Förfest i Johanneberg

Något sliten fortfarande. I fredags var jag hemma hos Danne på förfest och sen bar det iväg till Excet. Det var meningen att Angelie skulle hängt med ut, men hon blev dessvärre sjuk, så jag fick vara ensam tjej bland fyra roliga killar. Samma kväll blev en kille skjuten på Nivå och vi som var precis runt hörnet, otäckt!

Vi spelade gamla 80-talshits och stämningen kanon som ni ser.


Elias i bakgrunden anslöt senare och hade lite bråttom med att dricka ikapp. :-)


Filip ser ut som han vill ta hela världen i sin famn. :)


Mina barn

Inte så ofta jag får lägga ut bilder på mina barn, men nu är det dags. :)





Vilken toppenläkare!

Som jag trodde, läkaren var värd att vänta på! Han sa att jag absolut har kortisolbrist när jag har så låga värden och att min beskrivning av symptomen var klockrent.  Lovade att jag ska få hjälp om det återkommer och han skulle skriva in detta i journalen och också skriva ett brev till min vårdcentral. Han sa att jag hade låga värden, men att det inte var något dödligt och det visste jag redan. Jag har alltså en egen kortisolproduktion som håller mig vid liv, men sen kan man nästan känna sig döendes emellanåt. :) Dom som har Addisons sjukdom, alltså ingen eller mycket liten produktion kan ju vara livsfarligt om dom inte har tillgång till kortison eller är ovetandes om sin sjukdom.  

Han ville också ta nya blodprover på framförallt mitt immunförsvar så det inte är något fel där, eftersom jag drabbas av infektioner ett par gånger om året. Kände på min sköldkörtel, lymfkörtlar, lyssnade på hjärta och lungor, tittade i halsen och lyste på mina pupiller. Måste säga att han gjorde mer än alla tidigare läkare tillsammans. :)

Efter några timmar kände jag att jag blev ganska dålig och fick ta en halv tablett till, gissar att det var blodprovet  som utlöste detta. Har känt att det blivit så förut när jag blivit tömd på några rör.

Jag är så lättad nu!



Läkarbesök

Denna dag har jag väntat på! Ska till Sahlgrenska och träffa en duktig läkare och fick tiden för 2 månader sen. Känner att jag nästan är frisk igen, så underbart! Nere på en halv tablett nu och det har funkat över förväntan att trappa ner. Har känt av symptom under hela medicineringen och har varit halvt sjukskriven, men dom senaste två veckorna hände något och huvudvärken, tröttheten och ledvärken har nästan försvunnit.

Varför ska jag då till läkaren om jag börjar bli frisk? Jo, jag vill diskutera vad jag ska göra för att det inte ska komma tillbaka vid nästa infektion och vill även försäkra mig om att dom i så fall skriver ut mer medicin till mig.

Känns skönt att nu kunna planera vad man ska göra när man är ledig, när man vågar lita på sin kropp igen.

Senare idag ska jag och Susanne ta en tur till lite olika möbelaffärer, hon ska köpa lite saker och jag ska få lite inspiration till mitt vardagsrum. Min nya säng har kommit, den är jätteskön, men det tråkiga är att det blev sån nivåskillnad jämfört med sängen bredvid. Måste leta efter högre sängben idag.




Fest hos Petter och Lounge


I fredags kväll var vi ett glatt gäng hemma hos kollegan Petter och spelade Tribond. Jag och min lagkamrat vann! :-) Sen blev det Singstar och Abba-låtar och jag vann där också! :-)


Sofia och Petter inleder Singstar


Mikael, Tobias och Per ute på altanen.


Sen var det min tur och det var inte svårt att vinna över Petter. ;-)


Christian och Petter försöker hitta en bra låt






Här är vi senare på kvällen på Lounge och dit kom min kompis Camilla också.


Stämningen var på topp!


Kolla in Robban i mitten, vilken blick!


