Nyårsafton!


Årets sista dag var jag, Pamela & Viggo ute i det fina, men väldigt kyliga vintervädret.

Jag har bara 17-18 grader inomhus och fryser jättemycket. Har tänt upp så mycket ljus att det ser ut som en kyrka härinne, men jättemysigt och dom värmer. Ikväll har jag valt att ta det lugnt och vara hemma, då båda barnen ville gå ut. Nu börjar det bli intressant med alkohol, så då måste man som förälder ha lite extra koll en kväll som denna.Hoppas att ni alla får en mysig nyårsafton och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!Nytt läkarbesök, lite onödigt kan man tycka.

Fick gå tillbaka till doktorn idag lite skamset och säga att jag avbrutit min penicillinkur för tidigt och nu fått tillbaka halsont och feberkänslan. Varför jag avbröt är en annan historia, men helt självförvållad. :-) Fick en ny 10-dagarskur, men denna gång ska jag endast ta 3 tabletter per dag och inte 6, det känns mycket lättare.

Celine har varit snäll och färgat mitt hår idag, hon är ett proffs och det är skönt att bli ompysslad och så kan vi ha lite mor och dottersnack.

Handboll har jag också sett, livesändning på nätet mellan Alingsås och Kristianstad och vilken dramatik det var! Resultatet gick "vår" väg och det är huvudsaken, men mycket tjafs och utvisningar var det. I slutet intervjuade dom en Kristianstadsspelare. När jag hörde honom prata, så kände jag att han bara måste vara från Stavanger. Kollade upp det på nätet och visst var han det! Dom har sån speciell dialekt där och sen vet jag att dom även har ett handbollslag, så jag blev lite nostalgisk ett kort tag.


Blev stoppad av polisen

Vi firade jul den 23:e i år, då barnen ville vara med sin pappa och hans släkt på julafton. Mig spelar det ingen roll, vi har firat dagen innan vartannat år och det känns på samma sätt ändå. Detta året blev vi istället hembjudna till min bror och hans sambo Maria, eftersom Ola är så allergisk mot Viggo. Vi blev mycket väl omhändertagna med god mat och godis och trevligt sällskap till Bingolottos uppesittarkväll. Celine fick det gamla Nintendospelet NES och tillhörande Super Mario och det hade hon önskat sig i tre år, så hon blev jätteglad. Vi har haft ett sånt förut, men deblev stulet vid ett förrådsinbrott, så nu fick jag fynda ett "nytt" på Tradera.

Självaste julafton umgicks jag med Angelie, då även hon var barnledig.

Juldagen var lugn fram till klockan 01 i natt för då ringer en kille vid namn Johan och frågar om jag vill agera chaufför åt han och Pascal. Dom ville bli körda till Göteborg och skulle betala mig bra. Först tänkte jag bara NO NO NO, för det var snöoväder, min bil var inte tankad och det var mitt i natten, men sen gick jag ändå med på det.


Pascal och Johan.

Killarna vara ganska nyktra och vi hade det trevligt och när vi kör på Lindholmen i ett område med ingen trafik så sent, så ser jag i backspegeln hur det blinkar rödblått ljus. Det var polisen som tyckte att jag skulle stanna av någon anledning och jag hann fundera flera gånger vad anledningen kunde vara att bli stoppad på det sättet.

Jag stannar och öppnar dörren och inväntar att dom ska komma ur sin bil och fram till min. Då hör jag den ena polisen säga medans han går fram:
- Är det Pia?
- Ja, svarar jag förvånad, hur vet ni vad jag heter?
- Det står på datorn. Din bil har körförbud!
- Va, har den? Jag trodde jag hade fram till januari på mig att besiktiga den, svarar jag med ett leende.
- Nej, enligt datorn så har det blivit körförbud 091130 och det kan ju bli ganska dyrt, så se till att fixa det i mellandagarna.

