En skön dag

Har mått så mycket bättre idag och det känns befriande! Angelie var här idag och vi har alltid så mycket att prata om att tiden går jättefort. Vi har varit vänner sen vi var 16 år och nu är våra äldsta döttrar Celine och Emille i den åldern och dom är också jättenära vänner. Det är kul att våra barn blev lika bra vänner som vi är, det är nog rätt ovanligt för vänskap består inte alltid och särskilt barn kan vara ombytliga.

Tog en sväng till Maxi precis innan stängningsdags samtidigt som jag pratade med Katrin i telefon, det gäller att vara effektiv. :-) Det är så skönt att ha vänner man kan prata om allt med och dit hör både Angelie och Katrin.

Nu ska jag se några avsnitt av Brothers and Sisters, jag har påbörjat säsong 3. Då den inte har kommit som box ännu, så får jag se med engelsk text, men det funkar jättebra. Den går ju på kanal 5, men jag vill absolut inte ha en tid att passa och en massa onödig reklam som stör. Jag är helt kär i den serien, rekommenderar alla att se den. Ni som känner mig vet att jag inte är en som gråter eller skrattar till film, men den här serien har fått mig att göra båda. Jag gissar att det är pga duktiga skådespelare som gör att jag lever mig in fullständigt och sveps med i alla känslor. När man har hittat sin favoritserie, så vill man ju inte att den ska ta slut, samtidigt som man inte vill att den fortsätter i evighet heller för det brukar bara bli fel. Lost borde lagts ner efter säsong 3 och kanske också Prison Break, även om jag fortfarande tycker den är bra.


Mona och Jennifer spelar Uno på balkongen i mörkret, fast min blixt förvillar ljuset.

Jag har köpt en cool sladdlös dammsugare

Provsvaret idag på S- Kortisol var 472 nmol/L, U-kortisol var inte färdigt. Detta var normalt, vilket förvånade mig väldigt mycket, men däremot var Kalium för lågt. Läkaren sa att vi inte kan räkna bort binjuresvikt, då kortisol är dygnsvarierande och vi ska ta några fler prover. Jag fick också kolla mitt HB idag och det var fullt normalt. Jag frågade honom också ifall jag kunde ta kortison under dom 5 dagar jag ska resa bort och han sa att det kan ställa till utredningen, då provsvaren kan bli förvillande, men han skulle ringa en hormonspecialist och fråga. Läkaren är väldigt bra och hjälpsam och det är jag väldigt tacksam för, hoppas det förblir så.

Eftermiddagen har känts ovanligt bra, jag har faktiskt orkat ta mig ut själv och köpt en dammsugare, framsteg! Man kan både dammsuga som vanligt, men så har den också en liten handdammsugare som kan tas loss. 1595 kostade den och jag tycker den är jättesnygg, men framförallt är den sladdlös! Nu kommer det inte kännas lika betungande att dammsuga upp hundhåren.  

Imorgon tror jag att Angelie kommer på besök, det var länge sen och det ska bli trevligt.


Snygg va? 24 timmars laddning behövs innan jag kan testa den...


Viggo har en skön stil med bakbenen när han ligger, lite udda.

Ingen piggelin direkt

Fick provsvar idag, men dom sa inte så mycket. Jag vet sen innan att man ska ta S-kortisol-prov kl 8 på morgonen för det är då som det ska vara som högst. Referensvärden för just den tidpunkten är:
 

  • < 140 nmol/L talar för binjuresvikt
  • 140 - 275 nmol/L suspekt binjuresvikt
  • >400 är OK!

Jag var hos läkaren i måndags där jag önskade att detta prov skulle tas och det var läkaren med på, men jag sa att det var viktigt att det gjordes på morgonen, men han tyckte vi skulle ta det när jag ändå var där, alltså 13:30. Jag var ju samtidigt ivrig om att få en indikation på hur binjurarna mådde, så jag gav mig.

Innan jag kom till läkaren, så hade jag sovit 2 timmar och jag gissar att mina depåer laddas lite då. Provsvaret kom idag och jag hade 237 nmol/L. Enligt dom normalt vid den tiden på dygnet, även om det var i underkant. Dessutom så hade jag lågt Kalium och det styr vätskebalansen och mitt på tok för låga blodtryck. Så dåligt som jag har mått sen dess är jag helt övertygad om att något är fel, så imorgon ska jag ta ett nytt prov kl 8. Stundtals är jag så svag och lämnar knappt sängen.

