Ljudböcker gör det tråkiga mindre tråkigt

Det känns som det har vänt lite nu, jag mår så mycket bättre sen igår. Var hos läkaren igår och han sjukskrev mig helt till och med annandag påsk och sen halvtid en vecka till efter det.


Celine har sin klasskamrat Jasmine här, dom går ju på Hundprogrammet och ska idag göra ett skolarbete tillsammans. Jasmine har också med sig sin lilla hund Joker, Viggo och han har inte kommit överens förut när dom varit i skolan, men nu går det bra.


Dessa söta små askar och värmeljushållare köpte jag mig igår. Har köpt en del såna här askar och lådor den senaste tiden, lättare att hålla ordning på allt småplock.


Lyssnat på en bok av Sara Kardefors, "Fågelbovägen 32", en mycket annorlunda bok. Man stör sig på huvudpersonen hela tiden för hon har en mycket märklig personlighet. Kul när böcker skiljer sig lite, ibland kan man känna att deckare är väldigt lika varandra oavsett författare.

Jag lyssnar alltid på en bok i mobilen och läser en annan parallellt, då kan det vara bra att inte köra samma genre på båda, eftersom man kan blanda ihop handlingen. Att lyssna på ljudbok när man gör tråkiga hushållssysslor gör att allt blir så mycket roligare, testa själva.


Viggo har sina stunder

Viggo får aldrig vara i vardagsrummet, eftersom jag inte orkar dammsuga hela lägenheten varje dag. Det funkar bra, han vet att han inte ska passera golvlisten som skiljer ut mot hallen. Förut hade jag ett kompostgaller för, men tog bort det för det var så krångligt. 

Det som också är skönt är att man har några rum som frizoner, med det menas att han inte kan tassa efter mig predis överallt som han annars gärna gör. Om man t.ex städar och plockar undan, så springer man ju runt mellan rummen med olika grejor och då är det lite jobbigt att ha en hund runt fötterna varje steg. Man är ju så rädd att trampa på honom också, men han brukar som sagt hålla reda på att mitt sovrum, vardagsrummet och badrummen inte tillhör hans marker.

Varje gång jag kommer hem, så står eller ligger han i hallen, så jag tror att det mest är där han håller hus när ingen är hemma. På nätterna sover han med någon av barnen i deras sängar, jag vill inte ha hundhår i min. Dom få nätter som inte någon av barnen är hemma, så får han sova i hallen och han protesterar inte, utan fogar sig som tur är. 


En morgon kommer jag upp och ser den här synen, man kan ju knappast bli arg... :-)


Han håller mig alltid sällskap i köket och just denna dagen hade han en graciös stil.Bowling med kollegorna

Mycket bowling på en vecka, men så trevligt det är. Denna gång var jag med mina nuvarande kollegor på Star Bowling och hade inte riktigt samma flyt som veckan innan. Jag kämpade mig ner för att träffa dom strax efter fem, var så himla yr i huvudet och skulle nog egentligen stannat hemma. Huvudvärken och yrsel satt i fram till åtta på kvällen, men det var trevligt ändå. Man mår bra av att träffa goa människor helt enkelt!


Full fokus bland kollegorna!


Tobias och Kaj in action!


Henrik hade gjort illa sin fot och fick stå stilla när han spelade klotet.


Lennart och Layth


Bra betyg för maten fick dom inte av mig, min hamburgare var rå i mitten. Enligt servitrisen skulle det vara så för att det var nötkött, men dom andra burgarna var mer välstekta än min och jag har aldrig fått en rå hamburgare någon annanstans.


Per-Erik skjuter lerduvor, jag fick också prova och lite kul var det, eftersom jag fick in några träffar.


Layth, Nils och Henrik väntar på sin tur att skjuta.


Svårt att pricka fåglarna när dom kom från sidan i full fart, lättare när dom kom underifrån och flög uppåt.

Tobias vann bowlingen och kanske tur att han inte var lika bra på skyttet för då hade han nog blivit lite väl kaxig. ;-)


Tradera

När jag var ung var jag ett riktigt Carolafrek och samlade alla bilder jag kunde hitta. Min samling var väldigt stor och jag hade också varit väldigt försiktig med alla urklipp, löpsedlar m.m. För ca sju år sen, så började jag sälja av samlingen på Tradera och fick hela 40 000 för den totalt. Tur att det var just Carola jag samlade på och inte någon annan svensk artist, för då hade ingen velat betala för gamla bilder. 

För ett par år sen var jag och barnen hemma hos Wicki, det var precis när dom köpt huset som då var ett ruckel och renoveringen skulle börja.  På vinden hittade jag gamla tidningar som hade använts som isolering och jag skummade snabbt igenom dessa efter Carola. Just dagstidningar från 1983 och särskilt om dom är lokala visste jag skulle vara av intresse för samlare. Hittade några och inte förrän i veckan har jag orkat lägga upp en auktion med dessa artiklar.


