igen. Jag som hade hoppats på lite mer drama, haha.



Pia says:

Härligt med en man som vet vart man ska ta vägen när det "brinner". Du räddade våra liv, haha.

Sturle says:

haha, dere har vel lest papirene jeg delte ut? der står det jo ganske klart. heller flaut at jeg ikke tenkte på det med en gang

Pia says:

Minns inte ens att det var du som var "postgubben".

Pia says:

Jag går bara efter alla andra...finns alltid någon att lita på.

Sturle says:

jeg nei! du har jo brukt mye tid på å overbevise meg at jeg er pre-gubbe, ikke post-gubbe (Det var ju Sturle jag trodde var 41 när han var 30).




Funderar på om jag ska stanna kvar över helgen i Stavanger och frågar Jennifer på MSN om hon har invändningar.

[15:39] Pia @Stavanger: Hur noga är det att jag kommer hem denna helgen?
[15:39] Pia @Stavanger: Celine tänkte ändå åka till Emille....
[15:39] jennifer: JAAA GUUD VAD BRA :'''''DD<33
[15:40] jennifer: för jag och julia, amanda & sandra skulle se på film och ha typ myskväll och då är det bra om vi är själva <3.

Hmm, inte riktigt det svaret jag hade förväntat mig, haha.

Dyr pizza!

Ett utdrag av mig och min norske kollegas msn-chat igår.

Sturle says:

de er jo gode alternativer, men det finnes mye god (jaja, "grei" da, om ikke "god") mat på flyplassen

Sturle says:

hvis dere har god tid der kan dere jo spise noe der?

Pia says:

Haha, skulle inte tro det. JÄTTEDYRT! En pizzaslice, väldigt liten, 100  nkr

Sturle says:

100?!? Faktisk?!

Pia says:

Jag tror det stod på Pizza Hut-menyn, 3 slices o någon dricka kanske, 339 nkr, så läste jag på skyltarna i alla fall.

Blev lite full i skratt och förstod då vad alla svenskar varnat mig för när jag skulle till Norge.

Sturle says:

HOLY SH.... Yikes!! de kan jo ikke mene alvor!?

Pia says:

Nej, men jag kanske såg fel. Det tror jag inte dock, det var stooora skyltar.

Sturle says:

har du kamera på mobilen?

Pia says:

Ja.

Sturle says:

tar du et bilde av det hvis du går forbi igjen, jeg nekter å tro det før jeg får se det!

Pia says:

Men då kanske polisen tar mig för spionage.

Arne Treholt

Haha

Sturle says:

hahaha

Sturle says:

sant det, kanskje best å la være



Jag kunde med att fotografera "beviset", även om priserna syns dåligt. Menyn näst längst till
höger kostar 339 nok = 427 sek!




Precis lyft från Stavanger flygplats med fantastisk utsikt.


"Sola" flygplats gör skäl för namnet...

Spotify

Idag har jag lyckats få ett invite till Spotify, riktigt trevligt påfund. För er som inte vet vad det är för något, så finns google. ;-)

Alingsås har precis vunnit mot Ystad IF borta, inte helt fel. Jag och min bror var och kollade Alingsås hemma mot Drott i söndags och då vann dom enkelt. Väldigt trevligt att att dom fortsätter att vinna!

Idag fyller min vän Angelie år, grattis säger jag till dig även på bloggen!

Igår var jag en sväng på Kvadrat och shoppade lite, en tröja, naggellack och nytt headset till mobilen. Mitt förra gick sönder, det är verkligen välanvänt. Idag efter jobbet gjorde min hotellkompis Madde pannkakor till mig, henne och kollegan Andreas. Det var gott, några hade hon till och med lagt godis på. :-)
 
Dagarna går så fort här, jag trivs som fisken i vattnet och det är så skönt, så man slipper ha ånget på söndagen när det är dags att flyga tillbaka. Det som känns konstigt är att komma till Landvetter på fredagskvällen och redan två dagar senare vara tillbaka där.


Syskon har jag några...

Tittade runt bland mina bilder jag har på min fungerande dator och hittade en från dec 2006, då min pappa fyllde 65 och hade en fest. Vi är tre syskonpar med olika mammor. Ganska lätt att se vilka som hör ihop, då det är stort glapp i åldrarna. Nationaliteterna på mammorna är finsk, polsk och filippinsk. :-)


Pappa med sina sex barn: William, Erica, jag, Fredrik, Ola & Max.