Tvingade mig ut på en väldigt kort promenad med Celine och Viggo för jag måste få luft. MIna ben bar mig knappt, jag gick myrsteg och fick hålla Celine i armen. Nu vet jag hur det känns att vara pensionär. :-)

Vi gick bort till ett gärde i närheten och kastade boll till Viggo som han fick leta upp i högt gräs, det var kul.


Mobilkameran gör Viggo självlysande. I väntan på att Celine ska kasta bollen.


Vad blir diagnosen denna gång tro?

Var hos läkaren på vårdcentralen idag och tog prover. Misstänker starkt att jag har för lågt kortisolvärde nu igen. Det var det som jag låg inne på Sahlgrenska för i höstas och där binjurarna behövde väckas efter lång kortisonbehandling. Vad som gör att jag mår dåligt nu vet jag inte, men det känns exakt samma som då. Man är pigg när man sovit en hel natt, men efter knappt 2 timmar så laddar "batteriet" ur väldigt fort och man får dyka i sängen. Jag är yr och det är obehagligt att stå och gå emellanåt, dessutom så tappar jag fokus mitt i meningar så jag blir helt nollställd och får börja om. Sa till läkaren att jag hade svårt att sitta upp under besöket och då vlle han ta mitt blodtryck. Han pumpade upp flera ggr för att sen säga: -Det är inte ens hörbart, lever du verkligen?
Sen kollade han min puls på handleden och blev något lugnare, haha.

Nu är klockan 21 på kvällen cch då mår jag som bäst, så det är några timmar fram tills efter midnatt där jag orkar vara uppe. Jag har varit sjukskriven två veckor på halvtid, men då jag är sämre nu, så fick jag 75% sjukskrivning. 2 timmar per dag kan jag jobba, då jag har förmånen att jag kan göra det hemifrån, men nackdelen är ju att jag inte orkar dagtid och det är då jag bör finnas på plats. Blir jag inte bra inom några dagar får jag nog lämna över till någon annan, även om jag inte vill. New York-resan närmar sig ju också, snart endast 2 veckor kvar och känner stress att bli bra tills dess också, vilket jag bara måste bli.

Det känns lite segt att vara inomhus i 2 veckor och inte orka något, tur att det finns tv-serier.

Viggo fick besök

Idag var Annica (Viggos uppfödare) här och hade med sig hans syster Whicky. Dom fick leka utanför i parken en stund, men Viggo var mest intresserad av att jaga hans boll.


Fick en fin Solros av Annica som jag satte ner i balkongkrukan ihop med övriga blommor. Det blev jättefint tycker jag.


Annica hade svårt att få dom att stå stilla, så mycket annat man vill göra än att vara med på kort.

Jag hade köpt en marinerad fläskfilé som vi skulle grilla på balkongen, men när jag skulle sätta på den, så slog jordfelsbrytaren av hela tiden, så det blev inte som jag tänkt mig. Kanske att grillen inte ville stå ute på vintern och frysa?

Håller på att kolla på första säsongen av serien Brothers and Sisters, tycker jättemycket om den. Så många snygga män att titta på, bl.a Rob Lowe. Hade fått för mig att det var en trist serie, men såg att den fått höga betyg på IMDB och gav den en chans, vilket jag är glad över att jag gjorde.
200 + 180 = öhhhh???

Jag har inte mått så bra på ganska många dagar, därför blir det inte så mycket bloggande. Dels för att mina dagar inte är så händelserika och sen har jag ingen ork. Jag är trött, har ont i huvudet, yr, och hjärtklappning bara av att gå uppför en trappa. Hoppas att jag snart får ett svar på vad det kan vara...

Camilla var här i söndags, jag skulle hjälpa henne att få igång hennes kraschade hårddisk, men det gick inte så bra. Den verkar vara mer trasig än jag först trodde. Som tur är så har hon inte bråttom med att få det fixat, men hon är väldigt angelägen om att någon gång få fatt på sitt bokslut. Jag har försökt att få igång den med ett hårddiskkabinett, men den hittas inte och sen har disken ett oroväckande läte. 

Celine har varit duktig och städat köket idag inklusive ugnen och det var verkligen på tiden för den hade sett bättre dagar.

Alingsås Tidning lottade ut 3 stycken AHK- matchtröjor för några dagar sen och en sån ville jag verkligen ha, så jag skickade in via nätet. Dessvärre vann jag inte, men tydligen fick jag ett tröstpris... en signerad Guld-löpsedel! Jag har redan en sån, då det var dom vi viftade med i Globen och att tröstpriset är signerat spelar mindre roll. Enda orsaken att hämta vinsten är i så fall att min nuvarande löpsedel är lite illa tilltygad. Just nu auktioneras spelarnas matchtröjor från finalen ut på Tradera och utgångspriset är 1000 per tröja. Buden har börjat trilla in och pengarna tillfaller klubben. Jag tycker det var en bra idé, även om jag inte själv är någon spekulant.  

