Bästa vädret

Jag och Viggo var ute och hade det mysigt i 2 timmar idag, kunde inte varit bättre väder!


Älskar hösten, vilka färger!


Nolhaga slott


Dom här var spännande och det tyckte dom om mig också, tills jag började skälla.


Nolhaga djurpark

Underbart väder


Sjön Mjörn i Alingsås


Jag kan sitta riktigt fint och till och med kolla upp om matte har köttbullar eller en rolig leksak i handen.


Kan du slänga iväg pinnen då? Jag har inte tid att ligga här och vara fin, vill ju leka!

"Det vattnas i munnen, matte är sååå långsam..."

Äntligen fick jag leka! Kan hålla på hur länge som helst och hämta pinnar!

Ny bloggdesign

Jennifer har gjort ny bloggdesign till mig, visst blev den fin! Hon är så duktig! Vi satt i förmiddags tillsammans, hon tog fram olika förslag och jag fick tycka till.

Har haft besök av Pamela och Moa ikväll, vi har kollat Idol och ätit godis. Att det ska vara så svårt att låta bli godissskålen, man äter ju fast man inte borde! Jag och Pamela tog en längre kvällspromenad med Viggo vid 22-tiden, ganska kallt, men jag gillar att gå på kvällen. Just nu är det ju så mysigt på stan när det är Lights in Alingsås och imorgon är sista dagen.


Webshop

Lite kul när det kommer ordrar till min webshop och ännu roligare när beställaren bor i JAPAN! Hon mailade och frågade om jag kan skicka dit och visst kunde jag det, så nu har vi löst betalningen via paypal och det var väldigt smidigt. Själv har jag gjort mycket affärer med tyskar och det har funkat hur bra som helst.

Där fick han så han teg

För en månad sen drygt köpte jag ett antiskällhalsband till Viggo som aldrig funkade, eftersom det gav ifrån sig ljud när det inte skulle. Detta var en billig variant på 100 kr som jag hittade på Tradera och ville testa innan jag funderade vidare på att köpa den dyra varianten som sprutar citrondoft och kostar ca 1200-1300 kr. En dag kommer Celine hem från skolan och berättar att hennes lärare hade ett sånt halsband med citrondoft som hon kunde låna till oss så vi fick prova. Vilken skänk från ovan!


Vi fick hem det förra fredagen och satte på det omgående, men hann inte testa så länge för Viggo hade åkt på någon form av kennelhosta och det höll i sig ca en vecka. Igår var det dags att testa igen då han skäller på alla som går i trappan utanför. Tyckte det var konstigt, märkte ingen förändring på hans skällande och inte märkte jag att halsbandet sprutade citron heller. Celine kommer hem och säger att det inte var så konstigt, då hon tagit bort batteriet tidigare. :-)

Hon fixade till det och sen tog det inte lång tid förrän första skallet kom och gud så kul det var att se hans reaktion, han riktigt sprattlade till av rädsla och strax därefter kom ett skall till och samma procedur igen. Han blev helt förvirrad, han visste ju inte vad detta berodde på och vågade inte vara i hallen utan försökte komma in i vardagsrummet där vi andra var och där han inte har tillträde. Han vågade inte ens lägga sig ner, han gjorde ALLT för att försöka komma in till oss, så effektivt kan man säga att det var.


Tokio hotel

Har precis bokat biljetter till Tokio Hotels konsert på Scandinavium den 5/3 2010. Nej, det är inte jag som ska gå utan mina barn och deras kompisar. Förra året den 3 april skulle dom komma till Globen och spela och då var mina barn som mest hysteriska i denna tyska grupp. Köpte biljetterna till dom i julklapp och hade planerat att låna en husbil och köra upp till Sthlm över helgen och gå med barnen på konserten. Vi såg fram emot detta alla tre, men då drabbades sångaren av halsinfektion och konserten fick ställas in.Nu två år senare har dom släppt en ny skiva och turligt nog så kommer dom denna gången även till Göteborg. Det förenklar ju det hela något. Nu är dom dessutom äldre och kan ta sig dit på egen hand, så denna konsert ska  kusinen Emilia och kompisen Moa följa med på.


Hundkurs

Lördagsförmiddagen har jag, Celine och Viggo ägnat oss åt vardagslydnadskurs. Hittade en annons för ett tag sen där en tjej var ute efter några som ville gå hundkurs helt gratis. Tjejen som heter Malin håller på att utbilda sig till hundinstruktör och ville köra lite kurstillfällen för att träna som ledare. Viggo var extremt skällig idag, annars var han bra på övningarna vi gjorde, men lite pinsamt att han skäller sönder Malins instruktioner. Hoppas det blir bättre kommande lördagar, man får väl se det som att det är en träning bara att han ska kunna lugna ner sig bland andra hundar.


