Ansiktszonterapi, wow!

Häromdagen var jag med Celine på Sportlife och fixade gymkort till henne och då hittade jag information där om ansiktszonterapi. En kvinna hyr in sig i deras lokaler och jag tog hennes kort och kontaktade henne, berättade mina bekymmer och frågade om hon hade någon behandling som kunde passa.

Fick stort förtroende för henne och jag har aldrig någonsin provat på alternativmedicin om man inte räknar naprapat och kiropraktorbesök dit. Första behandlingen har jag gjort idag och det var helt underbart!!! Ansiktsmassage och beröring i 60 min med lugn avslappnande musik. Jag hade berättat för henne innan att jag har mest besvär med höger knäveck/ben, ryggslut och trötthet/huvudvärk pga binjurarnas dåliga funktion. Under behandlngen så märker jag att det ömmar på en punkt hon trycker på på kinden och frågar då vad den motsvarar och då säger hon binjurarna. Överraskad, men ändå inte! Sen kör hon vidare, knådar, masserar och trycker på olika sätt och jag känner på nytt en ömhet på ett ställe och frågar igen vad den motsvarar. -Höger knä, svarar hon då!Det var faktiskt lite scary, hon vet ju vart jag har ont och vad punkterna motsvarar, men hon berättar ju inte för mig vart jag borde känna! När hon sen trycker på motsvarande "knäpunkt" på min vänstra kind, så känns det inget för jag har bara ont i höger ben. Ytterligare två ställen frågar jag om där jag känner en skillnad mot övriga punkter och det var vid öronen som motsvarade hormonsystemet (bingo) och uppe vid bihålor som motsvarade njurar/urinblåsa. När hon tryckte uppe i pannan, så kände jag inget, men frågade ändå av nyfikenhet vad det var och då var det lever/gallblåsa, så det stämmer ju för där har jag inga bekymmer.

Ska dit på måndag igen för nästa behandling, för det kan ta några gånger innan full effekt ges. Jag är så mycket piggare efter detta, så redan nu märker jag att något har hänt. Hon sa också att hon kände att jag svarade på behandlingen och det är inte alla som gör.

Mer info om hur det går till kan man läsa här:

http://www.chokladspa.net/AnsiktsZonterapi.htm

Bokmässa 2010

Jag tog med mig Anette och åkte till årets bokmässa igår! Hon är värre bokmal än mig och har hur mycket böcker som helst hemma, men av olika anledningar hade hon aldrig varit på mässan förut. Vi kom iväg vid 12, tog en snabb Mc Donald´s innan och sen vara det kö bara för att komma in. Vi letade parkering, men det var stört omöjligt, så då kom jag på att vi kunde ställa bilen på mitt jobb och ta spårvagnen 3 hållplatser istället och det var en mycket bra idé. Det var så fruktansvärt mycket folk inne på mässan att det var svårt att gå och varmt, så det var inte helt lätt att titta på böcker. Detta avskräcker dock inte!


Min favoritförfattare Karin Alvtegen har precis signerat sin senaste roman till mig. Hon har ju skrivit deckare innan, men har bytt genre, så detta blir spännande.


Anette och Glenn Hysén. Hon köpte hans senaste bok signerad till hennes man Pelle.


Mari Jungstedt intervjuades av Alexandra Pascalidou på författarscenen. Jag håller på att lyssna på hennes senaste roman "Den farliga leken" för tillfället.


Denise Rudberg är också en av mina favoritförfattare och liksom Karin Alvtegen har hon nu bytt genre från chicklit till elegant crime.


Leif GW Persson var inte lika munter, men jag fick en signerad bok iaf. :-)


Dagens inköp! Karins nya roman kostade 150 kr, Leif Gw:s kostade 1 kr om man gick med i Bonniers bokklubb. Pocket kostade 3 för 100 eller 1 för 40.


Nu har jag läsning ett tag framöver...