Undrar vem den lysande fotografen var?


Radarparet Daniel och Tobias


Det blev lite väl mycket alkohol när vi kom till Lounge, så jag var jättetrött hela lördagen. Det var en fantastiskt kul kväll, så det var det värt. Tog sista tåget hem och la mig efter 4.


Hos Ola och Maria

Varit i Borås hos min bror med flickvän idag på middag och efterrätt. Han fyllde år i måndags och vi fick ju lämna återbud förra helgen då Jennifer blev sjuk, men idag kom vi iväg. Kul att se deras nya kök också. Nästa besök har dom nya möbler i vardagsrummet.


Så här såg köket ut när dom köpte huset


Så här ser det ut idag!



Maria! Kyl och frys i vitt högblankt var hur fint som helst.


Min mamma och bror.


Maria berättade att hon fyndat vasen, ordinarie pris 1200, hon fick köpa den för 250.


Nya kläder

Har varit och shoppat lite nya sommarkläder på Esprit och Zara. Ibland hittar man inget man vill ha och andra gånger kan man köpa hela affären. Jag fick en kupong som innebar att man kunde köpa 5 plagg och betala för 3, det sparade jag 600 kronor på.


3/4 byxor 249 kr styck, vit kjol 399 kr, röd topp 249 kr, grå topp 399 kr. Alla köpa på Esprit.


T-shirts 129 kr styck, Collegetröja 349 kr, vit och grön topp från Zara 279 kr styck.


Esprit jacka 899 ordinarie pris, jag fyndade den för 499 kr.




Måsar kan också

När jag skulle åka tåget idag, så hörde jag ett skumt läte och såg då två måsar som parade sig vid sidan om tågspåret. Det såg lite kul ut och ett mycket annorlunda läte kom från hanen under akten. Hann aldrig få fram kameran och vet inte om dom var snabba eller om dom blev avbrutna. :-)


Måsarna på bilden har ingenting att göra med texten i denna blogg. ;-)

På måndag kommer dom med nya sängarna, det ska bli så härligt!

Jennifer mår mycket bättre nu efter att ha ätit medicin i några dagar, men vet ändå inte om utslagen och halsen hörde ihop. Utslagen är fortfarande kvar, men bättre när hon får kortisonsalva på. En sak har vi konstaterat och det är att hon inte tål hårfärg längre, hennes ytteröron har svullnat upp enormt och varat flera dagar, så kanske att utslagen på övriga kroppen är en reaktion på det.




Scharlakansfeber?

Läkaren på jourmottagningen trodde att Jennifer har Scharlakansfeber och hon fick penicillin. Jag tror inte att det är det, dels för att utslagen kom före feber och halsont, hon har ingen smultrontunga och utslagen sitter inte på mage, rygg, ljumskar eller i armhålor utan på fötterna, armbågar, runt knäna och händerna. Några utslag på kinderna, örsnibbar och på benen förekommer också.
Den penicillinsort som vi fick var Kåvepenin och ska ta bort Streptokocker, om det inte gett med sig efter ett par dagar, så får vi återkomma. Om det är någon infektion i huden, så behöver man ju en annan sorts penicillin, men det återstår att se.



Sjukling hemma

Jennifer har ännu en gång fått hela kroppen full med kliande utlslag. Ringde vårdcentralen i fredags och vi fick en tid kl 14 hos distriktssköterskan. Hon sa att det inte var svinkoppor, utan en trolig allergisk reaktion. För ett par veckor sen färgade hon håret själv och öronen svullnade upp enormt och började vara. Vi fick en salva med antibiotika  för att sätta på öronen och kortisolsalva till utslagen på övriga kroppen plus Tavegyl för klådan.

Igår hade utslagen blivit ännu fler och hon började klaga på huvudvärk. När jag väckte henne i morse så hade hon ont i halsen och hade 39.2 i feber. Ringde 1177 och fick en tid till jourcentralen kl 18 idag, det blir alltså ingen resa till min bror Ola idag som vi tänkt. Han fyller år imorgon och vi skulle gratta, men det får bli nästa helg.