Dessa tre sidor fick jag 287 kr för, känns helt konstigt att någon ens vill betala för det. :-)
Tråkigt att vara sjuk

Dom två första dagarna denna veckan har jag inte alls mått bra, så himla tråkigt. Vaknar flera ggr per natt av att jag har ont i ryggen och lederna, speciellt fotleder. Känns inte som att den mängd kortison jag stoppar i mig hjälper knappt, men hur mycket mer vågar jag ta? För varje höjning tar det ännu längre tid att bli av med det och jag vill inte ha svullnaden.

Han som skulle köpa soffan har inte hört av sig, märkliga folk är som lovar att komma och sen inte svarar i telefon. Hon som kom och köpte badrumsskåpet var jätteglad iaf, hon hade ett likadant hemma i samma färg plus fler saker i den serien och behövde mitt skåp som reservdel, då hennes hade gått sönder. Det gick inte heller att få tag på delen från Ikea längre, så hon var så nöjd och det blev jag med när hon berättade.

Imorgon kväll ska jobbet bowla och äta god mat och jag vill så himla gärna vara med på det. Nu känns det helt omöjligt, men jag lever på hoppet ett tag till!

 


Blocket o söndagsmiddag!

Tänkte vara ute i god tid med att annonsera ut min gamla skinnsoffa och la därför ut annons på Blocket idag. Några timmar senare var den såld och hämtas imorgon. Inte dåligt alls! Nu blir jag utan soffan i 3 veckor, men det får gå! Fick 2700 för den och med tanke på att den är lite repig på vissa ställen, beige i färgen och i skinn, så ska jag nog vara nöjd.Det här badrumsskåpet la jag också ut på Blocket idag och det ska hämtas av en köpare imorgon. 300 kr ville jag ha för det. Köpte ett likadant nyss för 895, men i svart istället och matchande toasits till. Små saker som gör att man förnyar ett helt badrum är kul.

Mamma bjöd familjen på lasagne idag, gott var det och trevligt! Ola och Maria var också där och nästa helg flyttar dom till hus i Borås. Det kommer att bli fint där när dom är klara, Maria har koll vad gäller inredning.


Ny soffa och bowling

Tack vare medicinen, så orkade jag göra lite kul saker igår.

Tog med mig Celine till Mio möbler och kollade på soffor. Var sugen att byta redan för ett år sen, men det blev inte av att jag verkligen köpte någon.


Så här ser soffan ut som jag beställde, den var superskön att sitta i och jag köpte till två nackstöd. Priset blev totalt 12 000 inklusive hemkörning och leveranstid 3 veckor.

Nu får jag anledning att byta ut fler möbler i mitt vardagsrum, äntligen! Får väl se om jag hittar någon köpare på Blocket som vill ha min gamla soffa bara.

Fick i sista minuten veta att det var After Work med mina gamla kollegor på Posten IT, inbjudan hade skickats till en gammal jobbmail, så den hade inte nått mig. En uppmärksam Mia såg det och sms:ade, så att jag kunde vara med.


Vi var på Stures bowling, jättegod mat till bra priser. Här är Göran och Mats!


Kerstin, Mia och jag valde fläskfilé medans alla av det manliga könet tog hamburgare.


Peter, Göran och Rickard!Nöjd med min första serie, men den kunde vara ännu bättre om jag fått möjlighet att testa klot innan, för ni ser hur galet det blev omgång 1 med noll poäng, sen var det bra ända fram till omgång 10. Jag kanske har bowlat 10 ggr totalt och tycker det är jättekul, men det blir nästan bara med jobbet man gör det konstigt nog. Nu på onsdag ska jag bowla med nuvarande kollegor, så hoppas det går lika bra då.  :-)


Dessa läkare!


Började med kortison igår på eget bevåg, dock tar jag endast 15 mg och det känns att det är lite för lite, men får prova mig fram. Läkaren ringde vid kl 15 och sa att jag inte ska få medicin och vi hade en lång diskussion om detta. Varför säger dom så olika? Man får alltid prata med dom oerfarna och dom måste sen fråga någon annan när dom inte har dom rätta svaren. Sista ordet är inte sagt, vi kom fram till att jag ska få träffa en annan läkare för en andra bedömning. 

Jag sa att jag redan börjat äta för att jag vet att det är det enda som gör mig frisk, så det är lika bra att vi samarbetar. Tur att man är påläst och kan argumentera utan att göra dom arga. Vi avslutade samtalet med att han skulle försöka skynda på att jag skulle få komma dit på besök.  Han är trevlig och vill mitt bästa, men hans överordnade säger emot märker jag. 

Tur att jag har hela 210 tabletter kortisontabletter kvar sen förra gången. Egentligen är jag inte beroende av att få läkarnas godkännande, men jag vill ändå gå den rätta vägen och tänker också på hur det kan återkomma i framtiden. Att ha så många tabletter kvar tyder ju också på att jag inte vill äta denna medicin i onödan precis. Har många argument på lager till nästa läkarbesök, fortsättning följer. :-)
Provsvar

Läkaren ringde aldrig idag som utlovat, så kl 13:30 ringde jag upp och bad att åtminstone få reda på provsvaren från Synachtentestet och dom var:

Startvärde:    220  (210)
Efter 30 min:  660  (630)
Efter 60 min:  770  (680)

Hösten 2009 års värde inom parentes. Jag tycker att dom är väldigt lika, en aningen lite högre i år efter att jag fått sprutan med hormonet, men min teori på det är att jag då gick väldigt länge med trötta binjurar innan testet gjorde och nu har jag "bara" gått två veckor. Även denna gång gick värdet upp över 550 och jag har alltså inget fel på min binjurefunktion, dom är bara lite trötta.