Sådana här bra "påsar" fick man även i år, förra året var dom i guld och dom är kanon att ha med till stranden.

Var hemma runt 18:30 och mycket nöjd med dagen! Kul att åka med någon som har samma bokintresse som en själv och gillar samma sorts böcker.Mer trattkantareller och orm i skogen


Kunde inte låta bli att plocka svamp idag heller till Viggos förtjusning. Det blev en annan slinga på Hjortgården och hittade nästan lika mycket idag som igår. Så avkopplande och idag hade jag ingen Celine som tjatade att jag skulle skynda mig hela tiden. :-) Jag och Viggo var ute i 3,5 timma och sen mötte jag upp Pamela för att ge henne svamppåsen.


Ser ni den svarta lilla ormen i mitten av bilden. Jag försökte ta en närmare bild, men den ringlade ifrån mig väldigt fort. Jag som är ganska rädd för såna djur, men blev förvånad att jag vågade stå kvar. Nu såg jag att ormen inte anfaller utan snarare ville ifrån mig. Var lite orolig för att det skulle vara en liten huggormshona och att Viggo skulle springa på den. Nu var det nog bara en snok förhoppningsvis och skönt att den inte var större, då hade jag nog blivit riktigt rädd. Vet inte varför jag har sån fobi för spindlar och ormar, men som tur är så har jag blivit bättre på att hantera min rädsla.

Jag har frågat folk som jag vet är mycket i skogen om dom brukar se ormar, men får alltid svaret att dom nästan aldrig gjort det. En gång stötte jag på en huggorm och en snok inom loppet av 1 timma, men som tur var hade jag med en som hade koll på läget och jag kände mig trygg. Sen har jag också sett en orm i samma skog jag var i idag, då var jag med Jennifer och gick en slinga och ormen ringlade sig över stigen framför mina fötter. Det som känns betryggande nu är mina nya gummistövlar!


Sagoskogar ser det ut som på flera ställen.


Hjortgården

Idag försov sig Celine och eftersom hon hade en kort dag, så hann hon inte till skolan. Jag föreslog att vi skulle ta en promenad på Hjortgården och det hängde hon med på. Härligt höstväder, mycket svamp och en glad Viggo.
Viggo visar sitt trick "vinka" innan han ens har fått frågan, men han vill ju ha sitt godis som han vet Celine har i fickan.


Snygg svamp, någon som vet vad det är för någon?


Ser lite sur ut, men det var jag inte. Hade precis hittat massor med kantareller där...


På vägen hem åkte vi förbi Karamellpojkarnas fabriksförsäljning och köpte detta. 2 kg mintkolor (burken) kostade endast 15 kr. Kexchokladen kostade 35 för 10 stycken.


iPhone 4-leverans


Så kom dom då telefonerna äntligen, nu är barnen lyckliga och själv tar jag det med ro. Har inte ens fått igång mitt sim-kort, dom sa att det kunde ta upp till ett dygn. Det viktiga var ju att Celine och Jennifer fick igång sina, men jag kan ändå använda telefonen till att lyssna på ljudbok.

Vi fick beskedet när vi beställde den att det kunde ta 4-6 veckor att få den, men den kom turligt nog efter 3,5 vecka, så det var positivt. Av det jag har hunnit se så är den superfin, men väger 40 gram mer än min W995 och det märks ganska mycket. Om några år, så kommer man säkert tycka att den här telefonen är en tegelsten jämför med kommande iphones-modeller.


Ny vecka

Började dagen med att åka till vårdcentralen, både jag och Jennifer var där. Hon fick ta massa prover för att hon är så trött och tappar massa hår och jag behövde förlängd sjukskrivning. Bytte till Sörhaga vårdcentral för ett tag sen och vilken skillnad på bemötande från läkare. Här har dom fasta läkare med jättebra attityd och jag är så nöjd!

