Gekås

Igår var jag ledig, man är alltid ledig fredagen efter sina beredskapsvecka och då passade jag på att besöka Ullared och Gekås. Barnen var lediga från skolan pga snö och rasrisk, så dom följde med liksom Anette. Väglaget var inga problem och inte alls mycket folk därinne. Den första vi ser när vi kommer in är Ullareds-Morgan ståendes och plockar upp tvättmedel, tror att han är utplacerad där för att synas för innan jobbade ju han på lagret.Köpte en lampa till byrån i hallen, en fritös, duschdraperi, dörrmatta och sen mest småplock. Sen besökte vi Netonnet och köpte en 32 "lcd-tv och högtalare till datorn till Jennifer.  Hon hade också sparat sina jul- och födelsedagspengar och istället för att resa för dom, så valde hon detta.

Ikväll (lördag) ska jag köra taxi! Det har jag inte gjort sen i april och det var en ren slump att det blev så idag. Daniel som äger bilen skulle ringa en annan chaufför och fråga och så tog han fel i telefonboken och hamnade hos mig och slängde ur sig frågan. Först sa jag nej, men sen tänkte jag: Varför inte? Nu ska jag alltså jobba 17:30-04:30 och det enda jag oroar mig för är hur jag ska orka hålla mig vaken, det kommer att bli jättejobbigt. Hoppas det blir mycket att göra, så man inte hinner känna efter.


Svinkoppor, visst var det så!

Det var svinkoppor Jennifer hade och nu har hon fått antibiotika. När vi kom till vårdcentralen vid 10:30 fick vi veta att det inte fanns akuttider till läkare förrän kl 13:30 och det kändes ju lite hopplöst. Jag känner hon som sitter i kassan och visade hur utslagen såg ut och då skulle hon be en sköterska ta en första titt och vi satte oss ner och väntade. Efter 10 min så kom en läkare och hämtade oss och lite förvånade blev vi, men ändå tacksamma över snabb hjälp. Slutet gott alltså!Fick en länk av Annica på MSN där hon ville att jag skulle kolla på en mixer hon skulle köpa, det som mötte mig var den här sidan. Oftast läser man inte såna här texter, men den här var lite kul skrivet.


Svinkoppor?

Förra veckan natten mot måndag sov Jennifer hos en kompis och morgonen efter så berättar hon på telefon att hon har fått kliande utslag över armar, fötter och nacke. Sjukvårdsupplysningen sa att jag skulle ta henne till läkaren fort, då det kunde vara en allergisk chock och att det kunde sätta sig på andning. Då jag själv var 8 mil ifrån henne, så fick mamma agera standin. Läkaren sa att det var kontaktallergi och skrev ut kortisonkräm och Tavegyl, en antihistamintablett.


En vecka efter ser ena armen ut så här och jag ringde ikväll på nytt till 1177. Hon nämnde efter ett tags diskuterande att det kanske kan vara svinkoppor även om det var långsökt och då nämnde jag att jag har halsfluss. Bingo, där var det en gemensam nämnare, samma bakterie, sprids lätt och jag började känna mig sjuk samma dygn som Jennifers utslag började.
Imorgon får vi åka en sväng till vårdcentralen och ta prov, så vi vet vad det är eller så får vi gå vidare med vad för allergi det kan vara. Vi håller tummarna för att det går bort med en penicillinkur, så hon slipper få detta tillbaka.


Lite shopping

Idag var det kaos i tågtrafiken med många inställda tåg, så det var till att stanna hemma och jobba idag. Helt okej med tanke på att jag inte kände mig helt frisk att ge mig ut.

Nu ikväll känns det mycket bättre, så jag och barnen gick en promenad till Storken. Jag köpte ett puder, Jennifer en mascara + puder, Celine ett par byxor plus att hon köpte en puderborste till sin kompis Maria som fyller år imorgon.


Det här pudret köpte jag för ett tag sen, men tappade det i golvet nästan direkt. Inte likt mig att ha sönder saker, men det händer även den bästa. :-) Nu blev det till att köpa ett till för 249 kr.


Dom här jeansen från Gina Tricot fick Celine. Jennifer fick tre sådana här i olika färger förra veckan. Bra passform, bekväma till kanonpriset 199 kr.
Snö


Mycket snö är det just nu och inte alltid gångvägar hunnit bli plogade, men mysigt när det knakar under fötterna. Var hemma hos mamma idag och åt lasagne och de här bilderna tog jag på vägen hem. Så vackert när solen lyser mot orörd snö. Nu lät jag nästan flummig. :-)


Viggo älskar snön, han hoppar, busar och äter den!

