Det blev en DBS

                          

Den här fina cykeln blev det, en DBS för 3995 kronor (ord 4995) och det var kampanj. Samma ram och allt som en Monark och dom görs i samma fabrik. Nu har vi ett års självriskeliminering om den skulle bli stulen och kommer även förlänga den försäkringen vidare.


I det gemensamma cykelförrådet så var det väldigt mycket grus och skit, så jag tyckte det var dags att sopa.


Lite trevligare att ställa in cyklarna nu!


Iphone 4 x 3


Träffade min chef Anna idag, vi har inte träffats sen innan semestern, så jag fick en försenad 40-årspresent och det var två jättefina vinglas från Kosta Boda.


Precis innan jag skulle gå från jobbet idag, så ringer en säljare från 3 upp mig och var väldigt trevlig. När han sa att han ville fixa någon bra familjerabatt till mig, så skojade jag om att jag ville ha tre Iphone 4. Rätt som det var så hade han löst detta och jag får knappt någon större månadskostnad än vad jag redan hade. Mina barn trodde ju såklart att jag skojade med dom, men så var det inte. Det är dock några veckors leveranstid, men den som väntar på något gott...

Sen hittade jag 50 kronor på golvet inne på ICA Maxi, så idag är en ganska bra dag!


 


Försäkringen ger ny cykel

Kom på idag att jag nog ändå skulle kolla upp om det var idé att anmäla cykelstölden till försäkringsbolaget. När jag tog fram kvittot, så visade det sig att cykeln var precis under 2-årsdagen och då blir det inget åldersavdrag. Nu har jag gjort en polisanmälan och även till försäkringsbolaget, så nu får jag pengar tillbaka för en likvärdig cykel minus 1500 i självrisk. Det lutar åt att vi byter upp oss från en Kungs till en Monark, eftersom Sportex som sålde Kungscyklarna inte finns kvar i Alingsås. Dessutom tycker jag att kvalitén på en Monark är så mycket bättre!

Min kompis Angelie har blivit sjuk igen, förra året vid den här tiden var hon ju allvarligt sjuk i en bukspottskörtelinflammation och nu har hon fått en njurbäckeninflammation. Hon sökte vård i söndags med en sänka på 200 som sen har stigit till 400 (!) idag, fast hon ligger inne på sjukhus. Läkarna vet inte riktigt vad som orsakar detta, så nu skulle dom göra skiktröntgen på njurarna för att möjligen få mer detaljerad information. Usch, hoppas hon får bli frisk snart...


En bra helt vanlig dag

Det har varit en skön dag, började med att sova på förmiddagen innan jobbet (jobbar ju halvtid) och sen var det ganska lugnt på jobbet. Hade ringt på en Blocket-annons angående en cykel jag ville köpa till Celine (hennes är stulen) och hade bestämt att jag skulle komma dit vid 17:30. När jag sen ringer igen så svarar han inte, så jag gissar att han redan hade hunnit sälja den till någon annan.

Jennifer sover hos en kompis och Celine hade ätit hos Anton, så då köpte jag med mig thaimat hem, jättegott och så har jag också mat till imorgon. Nu har jag precis kommit upp från källaren där jag och Celine har rensat i det andra förrådet och fått bort ännu mer. Vinden kunde inte hämta det förrän tisdag nästa vecka och då kan ju högen byggas på. Celine passade också på att sortera upp alla påsar och kartonger så att det blir lättare för dom. Skrev också en liten skylt till grannar och fastighetsskötare som eventuellt går förbi och undrar. Jag känner mig så ordentlig nu. :-)


En sak som är väldigt positivt nu är att jag börjar må bra igen och det är helt underbart att vara pigg och normal när man åker hem från jobbet och orkar göra saker.


Sugproppar

Jag måste erkänna att jag inte har använt en borrmaskin i hela mitt liv, på något sätt är jag rädd för att göra fel, så jag har överlåtit detta till andra. Om det blir fel, så är det ju inte så lätt att rätta till för då behöver man spackla. Det har jag provat på några gånger, men jag och spackelspaden är inte lika bra kompisar som jag och t.ex målarpenseln.

Därför hyllar jag den bra uppfinningen att man kan sätta upp en hylla i badrummet med sugproppar, hur bra är inte det? Jag kan dessutom få upp den på en gång och det blir inga hål som man kanske måste återställa om man flyttar.