Jag klippte mig idag också, tog bort 3 cm på längden och det var så skönt. Frisören håller till i mitt hus, så det borde inte vara så ansträngande att gå ner dit, men just då var jag som snurrigast och fick verkligen koncentrera mig för att bara sitta upprätt. Jag skulle sen betala min klippning på 200 kr och Celines på 180 och vad gör frisören då? Jo, hon tar fram miniräknaren och slår denna addition och jag trodde hon skojade, men inte. Vilken normalbegåvad vuxen människa behöver en miniräknare för att räkna 200 + 180???? Skrämmande!


Gör din vilja känd

I tisdags var jag på lasarettet för att röntga min korsrygg, då jag har haft ont i min svanskota i 2 år. Det enda som den röntgen visade var om jag hade några frakturer, men det visste jag redan innan att jag inte hade, då det onda inte har uppkommit av att jag har ramlat. Tillbaka på ruta 1 igen.

Vad jag vill komma till är att i väntrummet där så fanns det ett ställ med foldrar om att anmäla sig till donationsregistret. Jag har aldrig tagit ställning hittills och tänkte att det verkligen var dags att göra det, så idag har jag gått in via www.livsviktigt.se och sagt JA till att donera mina organ och vävnader. Det enda som behövdes om man gör det via nätet är en e-legitimation. 

Hoppas att detta inlägg kan få fler att ta steget. Oftast handlar det bara att man inte kommer sig för och åren bara går.En insats utöver det vanliga.

Följer vimmelmamman Lotta Grays blogg. Hon jobbar som reporter på Se o Hör och drabbades av tjocktarmscancer för precis ett år sen. Idag läste jag ett inlägg som fick mig väldigt glad, det finns goda människor därute som vill hjälpa. Läs inlägget och kolla sen alla kommentarerna, hon engagerar oerhört många läsare.

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/2009/may/anglar-finns.html#comment  


Lotta blev så här glad idag!


Medvind x 2

Igår gjorde jag en rensning i garderoberna och fick bort en hel del kläder och skor vi inte använder längre. Gav bort 2 stora påsar till en kompis och sen la 4 påsar i Frälsis container. Det känns så bra när det blir lite space och ordning.

Det mest positiva med det hela är att jag skulle hänga in min vinterjacka och passade på att känna igenom fickorna. För säkerhets skull kände jag även igenom bröstfickorna och vad låg där om inte min borttappade nyckelknippa? TJOHO!. Jag har letat i 3 veckors tid och har även hunnit byta ut låset till mitt postfack som kostade mig 500 kr. Nycklarna försvann när jag var ute med Viggo och vi gick bara en kort runda och sen dess har jag kollat efter nycklarna i gräset varje gång. Rätt jobbigt att inte kunna släppa tanken, har också varit hos polisen 2 ggr och kollat på deras nyckeltavla. Så otroligt skönt att dom har kommit tillrätta.

Jag har också ringt min hyresvärd och förklarat mitt behov av att få en parkering utanför mitt hus och inte en gård bortanför. För 4 år sen när jag flyttade in, så sa dom då att dom få parkeringar som är utanför bara gäller för det nybyggda höghuset mittemot. Jag kände att jag inte pallar att bära tunga matkassar flera dagar i veckan med sånt avstånd, då jag har en muskelsjukdom, så jag tog mig i kragen och ringde. Det var inga problem alls, hon var jättetrevlig och förstod mitt dilemma, så nu ska jag få den från 1 juni. Vilken lättnad!

Det blåser upp till handbollsorkan

Ursäkta att det blir lite väl mycket handboll i bloggen dessa dagar, men det blåser som en riktig orkan. Bloggbråket mellan Rustan och Axnér har knappt lagt sig (om det nu har det) förrän nästa bråk börjar och där är AHK  ofrivilligt indragen. Hammarby stämmer Alingsås på hela tre punkter för osportsligt uppträdande, det hela är så patetiskt att man skrattar.

Den enda protesten som jag tycker är rimlig är om Glenn Andersson i AHK medvetet tog och gömde Pilfalks tandskydd i Semi 3, det är i så fall väldigt osportsligt. Det lyser bitterhet lång väg hos Hammarbys ordförande Stefan Garpås som lämnat in protesten och det ska bli mycket intressant att se hur SHF behandlar denna anmälan.