Telefonkontakt

Pratade med en läkare på Sahlgrenska precis, hon var trevlig och hjälpsam. Som jag anade så ska jag höja kortisonet med en halv tablett och följa schemat som det var tänkt, jag hade alltså haft lite för bråttom. Jag ska heller inte sprida ut dosen över fler än två tillfällen på dagen, men däremot kunde jag ta dos två kl 15-16 istället för kl 14 om jag inte vill få tillbaka symptom på kvällen. Jag skulle heller inte fortsätta äta Levaxinet för hon tyckte att mina tidigare blodprover ser bra ut vad gäller sköldkörteln, hon menade på att man utsätter kroppen för onödigt mycket ansträngning med båda dessa mediciner samtidigt. Vet inte vad jag ska säga om det, bäst att göra som hon säger och invänta nya prover i december. Man hör och läser lite olika uppfattningar om läkare behandlar, alltifrån dos, kortisonsort och schema.

När man väl får prata med en läkare, så känner man att tiden är knapp och man vill diskutera så mycket som möjligt. Eftersom man alltid får nya läkare hela tiden, då det är så dom jobbar på SU, så går det  tyvärr väldigt mycket tid åt att läkaren ska förklara hur kroppens hormonsystem fungerar. Om det är något jag har blivit duktig på, så är det just det och ibland vill jag bara avbryta deras snack och säga att jag kan allt det där. Hade man istället haft kontakt med samma läkare, så hade man förhoppningsvis sluppit all repetition.

Tanken är att jag ska börja jobba 2 november, spännande!

"Rädda Felix"

Precis bakat bullar! Inte länge sen jag gjorde det, men barnen äter ju bara upp dom! Klart dom ska ätas, men kanske inte i den takten som dom har! :-) Nu har jag förvarnat och sagt att dom bör räcka tills Celines födelsedag den 7/11.

Det händer inte så mycket spännande i mitt liv just nu, hade ju tänkt att börja jobba den 1 nov, prova halvtid, men har börjat få tillbaka värken igen, trappade ju ner med en tablett förra veckan och det ger utslag nu. Har bett att en läkare ska ringa mig imorgon för att rådfråga om jag ska höja dosen igen. Det har varit såna sköna sista veckor när jag sluppit ha så ont och det är med lite blandade känslor som jag i så fall höjer kortisonet för jag vill ju inte bli svullen.

Läste precis ut boken "Rädda Felix" idag, den handlar om en mamma som får veta att hon själv och båda sina söner bär på en dödlig ämnesomsättningssukdom. Det är X-kromosomen som drabbas och då hon som kvinna har två, så klarar hon sig, då det andra friska X:et räcker, men sönerna som bara har ett X gör inte det. Hon väljer att göra en provrörsbefruktning med utplockade ägg som inte bär på genen och som ska passa den yngsta sonens DNA. Då kan det nya friska barnet donera benmärg till Felix som ännu inte utvecklat symptom och göra honom frisk. Den äldsta sonen Mattias har redan utvecklat sjukdomen och kan dessvärre inte räddas.


Bild lånad av DN på Felix och hans lillasyster Emma som ska göra honom frisk.


Ris som blev ros

För några dagar sen var jag och barnen på Cubus i Nordstan och inhandlade lite goa halsdukar, mössa, vantar och linnen för nästan 1000 kr. Jag var där för inte så länge sen och såg då en lapp vid kassan att man kunde fylla i sin mailadress och på så sätt få 20 % på en valfri vara. Då det erbjudandet inte gällde på kampanjer, så kunde jag inte nyttja det då, men såg att det skulle gälla oktober ut. När jag nu hade köpt halsdukar för 200 kr styck, så tänkte jag att både jag och Celine skulle fylla i våra och på så sätt spara 80 kr totalt.

Står i kassan, ser inga talonger och frågar tjejen i kassan om det inte gäller längre och får till svar:

- Jo, men vi har inte talonger kvar, men du kan gå in på nätet och skriva ut den där.
- Jag bor inte här i närheten och vill nyttja det nu och bara för att ni inte har talonger så att det räcker, ska det drabba mig som kund då, frågar jag lite irriterat.
Hon upprepar samma sak och är inte intresserad att lösa det så jag kan få min rabatt ändå. För mig är det ganska enkelt, hon kunde ju skriva upp mailadresser på en vanlig lapp och sen efterrapportera det dit det ska och slå in rabatten, hur svårt kan det va? :-)

Detta var en ren principsak för mig, tycker sånt är ganska kul, så jag ringde upp deras huvudkontor och fick prata med en gullig tjej som var helt på min sida och idag fick jag ett presentkort på mer än det dubbla beloppet, så jag är mer än nöjd!


HöstväderPå bara någon dag har nästan alla löv fallit, lite mysigt. 


Celines kompis Maria följde med oss till vårdcentralen...


Det här vaccinet skulle ges till döttrarna, men Jennifer väntar lite, då hon är lite spruträdd. :-)


Mysdag med barnen

Jag och barnen har varit på Allum hela eftermiddagen och shoppat lite, det var jättemysigt. Jag fick endast en ny tröja, men tjejerna fick två par skor var, mössa, halsduk och vantar, linnen, byxor och Jennifer fick äntligen sitt dyra tangentbord som hon vela ha länge.


Det var en lyxig variant, tangenterna var upplysta i blått och så kostade det hela 899 kr och det betalade hon med egna pengar.  Sen åkte vi direkt hem till Moa och Pamela för att kolla in deras nya familjemedlem Maja, så himla söt!