Hyllan kostade 49 kr och inköpt på Biltema. Dom stora flaskorna har jag hittat en alternativ "hylla" till som ni ser och den satt ju redan uppe från början.

På tal om Biltema, strykjärnet jag köpte där sist är jag mycket nöjd med så här långt.


Ond bråd grod-död


Loggade in på FB och ser att en kille har lagt upp den här bilden med texten: "Hittade denna utslagna stackare på gräsmattan i morse, även grodor verkar ha kräftskivor..."

Både gullig och makaber på en och samma gång tyckte jag.



Röjardag

Har varit så flitig idag och röjt lite varstans i både lägenheten och förrådet. Först började jag att rensa bland gamla cd-skivor som jag ändå aldrig lyssnar på. Lär ju inte göra det framöver heller då Spotify finns, så nu åkte alla brända skivor i soporna.

Sen blev det klädkammarens tur att ta bort lite gamla kläder och sist men inte minst fick jag hjälp av Celine att rensa ett av våra två förråd. Egentligen har vi bara ett förråd som tillhör lägenheten, men vi har så mycket saker och en kort tid efter att vi flyttade in för 5 år sen såg jag att en av grannarna inte använde sitt (hur nu det är möjligt). Ringde på honom och frågade om vi fick använda det. Han sa ja och nu hoppas jag att han bor kvar så länge vi gör det för utan två förråd klarar vi oss nog inte. :-)


Det här blev dagens skörd som Vinden (second hand-affären i stan) ska få komma och hämta. Hoppas att dom är villiga att inte bara hämta möbler utan alla dessa kassar också. Skulle vara skönt att slippa kånka dit det själv nu när jag ändå är så "generös". :-)


Förkyld

Inatt var jag jättepigg och satt uppe väldigt sent och kollade på Tv4 fakta. La mig 04:30, men efter en timma vaknade jag igen av att jag var hostig och febrig. Gick upp till köket för att äta en smörgås och ta två Alvedon, så jag kunde få sova några fler timmar. Strax efter nio vaknar jag igen av att jag är jättetäppt i näsan och sen dess har jag inte sovit.

När jag kommer ut i köket något piggare än jag var vid gryningen, så ser jag att det inte är två Alvedon jag tagit utan två Kåvepenintabletter!!! Kartan ser ju väldigt lika ut, förutom att penicillinet är något större, men det varken såg eller märkte jag i mörket. Jaja, ingen skada skedd hoppas jag. :-)


Helt olik Alvedonkartan är dom ju inte...



Mitt barndomshem

Av en händelse råkade jag hitta mitt barndomshem på hemnet idag. Där bodde jag mina första 19 år och trivdes utmärkt. Det var bra sammanhållning bland Nolbybarnen och stor fantasi på lekar. Tacksam att man fick bo på ett och samma ställe under uppväxten, men på den tiden var jag avundsjuk på kompisar som fick flytta ofta. Exteriören har inte förändrats ett dugg, men insidan går inte att känna igen alls.








Findusreklamation



Det här var vad jag fick av Findus efter att ha reklamerat min Oxpytt. Först fick jag endast 50 kr, men då mailade jag tillbaka min missnöjdhet och då kom några checkar till. Inte för att jag handlar så mycket Findusmat, men ska nog kunna göra slut på dom inom ett år.

Usch, känner mig förkyld igen, det var ju inte många veckor sen jag hade en dunderförkylning.

Igår var jag ute med trevligt sällskap och åt på thairestaurangen Spice och efter det blev det ett par glas vin på hotell Rubinen. I helgen ska jag ta det lugnt och bara vara hemma, mysigt det också.

Windows 7

Startade dagen med att köra min mamma till Landvetter, hon skulle till Finland och hälsa på vänner från förr. Nu sitter jag på jobbet och har precis ominstallerat min dator till Windows 7. Det tar ju några timmar att få tillbaka den i sånt skick att man kan börja jobba igen, men det är det värt för nu funkar allt igen. Den har krånglat en del det sista, så jag hoppas att det blir skillnad. 

Skönt att få sina saker fixade, har även lämnat in min mobil för uppgradering då den hängde sig varje gång jag försökte kolla mailen. Då jag har min ljudbok i den mobilen så är saknaden stor efter den, men ska nog hämta hem den i eftermiddag.