För er som vill, så finns det att läsa mer på:
 http://www.heh.nu/
 
http://www.ahk.nu/ (gästboken)

http://avbytarbanken.bloggagratis.se/2009/05/14/1674424-bajen-bolar/

Nedan, en artikel om Rustan - Axnér, ett tips är att kolla in bilden och sen läsa kommentaren från Magdalena längst ner.

http://www.skd.se/article/20090513/SPORT01/215535306/1001/SPORT/*/HANDBOLL/heh-chefen-forstar-inte-den-harda-kritiken

Bloggkrig


Hittade en bild på nätet där jag är med, förstår ni hur kul det var att stå där?? :-)

Just nu pågår ett bloggkrig mellan Sävehofs tränare Rustan Lundbäck och Tomas Axnér, handbollsspelare i H43. Det hela började med att Tomas kritiserade Rustan i sin blogg och det gillade inte han, så han gör ett inlägg på heh.nu och kritiserar tillbaka. Tomas svar på det var så kul och träffsäkert, så att alla handbollsintresserade är engagerade.
Själv tycker jag det är väldigt kul när det hettar till lite och särskilt när personer som Tomas kan skriva så bra som han gör.

Här är länkarna till rolig handbollsläsning. :-)


http://www.skd.se/article/20090504/SPORTBLOGG02/868705615/0/salut-a-campion/*/8221ma-baste-underdog-vinna8221


http://www.heh.nu/Articles.aspx?id=20264


http://www.heh.nu/Articles.aspx?id=20266


http://www.skd.se/article/20090512/SPORTBLOGG02/134811849


http://sturmerfoul.blogg.se/index.html


http://www.ahk.nu/tankarna.asp (Charlies underbara blogg)


http://sturmerfoul.bloggagratis.se/index.html  

http://avbytarbanken.bloggagratis.se/

http://blogg.ystadsallehanda.se/pierre/


SM-GULD SM-GULD SM-GULD

Vilken lycka jag känner! Alingsås handbollsklubb har vunnit SM-GULD och jag fick uppleva detta på plats i Globen.

Flera hundra Alingsåsare slöt upp på den abonnerade baren 5emtio4yra på Södermalm innan matchstart. Där var det sån stämning att alla gick omkring och njöt, kramades och körde hejarklacksramsor. Min bror och hans kompisar tog en taxi till Buttericks och inhandlade blå peruk och ansiktsfärg i klubbens färger blå och vit. Målade massor supportrar med fina streck.  Det trevliga var också att alla Guifsupportrar jag mötte var jättetrevliga och grattade till segern.

Jag filmade en del och har lagt ut klippet här:På vägen till Södermalm och puben, så körde bussen totalfel och jag fick rycka in och guida. Trodde ju dessa två chaufförer hade koll, dom hade ju GPS och allt, men istället för att åka upp på Götgatan, så körde dom under och in mot city. Folk blev lite irriterade och stressade på chaufförerna, för det tog ganska lång tid att vända inne i stan med en buss. Alla var tacksamma över att jag kunde visa vägen i alla fall.

På vägen upp till Sthlm, så hade vi frågesport. Det var samma frågesport i alla 10 bussar och 20 frågor som handlade om handboll såklart. Väldigt svåra, men det gillar jag, eftersom det blir en större utmaning.  Jag blev ensam vinnare i vår buss och det var kul, jag vann en ryggsäck med lite grejor i.


Jag och brorsan!


Jörgen, Fredrik och Ola


Matchen är över och vi blåklädda bara njuter!


Utanför Globen är det fantastisk stämning!Må bäste lag vinna!

Nu är klockan 23 och jag ska gå och sova. Tidigt imorgon avgår 9 bussar från Alingsås upp till Sthlm och Globen för SM-finalen. Nu har man allt framför sig och det är helt ovisst hur det kommer att gå. Oavsett så har laget gjort en bedrift som heter duga och ska firas söndag eftermiddag på Stora torget.

Det har aldrig varit sånt här intresse för en SM-final i handboll menar arrangörerna och det är nog pga att båda finallagen har en väldigt intresserad hemmapublik. Globen som rymmer 13000 är helt utsålt och fortfarande massor som vill ha tag på biljett. Guif från lilla Eskilstuna och AHK från lilla Alingsås, rött mot blått, så även på läktarna. SVT sänder i tvåan kl 19, det måste alla se. :-)

Håll tummarna nu, det vore urhäftigt om dom tog guld imorgon. Vågar knappt tänka tanken faktiskt....