Har googlat lite, och hittade bl.a dessa symptomen hos körtelfeber, får hoppas att det inte är detta.

De vanligaste symtomen hos äldre barn och tonåringar är halsont och svullnadskänsla i halsen.
Talet blir grötigt och det är svårt att svälja fast föda.
En del kan få ett småfläckigt, rött utslag på kroppen. Utslaget kan se ut som mässling eller röda hund, men kan också ibland likna nässelutslag.



Premiärgrill

Fredagskvällen var jag och Jennifer bjudna till Pamela för en trevlig grillkväll och det var jätteskönt väder.


Jennifer och Moa


Årets första grillning för mig och så gott det var! Fläskfilé, potatisklyftor och Tzatziki.

Lördagskvällen drack jag och Pamela upp resten av vinet på min balkong och sen cyklade vi ut en sväng för att ta ett glas på Frid och Fröjd. Vi var dom enda där så besöket blev kort på uteterassen.

Nya sängar!


Igår åkte jag, min kompis Susanne och Celine till Göteborg för att kolla på sängar. Både jag och Susanne behövde nya, så det var ju smidigt att göra detta ihop. Vi var ute efter exakt samma typ av säng, den skulle vara mjuk och skona våra onda ryggar. Min nuvarande säng köpte jag utan att ha någon koll på fasthet och den är 21 år gammal, så verkligen dags att byta.

Planen var att åka först till Kungsängens butik i Högsbo, sen till Sängjätten och sist Ikea i Kållered. Vi skulle bara kolla och provligga, men så kom vi in i första butiken...


Där stod säljaren Johan och hade inget att göra, så vi fick full attention. 


Vi båda fastnade för den här fantastiska sängen som heter Gustav VI och var mekanisk, man kunde alltså höja och sänka både fot- och huvudändan. Har aldrig tänkt att det skulle vara något jag skulle vilja lägga pengar på, men när man la sig i den och kände hur underbart det var för ryggen, så var det inget snack. Dessutom så var det 40 % rabatt på den då det var en kampanj just i maj plus att vi fick massa andra rabatter också.

Johan erbjöd mig att köpa en 120-säng till Jennifer för en mycket billig peng, så jag slog till. Valde också att byta bäddmadrasserna till båda sängarna till deras lyxigaste modell. Hemkörning 6 mil och montering skulle dom göra gratis och bara en sån sak. :-) Öppet köp i 90 dagar fick man också om man använde ett madrasskydd.
Ordinarie pris för hela paketet skulle ligga på ca 25 500 inkl hemkörning, men jag betalade ca 14000. :-)

Köpte alltså en 90-säng och ska ta Jennifers gamla säng och ställa ihop dom till en dubbelsäng. Nu måste jag hitta en ny sängram, då min gamla är 160 endast.



Fixat pass

Kom på att det är bra att fixa pass, så jag slipper köra den provisoriska varianten ännu en gång och betala onödigt dyra pengar för bara en resa. Kollade på nätet att Passcentralen var öppet till kl 19, så jag åkte dit efter jobbet. Hur mycket folk som helst, 50 i kö, men jag hade som tur var en Sudoku-tidning i väskan, så mig gick det ingen nöd på.

Vad bra det känns nu att vara ute i god tid, då kan man köra spontanresor igen som jag brukar.


Nya skor

Glömde visa mina nya skor jag köpte i lördags när jag och Jennifer var på stan. Egentligen skulle vi in i skoaffären för att köpa tygskor till henne, men så såg jag dessa och kunde inte låta bli att prova.


Märket heter Softwalk och det var ett passande namn, då dom var helt underbara på foten. Alla remmar var jättemjuka och skavde inte alls, dessutom var klacken såpass stor, så det inte var jobbigt att gå i dom. Oftast köper jag skor som är för obekväma och sen används dom inte. 599 kostade dom och kan användas till både fest och vardag.