Hon kom direkt från en ladugård och var ganska rädd, men helt underbar! Moa hade inte berättat för Pamela att hon skulle ta med katten från sin kompis, men det gick ju bra ändå! :-) Jag gjorde likadant när jag var 13, kom hem till mamma med vår första katt Frasse och sa att jag inte kommer berätta vart den kommer ifrån, så hon var tvungen att acceptera. Det var också hon som blev mest fäst vid katten.

Anden i glaset

Den sista veckan har känts som ett genombrott, jag har orkat klart mycket mer än vad jag har gjort sen jag blev sjuk i maj. Tvättat fönster, torkat golv, bakat bullar, umgås med vänner! 


Det känns ändå som att det är ganska mycket som finns kvar innan jag känner mig som innan, men det är bara att ta varje förbättring som en liten delseger.
Fick ett infall häromdagen och köpte mig den här fina mobilen och ångrar mig verkligen inte. Vilka sköna knappar och skönt med ett 8 gb stort minneskort till alla mina ljudböcker. För en vecka sedan lämnade jag in min nästan 2 år gammal mobil på lagning, det var en K770i som jag bara hade liggandes och sen får jag veta att dom byter ut den till en helt ny och bättre modellen C702. Då kan jag sälja den nya på Tradera och på så sätt blir ju min röda mobil billigare. Det roliga är att min gamla mobil som lämnades in troligtvis inte ens var fel på, utan att det nog istället var batteriet som var fuktskadat, så det var ju jättebra att jag slapp få igen den gamla repiga och istället få en helt ny!


Jennifer och 9 kompisar till henne skulle vara hemma hos Moa igår och köra "Anden i glaset" och dom hade blivit så uppskrämda och ringt efter dom vuxna ganska så snabbt. Jag var ändå ute och åkte och hämtade upp Moas mamma Pamela och följde med hem till dom för att kolla in hur tjejerna hade det. Ganska kul att se hur dom trissade upp varandra och fick för sig att "anden" fanns där. 7 stycken av dessa 10 sov över i deras gillestuga och hade det jättemysigt.


Vilket supersele!

Förra veckan köpte vi nytt sele till Viggo för att prova om det skulle hjälpa mot att han drar så mycket. Innan hade vi ett slags strypkoppel och han drog alltid hysteriskt, särskilt dom första 10 min av promenaden. Även om han inte väger så mycket, så är det jobbigt att ha det så. Den nya selen är helt fantastiskt, han trippar fram och har ingen aning om varför det gör så stor skillnad. Igår tog jag en långpromenad på 1.5 timma med honom och Pamela i perfekt höstväder. Pamela är mamma till Moa som Jennifer umgås med och då våra barn som är 13 och 14 år hittar på ganska mycket upptåg just nu, så har vi mycket att prata om. Precis hela helgen gick åt att jaga barn på stan, inte alltid kul att vara tonårsförälder...

Idag har jag tänkt att baka bullar, var och handlade förut och summan slutade på exakt 1000 kr, insåg att jag borde handla mer på Willys än Ica Maxi framöver.


En skurhink med mopp kostar 250 på Maxi och 190 på Willys, onödigt att "slänga pengar i sjön" bara för att man gillar en typ av affär bättre.

Kl 18 idag spelar AHK borta mot Kroatien i Champions League i handboll, SVT24 sänder som tur är. Än så länge har laget vunnit sina tre första elitseriematcher, hoppas det fortsätter så.Hydrocortone

Träffade specialist på SU idag och fick bytt mitt kortison (Prednisolon) till en annan sort (Hydrocortone) och det ska jag ta vid 2 tillfällen på dagen för att det ska ge verkan över hela dagen. Som jag känt hittills på Prednisolonet så har jag fått tillbaka värken och tröttheten kraftigt framemot kvällen och hoppas nu att den nya sorten är bättre.
En ny erfarenhet när jag skulle hämta ut min medicin var att detta var ett licenspreparat och det innebär att varje läkare/avdelning måste ha förskrivningsrätt, då den vanligtvis inte får säljas i Sverige. Livsmedelsverket är den instans som godkänner och Apoteket har oftast inte såna här mediciner lagerförda utan måste beställa hem. Jag fick alltså be apoteket på SU att söka i databasen vilket apotek i Göteborg som hade det hemma och smidigt nog fanns det på Landala torg inte så långt därifrån. Har också redan nu lämnat in beställning på "mitt" apotek hemma, så att det finns klart om 3 veckor när nya behövs. Fick ytterligare sjukskrivning 4 veckor och ett nytt återbesök.

Har också besökt biblioteket idag och lånade med mig hela sex böcker, fem i kategorin "biografi" och en skönlitterär roman av Kajsa Ingemarsson.

Kollade på Idol ikväll och vad pinsamt det var för Camilla när hon hörde fel och hoppade upp i Peter Jidhes famn och var helt överlycklig för att sen tas ner på jorden och känna sig totalt bortgjord. Skulle inte vilja vara henne nu, men det finns ju värre saker...


RSS 2.0