Sen var jag och fixade till håret hos frisören, gjorde några fler slingor och klippte upp det lite till så nu känns det bättre! Orkade inte göra mat idag, så det blev kycklingpizza och det var sååå gott! Efter det kände jag att jag behövde sova middag, det har jag faktiskt inte behövt sen en vecka tillbaka och det är ett friskhetstecken. Efter det åkte jag till Willys och på vägen dit fick jag hjälpa Jennifers kompis Sofia med att återställa hennes dator. Nu ska jag titta på Svenska New York-fruar!


Hos Wicki och bebis

Idag var jag, Celine och Anton hemma hos Wicki o Rickard i V:a Frölunda och tittade på Leon som hunnit fylla 5 veckor. Han sov när vi kom och sen var det matdags, så jag hann inte ta några bilder på honom, men tog några på hennes hem istället.
Utsidan, från början var detta ett stort ruckel med två lägenheter i och som sen har renoverats upp till något väldigt fint. Här får ni se hur det ser ut inne och behöver kanske inte nämna att hon jobbar med inredning.
Altanen är inte helt klar ännu som ni kan se, men fint blir det.


Här är det vi gav till Leon som bebispresent. Jag hade frågat Wicki innan vilken storlek hon önskade och fick veta att storlek 74 skulle vara bra, då dom redan fått mycket kläder.


Polishunds-SM 2010

Det var jättekul att kolla på SM för polishundar idag, även om det var ganska kallt där och lerigt. Årets tävling gick i Göteborg på Skatås. Här får ni se vad som ingick i tävlingen!


Här ska tjuven i blå-svart springa iväg och hundföraren ropa: "Stanna annars släpper jag hunden på er". Tjuven ska fortsätta och hundföraren ska passera en viss markering innan han ger hunden kommando att springa efter.


Här har hunden tagit fast tjuven, men ska släppa när hundföraren är framme och ger kommande att släppa taget. Detta moment var ganska svårt för hunden, många ville gärna bita lite längre och det drog då ner poängen.


Skottlossning, angrepp och släppande - Samma moment som ovan, men skillnaden på att tjuven har en pistol som han skjuter två skott med och som ska försvåra hundens koncentration. När hundföraren avväpnat, så ger han kommandot att hunden ska släppa och sitta fot.


Liknande moment som ovan, men här går tjuven till angrepp mot hunden och försöker döda med någon kofotsliknande sak.


Här var vissa hundar oerhört duktiga, vilken kampvilja! Dom kunde snurra i luften, men taget släppte dom inte om armen.


Sändande och stillastående heter detta momentet, det innebar att hunden skulle springa ikapp tjuven, men fick inte vidröra alls. Det var svårt för många hundar, dom tyckte det var alldeles för lockande att bita lite och det blev i så fall 0 poäng.


Bevakning - Skulle göras medans hundförare måste ta hand om tjuvens kompis. Hunden skulle ligga, sitta eller stå i 30 sek och efter det försökte tjuven frigöra sig och då skulle hunden vara beredd, vilket alla var. Sen skulle dom släppa när hundföraren var framme och gav kommandot.


Transport - 1,5 meter bakom tjuven skulle hund och förare gå någon minut innan tjuven försökte frigöra sig.


Överfall - Hunden har här munkorg på sig och får göra max en stöt.


Sändande och återkallande - en tjuv springer och hunden släpps iväg vid första konan, men när den har passerat kona nr två ger föraren kommandot att vända om och vissa hundar behövde dubbelkommando för att vända. Tänk själv att få upp farten och mitt i steget inte få fullfölja det roliga. :-)

En hund stack iväg på sändkommando och innan han var framme, så kom han på andra tankar och började springa mot publiken och sen när hundföraren skrek över hela planen i halv panik, så vände han, men då hade han glömt vem han skulle jaga och började irra runt och tills slut fick han fokus. Stackars den föraren, men vi i publiken fick oss ett gott skratt.