Några timmar i Norrköping

Igår var jag i Norrköping för första gången i mitt liv. Rätt konstigt, jag har varit i väldigt många svenska städer, men aldrig hamnat där innan utan bara åkt förbi på väg till Stockholm. Skulle alltså dit på ett möte med en kund, jag är projektledare för ett IT-projekt och skulle träffa företagets verksamhetschefer. Då jag aldrig träffat någon av dessa 10 herrar innan, så vill man ju såklart göra ett bra första intryck. Bokade tågresa så att jag skulle ha god marginal, ankomst 11:30 i Norrköping och mötet skulle börja 13:00. Däremellan hade jag tänkte äta, transportera mig dit och förbereda mig. Det blev inte alls enligt planerna, SJ hade som vanligt problem med sitt X2000-tåg och jag blev 2 timmar försenad, ankomst 13:30! Man blir ju rätt upprörd och pga att jag åker på tvären genom landet, så är det 2 byten och inte helt enkelt att bara ta "nästa" tåg.

Mötets agenda fick flyttas om, så att min presentation kom senare och jag fick smyga in i lokalen medans mötet höll på. Rätt som det var bad dom mig köra min grej och jag hade inte hunnit förbereda alls. På något sätt gick det bra ändå. Jag fick höra efteråt att dom vanligtvis lite buttra cheferna hade skinit upp av att jag anlände och blivit mer engagerade, så ibland kanske det behövs en feminin touch på såna här möten.
Efter mötet blev jag skjutsad till tåget, men då jag hade en timma på mig innan avgång, så gick jag upp mot centrum för att hitta mig lite mat.


Väldigt fina parker passerade jag på vägen.


Coola träd.


Den här affären fanns i Prag när jag var där för 2 år sen och så även här. Snygga kläder har dom.


Den här stan har ju också spårvagnar, tjuvåkte några hållplatser för att testa och för att fötterna ömmade. :-)

Gratis reseguide

Ja, det var vad man fick med gårdagens Aftonbladet. Den första handlade om London, nästa reseguide utkommer 11 maj och passande nog är den om New York. Då kommer dom tyvärr inte vara gratis, utan kosta 59 kr och det är den värd. Dom ska släppa 30 olika guider under lika många veckor och jag får ju säga att det var tur att New York kom ut innan vi åker. Snart är det bara en månad kvar. Jag var lite orolig att svininfluensan skulle ställa till det, men det känns inte lika osäkert längre.

Imorgon ska jag åka till Norrköping på ett möte hos den kunden jag jobbar för just nu. Tåget går 8:30 och jag är hemma 21:30, tur att jag har min miniPC med lång batteritid för då kan jag roa mig med nya avsnitt av Prison Break och Desperate Housewives. Har börjat kolla på serien Brothers and Sisters också, den är mysig.


Globen nästa!

Har precis beställt biljetter till finalen i Globen på lördag. Det är helt utsålt (12 000) och genom klubben fick jag tag på en biljett som kostar 180 + 320 (bussresa). Tyvärr får jag sitta snett bakom ena målet, men jag kommer ändå njuta av stämningen och att sitta ihop med andra Alingsås-supportrar. Nu blir det till att ta på mig min AHK-tröja, så ska jag ha en njutbar handbollsdag i (tror det knappt själv) GLOOOBEN!

Jag är (positivt) avundsjuk på min bror som jobbar på ett företag som är platinasponsor, det innebär att dom får detta gratis:  3 biljetter, resa, bankett och övernattning på hotell. Pga att dom är sponsorer, så har min bror börjat gå på handboll först i år och nu är han också riktigt biten. Han hade ju tur att hoppa in i rätt säsong så att säga, det går inte att undgå att tycka att det är kul när det bara blivit vinster på hemmaplan. :-)

Hade telefonmöte med Stockholmare imorse och dom började att fråga mig hur måndagsmorgonen kändes och jag replikerade med att den var hur bra som helst, Alingsås slog ju ut Bajen igår. Det var inte så poppis, hahaha.


På min arbetsplats (Gbg) har jag hängt upp dagens GP.  


SM-FINAL!!!!!!!!!!!!!!!

ALINGSÅS ÄR I SM-FINAL I HANDBOLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är så himla lycklig, det här är stort!

Laget är obesegrat i Nolhaga hela säsongen, bara en sån sak och i den avgörande matchen utklassar dom Hammarby med 35-26.  Alingsås har aldrig haft något lag som gjort en sån här bedrift och det innebär ju en enorm publicitet för stan.

Jag har följt AHK sen jag var 16 år, så det här är verkligen helt underbart!!!!!!!!!!!!!!


RSS 2.0