Skolan börjar ju för barnen på måndag, hur Jennifer ska komma upp på morgonen är ett stort frågetecken, hon är så svårväckt! Det ska ändå bli skönt när allt blir vardag igen, rutiner är rätt bra ändå. :-)

Känner redan förbättring i min hälsa jämfört med förra veckan, så skönt att jobba halvtid och kunna återhämta sig. Idag har jag börjat nedtrappningen till 10 mg hydrokortison mot tidigare 15 mg, håller tummarna att det går vägen.
 

Dingle tur o retur

Klockan 09:00 imorse ringer Celine och säger att hon vill hem från Dingle för gott! Hon stod inte ut med alla Volvoraggare och säregna människor, vilket jag förstår efter att ha varit där i söndags. Det känns som att alla som inte passar in på ett vanligt gymnasium hamnar i Dingle.

Hon tyckte samtidigt att det var lite synd för hon gillade skolan och personalen, men som vi sa, det är jätteviktigt att man trivs med sina skol- eller arbetskamrater.  Nu har hon fått testa på detta och kommit fram till att det inte var hennes grej och nu slipper hon gå om ett år och kan fortsätta sin vanliga klass i Partille.

På vägen hem stannade vi vid Torps köpcentrum utanför Uddevalla och gjorde lite shopping.

Ett nytt strykjärn för endast 149 kr på Biltema. Mitt gamla fick kortslutning och halvt exploderade igår när jag strök. Proppen gick, en smäll och värsta flamman inne i det innan det la av helt. Jösses vad otäckt det var. Ska bli spännande att se om det här tokbilliga strykjärnet fungerar tillfredsställande för det priset.


Söta spets-BH-ar från HM för endast 129 kr styck. Har gått upp en kupstorlek och det borde jag gjort för länge sen för dessa är så mycket bättre.


Ny kläder från Esprit, passade på när jag hade ett tillgodokvitto. Viggo tycker jag är fin, själv ser jag bara kortisonsvullnad, men det går bort snart när jag minskar dosen.

Celine köpte en fin klänning som hon ska ha på ett bröllop hon ska gå på nästa helg med Antons familj. Sen hittade hon höstskor på Scorett, så vi hade en mysig dag ihop.


Dingle Naturbruksgymnaisum

Då var jag hemma igen efter att ha kört upp Celine till nya skolan. Hon fick ett bra rum och delar korridoren med bra tjejer enligt internatföreståndaren. 

Gick runt lite och kollade och såg att det fanns tvättmöjligheter också, så hon slipper att släpa lakan och en del kläder fram och tillbaka. Det ska bli spännande att höra vad hon tycker om skolan om några dagar!


Här är ingången till där hon ska bo. Hennes rum ligger längst ner i korridoren till höger.


Gemensamt kök och tv-rum för dom som bor i samma korridor.

Kanske inte den färgen jag hade valt på väggarna, men annars var det mysigt.


Så här ser rummet ut, det kommer att bli fint när hon får upp gardiner m.m och gjort det personligt. Toalett fanns också, men den kom inte med på bild. Trådlöst internet hade dom också!

Byns ICA-affär! Sprang in här och köpte lite kvällsmat och galgar, då det saknades i garderoben.

På väg hem, så pratade jag med Angelie i telefonen och det var mörkt och regnade en hel del. På något sätt missar jag att svänga av mot Uddevalla och hamnar på motorvägen till Göteborg. Fick köra av och ta Angeredsbron hem och det gjorde hemresan ca 4 mil längre. :-)


Till Dingle

I eftermiddag ska jag och Celine åka till Dingle, en liten håla utanför Uddevalla och där hon tänkte börja Naturbruksgymnasium. Hon har ju gått Hundprogrammet i Partille ett år, men vill nu byta skola och det innebär att hon får gå om ettan, eftersom dom inte läser samma kurser. Det kommer fortfarande vara Hundprogrammet och de ämnen hon redan läst, kan hon ju i så fall höja upp sina betyg i om hon vill.

Då det är en bit hemifrån, så får hon bo på skolan under veckorna och komma hem på helgerna, så idag ska vi köra och installera henne. Detta beslut kom hastigt, så jag har nog inte riktigt förstått att hon "flyttar hemifrån" nu. Dom första fyra veckorna får inte Viggo följa med, men sen är tanken att han ska bo med henne där, eftersom han ingår i undervisningen. Det kommer bli jättetomt hemma när båda är borta!