Gick hem och lämnade hunden och sen tog jag en timmas promenad med Pamela också. Kallt, men skönt. Känner mig fortfarande inte frisk, men det är på väg åt rätt håll. Glädjande att Sverige tog OS-guld och brons igår, vilket lopp det var!


Halsfluss

Då var det en ny penicillinkur igen, har fått halsfluss för femtioelfte gången i mitt liv. Jag tycker det är onödigt att läkaren envisas med halsodling, för jag VET när jag har detta. Kan inte minnas en gång jag har haft ont i halsen och det inte varit halsfluss, JO då jag hade sköldkörtelinflammation. Läkaren utgår alltid från att det är virus och jag blir alltid orolig att halsprovet inte ska vara positivt, så jag inte får min medicin. När jag väl insjuknat och jag tar mig till läkaren, så vill jag bli fri från besvären fortast möjligt.

Minns en gång jag kommer till vårdcentralen och träffar en äldre kvinnlig läkare från något öststatsland. Hon tittar i min hals och säger:
- Det är ingen halsfluss!
- Jo, jag är helt säker på att det är det, säger jag.
- Jag har jobbat som läkare i 30 år och jag vet hur halsfluss ser ut, det det är INGEN halsfluss!

Hon skickar ändå in mig till provtagningen och jag berättar för sköterskan där vad läkaren precis sagt.

- Jag tycker inte heller att det ser ut som halsfluss när jag tittar, säger hon.
- Men jag har haft detta massor gånger och känner min kropp, svarar jag, samtidigt som jag blir orolig för att jag har fel, det hade ju varit lite genant.

Jag sitter kvar för att få reda på svaret innan läkaren och som tur var fick jag det.
- Oj, det var ju positivt, säger sköterskan förvånat med ett leende. Då hade du ju rätt!
-Ja, inte för att jag vill vara sjuk, men jag vill bli botad, säger jag "nöjt".

Går ut i väntrummet och efter en stund kommer läkaren ut och hämtar in mig på sitt rum. Hon säger med en inte alltför trevlig ton:
- Ja, provet visar ju positivt, så jag får väl tro på det då.

Gissa en som log nöjt inombords... :-)


Man ska inte springa på is...

...för då kan man ramla och det var vad jag gjorde i morse. Hade bråttom till tåget och hörde att det var på väg in, så det var bara att börja halvspringa. När jag skulle runda Pressbyrån, så stöp jag i backen, men hade tur för jag klarade mig helskinnad. :-)


Misslyckad befruktningSå här såg min bildskärm ut när jag kom tillbaka från semestern. Det var Robban som varit lustig, han hade  hunnit sluta sin anställning medans jag var borta och hade också tejpat igen mitt skåp och kontorsstol.

Såg också häromdagen av en ren händelse att det fanns ett mail i min skickatmapp som inte var från mig, men att det var någon (Robban) som utgett sig för att vara mig på skoj. Han hade skickat det till en kollega och skrivit lite töntiga saker... Eftersom jag aldrig fick något svar från kollegan så fick jag inte veta att det gått iväg.. :) Man ska aldrig lämna sin dator olåst... Sen när jag konfonterar honom så svarar han:

Nej, jag svär... Det kom in ett helt fotbollshuligangäng en dag när alla var på lunch och började greja med datorerna. Jag skrämde iväg dom och trodde inte att dom hade hunnit göra någon skada. Jag anade dock inte att det var så här illa!!! :-o


Dagens fruktleverans till jobbet, en dubbelbanan! Något blev fel i be"frukt"ningen! ;-)

Har börjat träna på gymet igen och det känns jätteskönt, både för huvud och kropp! Har haft såna ryggproblem att jag till och med haft ont att kliva ur sängen, men kände redan dagen efter första träningspasset att det var mycket bättre. I torsdags var jag där med Anette och Pamela och i lördags fyllde Anette år, så då var det bara jag och Pamela. När jag stod på löpbandet kommer det fram en kille, säger hej och presenterar sig. Hade han inte gjort det, så hade jag aldrig känt igen honom Det var en kille jag inte sett sedan gymnasiet och han hade heller inte bott i stan sen dess. Kul när folk kommer fram så!  


RSS 2.0