Ringer han inte imorgon heller, så börjar jag äta av den kortison jag har kvar sen förra behandlingen, jag räknar med att åka till jobbet på måndag.


I den här vagnen var jag och gjorde Mammografi för första gången och var lite nyfiken på hur obehagligt det skulle bli. Tyckte det inte var alls märkvärdigt och framöver blir man kallad varannat år och det är ju bra.


Synachtentest

Gick upp tidigt för att åka till Sahlgrenska. Min läkare ville jag skulle göra Synachtentest för att se hur binjurarna svarar på stimulans. Detta har jag gjort 2 ggr tidigare, så börjar kunna det nu.

Imorgon ska läkaren ringa upp och meddela provresultatet. Jag förmodar att jag kommer upp över 550 som testet har som syfte att kolla, men ska bli intressant att höra vad läkarens inställning till ny kortisonbehandling blir ifall jag svarar normalt på testet. Även om binjurarna skulle svara för att dom får ett hormon injicerat som tvingar dom att jobba, så har jag ju inte den sprutan alla andra dagar att ta till när dom dippar. Det är ju där kortisontabletterna kommer in i bilden, då får binjurarna vila en stund och sen trappar man ner sakta sakta, så att dom förstår att det är dags att vakna igen.


90 min fick jag ligga så här. Började frysa efter en stund och bad om den gula filten. Frågade också sköterskan om hon kunde ta ett blodtryck för av erfarenhet så får jag lågt när jag gör dessa tester. Först hörde hon det inte, men på andra försöket fick hon fram 80/60. Lite snurrig att gå därifrån, men jag gick sakta och satte mig och vilade en stund i entrén innan jag tog mig hemåt.


Var inne snabbt på Vindens Second Hand idag och köpte dessa 8 pocket för endast 50 kr. Har börjat läsa Åke Edwardson nu som ni märker, kul när dom handlar om Göteborg.


Vimmelkantig

Dagen började med ett läkarbesök med Jennifer, sen har jag varit på www.lifegene.se och deras testcenter här i Alingsås. Man får en möjlighet att göra en stor hälsoundersökning helt gratis och sen går man var femte år så länge man själv vill. Vissa provsvar fick jag direkt, fick bl.a veta att mitt blodtryck var 96/66, inte vidare högt och när det var dags för blodprov, så fick hon inte fyllt 8 rör, eftersom mitt blod var lite för segt. Var yr redan innan besöket, men det gick bättre än jag trodde.

Däremot fick jag värsta blodtrycksfallet när jag en timma senare var hon tandläkaren med Jennifer, läskigt! Det bara kom och jag kunde inte gå utan att känna mig full. Försökte ta ett steg fram, men det blev ett steg bakåt och ett åt sidan, så jag fick stå och luta mig mot en vägg. Sen fick jag sätta mig en bra stund och försöka samla mig, men insåg att jag måste ta mig hem och då gick jag sakta sakta och höll mig i Jennifer. Köra bilen var som tur var inga problem. När jag sitter ner känns inget, men så fort jag går, så är det som jag är sjösjuk. Hoppas bara inte läkaren säger imorgon att mer provtagning behövs innan han sätter in medicin.


Sjuk - IGEN

Har inte orkat blogga på ett tag, då jag har fått problem med binjurarna igen. Gick hem från jobbet fre 5/3 och kände mig allmänt konstig. Dagen efter åkte jag och mamma till Ikea för att köpa badrumsmöbler till henne och på vägen ner så kände jag direkt att det var binjurarna som börjat igen. Det typiska är att jag blir trött ca 2 timmar efter jag klivit upp och sen fick jag väldigt ont i ryggen.

Denna gång är mina leder så ömma så jag stundtals inte kan gå, inte kul alls. Ringde till endokrinmottagningen på Sahlgrenska och fick kontakt med en trevlig läkare som skickade remiss för provagning på min vårdcentral. 7 hela rör med blod blev det och ett tjugotal olika prover.

Har fått svar på dom flesta och dom var normala förutom det jag just misstänkte, mitt kortisol var inte bra.

176 (180 - 640)

Nu har jag en ny telefontid med läkare på tisdag och förväntar mig att det blir ny kortisonbehandling igen. Vill ju egentligen inte äta detta, men har inget val. Denna gången har jag förstått att det är min halsfluss som orsakat detta och läkaren höll med om det. Förra året hade jag bihåleinflammation innan jag fick problem, så jag ser ett samband.

Har kunnat jobba halvtid hemifrån i soffan, alltid något. Har också varit hos tandläkaren och hade inga hål, så lite positivt att glädjas över.


RSS 2.0