En annan hund skötte bevakning av tjuven, men efter en stund släppte han och sprang mot husse, det blev såklart inte heller poäng. :-)En lugn lördag


Har haft en riktig slappardag! Lite nytta har jag gjort mellan varven såsom dammsugit och torkat skåpsluckor i köket. Läst i min bok "Mirakelmannen" och även spelat lite nätpoker!Imorgon däremot blir det fullt upp! Hela familjen plus Anton ska upp tidigt för att åka på Polishund-SM i Skatås imorgon mellan 9-12 och just den tiden har dom "skydd" på programmet. Detta ingår i Celines utbildning att hon är med och tittar på detta med klassen, men det är ju även kul för oss andra, så vi följer med.


Sen direkt efter det hem till min kompis Wicki i Ekebäck och titta på hennes bebis Leon. Det var ett tag sedan jag var där och dom har hunnit bygga altan och annat, så det ska bli trevligt att se även det. Innehållet i paketet får ni se imorgon.Cubusshopping och frisörbesök

Var på Cubus öppningsrea idag! Först åkte jag och Jennifer dit när dom öppnade och tur var det för senare på dagen var många storlekar slut. Vi har inte handlat kläder på ett tag, så nu passade jag på när det var hela 40 % på hela sortimentet. Slutsumman blev totalt 3400 kronor (rabatten avdragen) och det var ju en del, men tänk vad pengar man sparade.


Här ligger högarna från första omgången! Senare åkte jag dit med Celine efter att hon slutat skolan och då blev det några plagg till. Jennifer var jättenöjd, hon fick mest, men hon behövde kläder.

Efter det så åkte jag till Biblioteket och förtidsröstade, känns skönt att det är avklarat.

Ikväll har jag varit hos frisören som ligger i mitt hus och klippt, tonat och gjort slingor för bara 650 kronor. Det blev lite för ljust, så på måndag ska jag dit igen och göra några mörkare slingor, så det tar ner det något. Så smidigt att ha det så nära och att man bara kan droppa in när man vill och orkar, så brukar hon fixa det. Ibland kan man få gå hem och så ringer hon efter en stund när det är dags springa ner.


Föräldramöte

Å vad mina barn väntar på deras iPhones, har kollat idag och alla som beställde sina veckan innan oss har fått sina levererade, så nu kanske vi står på tur nästa vecka.

Skal har vi redan beställt och dom kom igår och var så här fina. Jag ska ha det vita och röda, Jennifer det rosa och svarta och Celine köpte alla fyra färger till sig.

Har också varit på föräldramöte ikväll i Jennifers skola och det var väldigt trevligt. Hon går i en mycket liten klass, så vi föräldrar och lärare satt runt ett litet bord, fikade med kaffe, kex, kakor och hade givande samtal.

Imorgon öppnar Cubus här i stan, det innebär att det är 40 % i hela affären och jag ska självklart dit. Köper alltid linnen och toppar där som är i underbar kvalité och för det mesta slut i våra storlekar när jag är i Göteborg. Nu borde lagret vara påfyllt och med den rabatten kan det bli rätt många.


Myggbett!

Är det inte älgflugor i skogen så är det mygg. Gissar att det var dom som bet mig igår för nu har handen kliat fruktansvärt sen dess, är röd och svullen. Vaknade efter bara två timmars orolig sömn och fick gå upp och smörja med en bra kräm och sen tog jag Tavegyl så jag kunde sova. Så fort jag vaknade på morgonen, så började klådan igen, hoppas att det går över snart. Överväger om det är värt att få såna här efterspel för att njuta några timmar i skogen, vi får väl se.


Har alltid varit känslig mot insektsbett och rena turen att jag inte fått ett getingstick sen jag var liten. Minns en gång när jag var med en kompis på en jordåker, rätt som det var så fick hon ett stick i låret av en jordgeting. Sekunderna efter var det min tur att få ett likadant på låret, men skillnaden var att mitt svullnade upp så att jag inte ens kunde få på mig annat än mjukisbyxor. Fick vara hemma från skolan någon dag också minns jag.