Den andra polisen kommer fram med alkomätare och ber mig blåsa och sen säger han när han tittat på utfallet:
- Det var ju inga konstigheter här inte!
- Nej, jag är en skötsam flicka. :-)
- Det tror vi också, ha en fortsatt trevlig jul!

Pascal och Johan var imponerade över att jag skötte situationen så bra, men jag har ALLTID lyckats prata mig ur polissituationer, det gäller att vara trevlig.Bihåleinflammation, den andra i år!

Min vecka har inte varit så mycket att blogga om för jag har mest varit sjuk. När jag trodde att jag började bli frisk och jobbat i 3 dagar, så svängde det och jag fick bihåleinflammation istället och penillinkur. Denna gången sitter värken i vänster överkäke och då jag hade det i april i år så satt det runt höger öga.

Ikväll ska jag ut med Angelie i Göteborg, det ska bli så kul! Hoppas att medicinen har hunnit ta bort alla symptom, så jag har bästa förutsättningar för att kvällen ska bli så bra som möjligt. Apoteket sa att man kan dricka när man tar medicinen, men att jag ska tänka på att jag ändå ska ta det lugnt med tanke på infektionen i kroppen.


Julfest

Nu är det dags att blogga lite, det var ett tag sen! Förra fredagen var det dags för jobbets julfest och som vanligt har jag roligt vid dessa tillställningar. Var först på Incontro och hann med ett par glas vin med ett tiotal kollegor innan vi promenerade bort till Ullevi Lounge där julfesten var. Fantastiskt bra mat, men mindre bra discjockey, han spelade nästan bara dålig musik. Blev bjuden på god champagne i baren och sen drog ett 20-tal bort till Deep och fortsatte festandet. Det blev inte mycket sömn, men det var det värt!

I onsdags var jag ute och åt tacobuffé med min nya grupp på jobbet och det var också väldigt trevligt. Vi åt på Tranquillo, hamnade sen på Diamond dogs för billiga drinkar och sen till Nivå en sväng. Jag hade ju känt mig lite krasslig kvällen innan och när jag kom till jobbet på torsdagen, så kände jag mig inte alls bra i halsen och gick hem på förmiddagen. Min röst har kommit tillbaka lite ikväll, men nu har jag fått rethosta istället.

Jag börjar känna att jag är tillbaka i nästan frisk form vad gäller binjurarnaa, så underbart skönt! Jag är nere på 1.5 tabletter nu och har iofs fortfarande lite småont i ryggen, men det går verkligen åt rätt håll och ingen är gladare än jag!


Massage

Den här sköna massagestolen testade jag på jobbet igår! Valde den mjukaste varianten, ändå gjorde det ont på vissa ställen på ryggen, men jag mådde mycket bättre efteråt. Skönt med massage på benen och upp över bakhuvudet. Så skön avkoppling att bara släcka ner i rummet och luta sig tillbaka med avslappningsmusik i lurarna.

Direkt efter det, så åkte jag till Partille för att gå på utvecklingssamtal på Celines skola. Vi hann också med att köpa en vinterjacka till henne i Allum och jag blev 1400 kr fattigare. Hemma strax före kl 21 och inte mycket kvar av kvällen, men hann tvätta och kolla vad jag ska ha på mig på jobbets julfest på fredag.


Saker som stör mig

Åka kollektivt har sina fördelar, men också vissa nackdelar märkte jag nu på morgonen. Sitter på tåget i morse och efter några hållplatser så kliver en man på och tränger sig ner mellan mig och en kvinna. Det som fick mig att börja störa mig på honom var:

  • Han snörvlar fast han inte ens är snuvig
  • Han hänger över min axel för att läsa min tidning
  • Han luktar ganska illa
  • Han breder ut sig


Det är dock skönt att slippa betala dyr bensin, man är snäll mot miljön, slipper bilköer och kan läsa eller prata med folk man känner, så det hela överväger alltså.  RSS 2.0