En helt vanlig söndag

Gick och la mig rätt sent igår, klockan var närmare 01, så gissa om jag var väldigt trött när telefonen tre timmar senare ringde och det var dags att beredskapsjobba en timma. Somnade på nytt kl 05 och gick upp nio, så lite trött har jag allt varit idag.

Min kompis Susanne kom hit och vi tog en långpromenad med Viggo i det ganska sköna vädret. Skönt att komma ut, men får väldigt ont i benet efteråt. Mötte upp Jennifer som kom med tåget från Göteborg, hon hade sovit hos en kompis där. När vi kom tillbaka lagade jag mat, gjorde storkok, så att det blev lite matlådor också.


Jag har just upptäckt artisten Adam Lambert, vilken röst han har. Han var med i American Idol, men vann tydligen inte. Det verkar som att andraplatsen är det vinnande konceptet i Idol.


Beredskapsvecka

Denna veckan har jag beredskap, jag jobbar med applikationsdrift och blev imorse väckt av telefonen redan 6:30 att en process hade gått ner på en unix-server. 1,5 timma senare satt jag i köket och njöt av tystnaden med frukost och sudoku. Att ha beredskap innebär att jag måste börja jobba med incidenten inom en timma, så var fjärde vecka som jag har detta, så blir man något mer låst än vanligt. Detta vägs upp av att man får flera tusen extra på lönen och det tycker jag det är värt, dessutom så är men ledig fredagen efter varje sån vecka.

   
Lämnade in Jennifers gamla cykel idag, skulle kolla vad det skulle kosta att fixa till allt som blivit förstört på den när hon glömt den ute, men han sa direkt att det var mer värt att köpa en ny begagnad och så skulle han byta den gamla istället.

Det blev den här istället, en Rex 7-växlad med lås, belysning och skön sadel. Kanske inte den snyggaste färgkombinationen, men nu känner hon ju igen sin cykel iaf. :) 1300 - 300 för den gamla blev 1000 kr. Jennifer blev jättenöjd och det är huvudsaken.




Vi och våra cyklar

Vi har haft sån otur med våra cyklar i familjen att jag känner mig frustrerad. Jag har blivit av med 2 nästan helt nya cyklar, Celine har blivit av med sin förra 2 ggr, den hittades och lämnades in till polisen och sen stals den igen strax efter. Jennifer blev av med sin fina röda Crescent flickcykel och det är ingen idé att ens försöka få ut något på försäkringen när självrisken är så hög och cykeln över 2 år.

Sen har Jennifer en förmåga att ställa sin cykel på ställen och sen glömma bort att hämta hem den för det kommer annat emellan och står den kvar, så är det punktering eller som ikväll cykeln väldigt illa behandlad.

För några år sen ägde jag en svart 3-växlad Monark av modellen Karin. En lördag förmiddag upptäckte jag till min besvikelse att cykeln inte stod utanför där jag bor och gjorde en stöldanmälan. Jag gick också till Sportson och beställde mig en ny cykel som var lite dyrare och en Crescent. Tänkte att jag skulle byta upp mig och lägga pengar emellan. Det var årets modell och jag fick vänta någon vecka eller två innan det skulle komma till butiken. Några dagar senare ringer Celine till mig och säger att hon tror sig ha sett min cykel utanför Lindex, låst, lite övergiven med löv i cykelkorgen, men annars i ganska bra skick.

Tänkte att det var en vanlig modell och troligtvis inte var min, men ringde ändå försäkringsbolaget för att höra vad som händer om det skulle vara det.
-Jo, säger killen. Är det din så avslutar vi ärendet bara, eftersom du inte hunnit köpa dig en ny cykel ännu.
Jag som hade ställt in mig på min nya cykel blev lite orolig, eftersom jag på något sätt inte ville att det skulle vara min.
- Men nu tror ju inte jag att det är min, jag har inte hunnit kolla det ännu. Vad händer om cykeln kommer tillrätta efter att man köpt en ny då?
- Ja, då får man möjlighet att köpa tillbaka den för låt oss säga 1500 om man vill det.
Okej, tänkte jag, det vore det allra bästa. Då kan Jennifer ta den och jag får en ny och ändå kommer jag ganska billigt undan.