Man får inackorderingstillägg av kommunen som täcker internatkostnaderna, sen tillkommer mat, men det hade hon ju ändå ätit hemma. Resorna får man bekosta själv, men köper man fritidskort på Västtrafik så kostar det 585 och räcker i 3,5 månader, så det är ju överkomligt.



Halvtid

Gick upp som vanligt för att åka till jobbet, men kände att jag var helt färdig, satt bara på en stol i köket och insåg att det var dags att ringa läkaren igen. Fick tid kl 10:45 och träffade på en jättebra som hade både tid att lyssna och bry sig om mina bekymmer. Han sjukskrev mig på halvtid augusti ut, egentligen tyckte han heltid, men jag vill verkligen försöka jobba.

Hann iaf sova en stund innan läkarbesöket och det räddade min dag. Jag skulle vilja ha besked om detta ska pågå för alltid eller om jag kan bli kvitt dom här binjurebesvären för gott. Det går ju aldrig att planera någonting, så trött på detta av flera anledningar. Får väl ändå vara glad att det inte är något livshotande.

                                          

                                          

Långpromenader

Senaste veckan har jag mått ganska dåligt pga binjurarnas sämre funktion och jag äter kortison ännu en gång. Idag kände jag mig ganska bra, så då passade jag på att ta en promenad på över en timma. Var hemma några timmar och sen ville jag ut på ännu en långpromenad. Fick med mig Pamela och Viggo denna gång, vi gick runt sjön Gerdsken och det tog 1,5 timmar, så jag gissar att jag gått en mil idag totalt. Hela kroppen ömmar, men det får det vara värt. Den sista promenaden krävde regnställ, jättemysigt när det regnar när man är klädd för det.

                                                 


Boktips



Den här boken har jag precis läst ut och den handlar om en kvinna som blir medlem på dejtingsidan match.com och träffar på Jonas. Dom blir jättekära, men efter ett år av lycka, så märker hon att allt inte står rätt till och kommer på honom med att ha andra kvinnor vid sidan om. Hon konfronterar honom och det visar sig att han är sexmissbrukare. Det är en sann historia och boken tar upp hur det är att vara medberoende. Intressant och lättläst, men kanske ändå inte direkt spännande.


Den här boken håller jag på att läsa och det är en chicklit som jag gillar. Handlar om Emily som bor i New York och som varit gift med Andy i 2 mån då hon träffar på sitt gamla ex Leo. Det startar massa tankar om att hon som har världens bästa man absolut inte ska ge Leo någon uppmärksamhet. Detta är lättare sagt än gjort och man kan känna igen hennes tankar i boken vilket jag tycker är lite kul.


Den här har jag också precis lyssnat på som ljudbok och gillar Karin Wahlbergs böcker. Torsten Wahllund läser som vanligt och det gör han bra. Carl-Ivar Olsson är matthandlaren som mystiskt blir mördad nere i Turkiet och man får följa jakten på mördaren både från Sverige och i Turkiet. Det som är bra med boken är att det inte är alltför många personer att hålla reda på och historien är lättsam. Roligt när man läst/lyssnat på hennes tidigare böcker, så man lär känna huvudpersonerna Claes och Veronica, även om just dessa två inte var i så stort fokus i denna bok.



Oxpytt

För någon vecka sen var jag på ICA Maxi och köpte mig 1 kg Findus Oxpytt. La påsen i frysen där den fick ligga ett par dagar tills det var dags för tillagning. Som ni alla kanske vet har påsen numera en zip-öppning (blixtlås) på kortsidan som är smidig och kan återförslutas enkelt.

När jag skulle öppna påsen märker jag att den redan är öppen, fast på långsidan! Sen ser jag att det är tejpat på insidan med brun tejp!?!?


Vad har hänt? Känns lite märkligt och man får väl hoppas att inte innehållet en gång har tappats ur påsen och sen stoppats tillbaka av någon på vägen till butik och slutkund.

Har nu fyllt i en reklamation på Findus hemsida, så vi får väl se vad dom säger om det.




Fruktsallad



Blev så sugen på fruktsallad, så jag och Celine tog en tur till ICA Maxi och inhandlade lite frukter.


Mums vad gott det var! Apelsinen sparar jag till en annan dag, eftersom Celine är allergisk. Det är hon egentligen mot äpplen också, men inte lika mycket.


RSS 2.0