Bröder med 21 års åldersskillnad. :-)


Fredrik år 2005


Datorhaveri

För 2 år sen valde jag dumt nog att ta ett hem-pc-paket ovetandes om dom nya skattereglerna som sen kom.  Det är knappt ett år kvar att betala på den och jag vågar knappt tänka på hur mycket jag förlorat jämfört med att betala den själv.
Det är en bärbar HP, som jag knappt använder, sitter hellre vid min stationära som är kopplad till plasman, så jag kan se film m.m. Celine har en Acer bärbar och den har haft en korrupt webläsare som inte gick att ominstallera, utan man var tvungen att ominstallera hela datorn, vilket jag har hunnit med idag. Jag flyttade alla hennes filer som skulle sparas till d-partitionen och formaterade C:, men när jag var klar, så fanns inget på D:!! Jag var jätteorolig att hon skulle bli helt förstörd av att mamma sopat "hela hennes liv", men konstigt nog tog hon det bra. Pust.

Hon har använt min HP-bärbara under veckan och när jag kom hem igår, så visade det sig att den gått sönder. Den startar bara fläktar och piper en lång och två korta. Jag har kollat upp vad det betyder och det är tydligen trasigt grafikkort/moderkort, så nu blir det till att ringa supporten. NU är jag glad att det är en hem-pc!  Då slipper jag betala! Jag ska passa på att skicka in min externa hårddisk samtidigt, som aldrig har funkat, men då jag inte har haft behov av den har jag inte orkat ringa.

Kan inte riktigt hålla med resultatet i kvällens melodifestival, men tur att man inte bryr sig om det längre...

Krasslig

Vaknade imorse och kände att jag hade lite ont i halsen och lite febrig. Knaprat Panodil hela dagen och hoppas att det snart försvinner, vill inte bli mer sjuk!

Tydligen har dom städat lägenheten idag, förstår inte riktigt när dom kommer bara och vi som trodde vi skulle få sköta städningen själva här. Handdukarna byttes, men tyvärr tog dom med en som jag köpt själv och det var ju mindre bra. Jag har mailat dom precis och hoppas att på svar imorgon.

Imorgon är det hemfärd, denna veckan har gått jättefort och jag trivs kanon, men längtar såklart efter barnen!

Konferens

Precis kommit hem från en konferens med projektmedlemmarna i Staoil-projektet. Vi var totalt 21 personer och befann oss på Stavanger Stadion (inomhus såklart), då Logica är sponsor till deras fotbollslag. Kl 13 började det och ett antal presentationer fick vi ta del av och sen var det middag kl 17. Jag hade förväntat mig lite partaj, då norrmännen kallade det för kickoff, men tji fick jag. Här satt man snällt vid bordet och drack vin stillsamt och pratade jobb. :-)  Nästa kickoff ska vara den 6:e mars, en fredag och då har dom lovat att det blir utgång på "byn" som dom säger om Stavanger.

Jag frågade en som heter Sturle om hans ålder och han bad mig gissa. Det skulle jag låtit bli, då jag gissade på att han var mellan 39-41 och han i själva verkat endast var 30!!!!!!! Pinsamt, men han bara skrattade som tur var. Jag blev nog lurad av hans skägg, killar i Sverige brukar inte ha skägg i den åldern, eller?


En stadion full av snö...




Mer party än så här blev det inte, denna gången. :-)


Madde, Sturle, Tone och Graham


Nya resväskor!

Igår köpte jag nya resväskor till mig, jag är så nöjd. Behövde en ny, då en av mina blev stulen i källarförrådet för ett tag sen. Jag köpte en mellanstorlek och en kabinväska och priset var egentligen 1800 kr för båda, men jag fick 10 % rabatt och fick dom för 1618 kr, yes!

När jag skulle checka in bagaget på Landvetter igår, så satt en kvinna där och löste korsord, det var tydligen ingen direkt rusch och när jag la upp mina väskor för vägning så utbrast hon: -Åhhh, vilka fina väskor!!! Det var ju som man säger på säljspråk "att bekräfta köpet". Även om det inte var hon som hade sålt dom, så kändes det extra bra, för då hade jag valt rätt väskor. :-) Hon som jobbar vid incheckningen har ju ändå sett hur mycket väskor som helst...


Framme vid hotellet, visst är dom läckra?



Epic Pop heter märket och finns i dessa snygga färger.


Råkade springa in i en skoaffär också och hittade underbara innetofflor! Märket är "Canada snow" och priset var 399 kr, ganska dyrt, men då jag använder tofflor varje ledig stund hemma, så var det väl investerade pengar. Jag har med mig dom till Stavanger och älskar dom.


Idag har jag mest slappt efter jobbet, tvättat, kokat ägg och lite annat. Skönt med såna kvällar också. Jag tog med min extra router hemifrån och det är så lyxigt att vi båda nu kan använda internet samtidigt. Dessutom att slippa sitta fastlåst i köket, hur bra som helst. Imorgon är en vanlig arbetsdag, men på onsdag ska vi ha en kickoff på Stavanger Stadion mellan 13-22, hoppas det blir trevligt.


Den här boken köpte jag på flygplatsen förra helgen, norsk författare som är översatt till
engelska = 700 sidor. Jag har att göra ett tag alltså.

 

RSS 2.0