Sist vi var i Turkiet blev jag myggbiten på foten när jag sov och den blev också rejält svullen, så tur att jag inte bor i Norrland. :)Svamptur, igen!

Skulle jobbat halvtid förra veckan, men det funkade inte, så jag har varit hemma heltid sen i onsdags och mått jättekasst. Höjde kortisonet till 20 mg istället för 15 och igår kände jag liten förbättring och idag har jag mått hyffsat. Haft jätteont i min högerarm i några dagar också, men idag har jag inte känt av det alls, så nog ett tecken på att höjningen av medicinen behövdes.

Kände att jag behövde gå ut och röra på mig efter att ha varit hemma flera dagar och bara vilat, så jag åkte ut själv med Viggo till skogen. Vi var ute i totalt 4 timmar och bara gick lugnt och försiktigt och plockade svamp och det var ljuvligt.


Skogen är så rogivande och vacker på sina ställen.


Vilken lycka att hitta en så här stor och fin kantarell.


Dagens skörd som jag gav till mamma.


Celine har duschat Viggo efter skogspromenaden och sen var det pälsvård. Han njuter, även om blixten gjorde att hans ögon ser lite skräckslagna ut.

Har precis tittat på "Ensam mamma söker" och herregud vad pinsamma alla var. Fanns det inga normala killar som sökte till programmet eller vill produktionsbolaget att det ska bli så pinsamt som möjligt kan man ju undra.


Författarkväll

Ikväll fick jag ett spontant infall att gå till Bokia på en författarkväll. Två nya och för mig okända författare var där och berättade om sina böcker. Camilla Ceder som har skrivit "Fruset ögonblick" och kommande boken "Babylon" och sen var Åsa Lantz där och berättade om sin "Vart tog den söta lilla flickan vägen". En trevlig man från deras förlag var också där och presenterade sina favoritböcker och sen fick man 20 % rabatt på allt i hela affären denna kväll.


Jag köpte "Mirakelmannen" med Jonas Moström och då fick man hans pocket (fjärde boken) på köpet. Det tråkiga var att jag redan hade den, men får väl ge bort den. 

Läste ut hans tredje bok "Hjärtats mörker" häromdagen och blev väldigt förvånad över vem mördaren var. Tänkte att jag borde förstått det hela tiden med tanke på alla ledtrådar man fick, men det är ju det som är så kul när författaren lurar läsaren. Har precis börjat på "Rymd utan stjärnor", så då är det trevligt att veta att det finns en till i serien om Johan Axberg och Erik Jensen som väntar på mig.
En liten lustig grej var att bokpaketet ovan kostade 199 kronor i bokhandeln, men om man köpte den inbundna boken löst, så kostade den 229 kr. Nu fick jag alltså två böcker för 160 kronor, eftersom det var 20 %.


Celine var med mig som sällskap och hon fick den här boken av mig. Blondinbellas debut som kommer med många bra råd och tips för tjejer i hennes ålder. Den har fått mycket bra kritik och kostade också 160 kronor efter rabatten.

Det var en trevlig kväll, inte så mycket folk och man hade också möjlighet att prata lite med författarna vilket jag gjorde. Tydligen heter huvudpersonen i Åsa Lantz böcker Viggo Sjöström och det var ju lite kul, eftersom vår hund heter Viggo och mina barn Sjöström.Nya gummistövlar

Var på jakt efter gummistövlar idag, eftersom jag inte ägde några och det kan ju vara bra om jag ska ut till fler svampskogar. Jag märkte att det var ganska blött på sina ställen och man bör ju också skydda sig mot ormbett.
Gick till tre olika ställen och provade, bla. Hunterstövlar som är väldigt poppis just nu och jättedyra. Hittade ett par i andra affären som jag köpte och när jag kom till nästa affär så hittade jag ett par jag tyckte var ännu snyggare, så köpte dom också. Tänkte att det är ju öppet köp, så jag kan gå hem och prova i lugn och ro med tjocka sockor i.