Mycket riktigt så var det min cykel och jag fattade noll hur den kunde stå i ett cykelställ utanför Lindex låst, nog för att jag bor ganska nära, men hur hade den kommit dit? Folk frågar mig om det inte är jag ändå som cyklat dit den och glömt det, men jag tyckte det var en oerhört dum fråga. Man cyklar väl inte till stan och glömmer det och går tillbaka precis. 

I samma stund som jag hämtat ut den nya Crescent-cykeln så ringer en kollega på taxi och jag berättar nöjt att jag har en ny cykel och då börjar vi prata om hur min gamla kunde bli stulen... Då säger han: -Men Pia, du var ju och festade på Frid och Fröjd en fredag med din bror och då hämtade jag ju dig i taxin, då du skulle till Statoil och köpa nattamat, det var väl då cykeln hamnade vid Lindex. Då mindes jag alltihop, klart det var så och jag kände mig jättedum som förträngt allt detta i flera veckor utan att vara i närheten av händelseförloppet. PINSAMT! 

Dessutom så fick jag aldrig någon räkning av Försäkringsbolaget fast jag sa att cykeln var upphittad och jag påminde dom inte direkt. Efter ett tag blir den stulen på riktigt, men inte kan jag anmäla en cykeln stulen som på pappret ägs av mitt försäkringsbolag. Själv pinnen till låset hade lossnat, så just då använde Jennifer ett slanglås, vilket så klart var lätt att förstöra. Någon vecka senare ser vi en kille cykla på den utanför ICA Maxi en kväll, det var dessutom en kille som börjat i Celines klass i sjuan. Han bodde i huset bredvid oss och tidigt morgonen efter gick jag dit för att se om jag såg den utanför porten, han visste inte att det var vår cykeln, eftersom han tagit den på en skolgård. Mycket riktigt så stod den där och det tyckte jag var lite kul, snacka om att det var kul att "sno" tillbaka cykeln, jag släpade in den i vårt förråd och klippte av hans lås och fixade tillbaka pinnen. Sen ringde jag upp killen och sa några väl valda ord. 

Sen blev den cykeln stulen på Ica Maxi, misstänker att Jennifer glömde att låsa den, men hon säger annat. Det tog en kvart iaf och det var mitt på dagen. :-( 
Min nya Crescent blev också stulen efter några månader, fick en ny Crescent som var ännu dyrare och den blev också stulen efter 2 mån. Nu har jag ännu en Crescent och den har jag haft drygt ett år... pust.


Jonas Moström

Jonas Moström är en ganska okänd författare, själv hittade jag hans böcker på bokmässan förra året och köpte hans 3 första i pocket. Läste ut hans första "Dödens pendel" för ett tag sen och nu håller jag på med den andra "Svart cirkel". Gillar hans böcker! En liten kul sak är att Jonas dessutom jobbar som läkare, det har han gemensamt med författaren Karin Wahlberg som också skriver deckare i sjukhusmiljö.

Huvudpersonerna är kriminalkommissarie Johan Axberg och hjärtläkare Erik Jensen. Båda blir indragna i jakten på en seriemördare som härjar i staden, och handlingen rör sig mellan polishuset, stadens nyöppnade kasino och lasarettet.



Lyssnat färdigt på Carin Gerhardsens senaste bok "Vyssan lull" och även hunnit färdigt med Katarina Wennstams "Alfahannen". Nu har jag Camilla Grebe och Åsa Träffs debut "Någon sorts frid" i mobilen.

RSS 2.0