Sen åkte jag förbi ICA Maxi och hittade dessa Tretorn och eftersom dom var både snyggast och skönast så fick det bil dom också, så nu har jag två par stövlar att lämna tillbaka.


399 kronor var mycket bättre än 1245 som ett par "Hunter" kostar. Storlek 35 passade perfekt och bra att inte stövelskaftet var så stort heller.


Svamp o handboll


Det blev ännu en tur till skogen idag för mer svampplockning i underbart väder!

Först provade vi en skog vid Ängabo/Maryd, men där fanns det mest lingon och blåbär, så vi åkte vidare till Norsesund. Hittade inte riktigt lika mycket svamp idag som igår och kanske att några hunnit före, då vi mötte många med svampkorgar.


Dessa svampar är fina att se på, men inget att ta med sig hem.

En negativ sak med svampplockning upptäckte jag idag och det var att det finns älglus/hjortfluga. Jag hittade en i hårbotten idag och trodde först det var en spindel, men när jag skakade och slog med handen, så ramlade den inte ner. Nu har jag hittat information på nätet och insett att det var en sån och att dom kan sitta kvar hårt, eftersom dom har fötter som en sugpropp.

När jag sen var hemma så åt jag lite lunch och sen bar det iväg till Nolhaga för lite handboll. Celines kille Anton skulle spela två träningsmatcher, en med juniorerna och en med B-laget. Dom vann båda med stor marginal.
Cyklade direkt från Nolhaga till Willys för lite handling och sen lagade jag fläskfilé, potatis i ugnen och kall sås till.


Plockat svampI förmiddags var jag, Pamela och Viggo ute och plockade svamp i Långaredsskogarna i över 2 timmar.


Viggo är helt överlycklig i skogen när han får springa fritt.


Skelett efter ett rådjur?


Detta ser ut som käkar med tänder och det hittade vi också. Kanske en älg?


Ännu ett kranium, kändes som man gick på en djurkyrkogård.


Vad fint det var i skogen, såg nästan ut som en gräsmatta.


Den här lustiga formationen hittade jag, ser ut som någon hade klippt den så.


Ser ni den roliga stammen i bakgrunden.


Vi hittade en hel del kantareller. Jag äter inte svamp, så skörden fick åka med Pamela hem.
Borås lasarett


Har varit och hälsat på Angelie idag på Borås lasarett där hon har legat i nästan 2 veckor. Glädjande så fick jag se en ganska pigg tjej och hon får troligtvis åka hem imorgon. Vändningen kom igår då hon opererade bort en cysta som var fylld med 1,3 liter vätska!!! Hon hade inte märkt den mer än att hon haft lite ont i ryggen. Det visade sig att den var inkilad i ett hålrum bakom magsäcken och hittades vid magnetröntgen.

Denna cysta uppkom efter att hon hade sin bukspottkörtelinflammation förra året och höll på att stryka med. Det händer enligt läkarna 30 procent av dessa patienter och nu hade alltså bukspottkörtelvätska läckt ut.


Hon har fått eget rum i en helt ny byggnad där hon har tv, radio, spel och internet på en och samma skärm.
Så fort hon har tagit bort det inopererade dräneringsröret så ska vi ut och fira att det inte var någon elakartad tumör som orsakade allt.


Utsikt från balkongen på sjukhuset, ser nästan ut att vara en bild från spelet "The Sims".


Nya och fräscha lokaler som invigdes i våras.


Sen har endokrinologen på Sahlgrenska ringt upp mig och vi diskuterade hur vi ska göra med mina problem med att trappa ner kortisonet. Hon höll med om att jag nu istället ska äta samma dos (15-20 mg) varje dag i minst ett halvår. Skönt att äntligen kunna veta att jag kommer må bra en längre tid och förhoppningsvis kommer att kunna jobba heltid inom kort.


RSS 2.0