Reparationer är nödvändiga, men så tråkiga.

Gjort massa ärenden idag och känt att jag haft ganska normal ork, skönt! Först lastade jag in min 20 år gamla Monarkcykel i bagaget och åkte till cykelaffären. Då Jennifer tappat bort dom sista reservnycklarna och jag för en gångs skull inte hittade instruktionsboken, så fick dom ta bort det gamla bastalåset och sätta dit ett helt nytt. Sen upptäcktes att cykeln inte hade en fungerande fotbroms, navet behövde plockas isär och göras rent och sätta dit en ny växelvajer. Köpte också en ny cykelkorg, handtag, handbromsvajer och nytt bakdäck, så det blev nästan 1000 kronor i bara delar och ändå ser cykeln ut som en rosthög. :-) Nu har Jennifer något att använda ändå, hon är nöjd! I den här staden snor dom cyklar helt otroligt.

Mitt baklyse hade någon stulit och förstört fästet på min pakethållare, så jag satte på en ny baklampa och efter endast två dagar var även den borta, så himla tråkigt. Det är ju lag på att man måste ha lampa och reflex, men inte så lätt när man inte får ha sina saker i fred.

Sen åkte jag förbi min privata bilreparatör som konstaterade att mitt avgasrör behövde bytas och enligt Biltemas katalog skulle det gå på ca 3000, vilken chock! Jag föreslog att vi skulle kolla med skroten och det fanns tydligen ett par såna där som skulle kunna passa. Det bästa är att Kjell åker dit åt mig, sätter på det och sen bara berättar priset och han är alltid otroligt billig. I like!

Angelie hann jag också träffa en snabbis också, det var trevligt. Hon kommer att åka med mig till Pink-konserten i Sthlm 10 november, hennes exman betalar hennes resa och biljett då han är tacksam att hon överlevde sin sjukdom. Vi har inte gjort sånt här på hur många år som helst och det ska bli så kul att få åka iväg med just henne, bara vi två.


Bokmässan och en turbulent resa därifrån!

Var på bokmässan idag och det är så mysigt att gå runt bland alla dessa böcker och fynda! Var där kl 14 när dom öppnade för allmänheten och efter någon timma så kunde man inte röra sig därinne. Folk gick runt som packade sillar och eftersom jag hade två stora påsar fulla med böcker, så rörde man sig inte så smidigt.


Dessa 15 böcker fyndade jag för endast 380 kr! Tänkte köra två "nya" (för mig) författare, Åke Edwardson och Jonas Moström. Gillar att köra flera böcker av samma författare i sträck, särskilt om det är samma huvudperson i dom.

Författare jag såg idag var Thomas Bodström, Anna Jansson, Herman Lindqvist, Per Moberg, Katarina Janouch, Björn Hellberg och Henning Mankell.

När jag sen sitter på 2:ans spårvagn mot centralen, så kände jag hur vagnen tvärbromsar och sen hörs ett dunk. Det visade sig vara en kille i 25-årsåldern som sprungit över spåret och blev påkörd och som tur var hamnade på perrongen och inte framför spårvagnen. Chauffören blev så klart chockad och stannade för att se hur det gick med honom. Killen reste sig, visade att han var okej och sen kom han mot chauffören och tog i hand och alla vi i vagnen plus alla som stod på perrongen var ganska paralyserade. Sen när vi började åka igen, så kom en kvinna fram och frågade chauffören om han verkligen mådde bra, det tyckte jag var bra gjort.

5 min efter det gick jag av på Drottningtorget och ska gå mot tåget och då är nästa olycka nära! En onykter man går och äter hamburgare och kliver rakt ut i gatan framför en buss som tutar och hinner precis få killen att backa tillbaka.  3 min senare sätter jag mig på tåget och det ska precis avgå när en rakad kille springer in i vagnen och skriker rätt ut i luften "Gå av vagnen xxx"! Sen springer han ut och slår på utsidan av varje fönster och skriker samma sak och det var ganska otäckt. Han verkade inte veta exakt vart i tåget denna kille befann sig. men han var mycket hotfull och jag var glad att tåget hann åka när han var på utsidan.

En besöksdag på Borås lasarett

Har hälsat på Angelie idag på Borås lasarett och det blev ganska många timmar. Skönt att se henne igen och hon var vid gott mod och det blev mycket skratt. Än så länge är hon medtagen, men sänkan hade gått ner till 6 nu, så hon repar sig med rekordfart!

Höjde mitt kortison till 10 mg idag på eget bevåg, kände att jag var tvungen och fortfarande är jag inte på en dos som gör mig bra... Nu ska jag avvakta till läkarbesöket den 1/10 och se vad dom föreslår. Helst vill jag ha Liothyronin utskrivet, det är den tablett som gett mig bäst effekt hittills och inte så starka biverkningar som kortisonet har. Läkaren kallade dessa båda mediciner för "uppåttjack" och lite märklig formulering tycker jag, mediciner är ju till för att hjälpa sjuka människor och inte missbrukas av friska för att känna sig mer uppåt än normalt. 


Antiskällhalsband

Har pratat med min läkare på SU att 5 mg Prednisolon inte hjälper på långa vägar, så han sa att jag skulle höja till 7.5 mg och det har jag gjort, men känner ingen jätteförbättring. Behöver nog ha minst 10 mg och kanske att jag höjer på eget bevåg. Läkaren sa att han vill hålla nere dosen så låg som möjligt för att slippa alla biverkningar och det förstår jag, men jag tar hellre dom än att ha huvudvärk och trötthet. Eftersom jag inte blir så mycket bättre på dessa "små" doser så visar det ju bara att jag hade en ganska kraftig kortisolbrist, det är iaf min slutsats.

Har köpt ett antiskällhalsband till Viggo, men det var inte så bra, för det gav ifrån sig ljud när han kliade sig, lekte med sina plastdjur och när han sen skällde, så pep det mestadels inte. Måste kanske satsa på en dyrare produkt som sprutar citrondoft, den säger dom ska hjälpa.

På söndag är det elitseriepremiär i handboll, missa inte det! :-)

Angelie mår bättre! :-)

Angelie mår mycket bättre och har efter 6 dygn fått lämna intensiven för en vanlig avdelning och ska vara där minst två veckor till. Fick ett sms igår kväll där hon skrev att det varit mycket kritiskt i 3 dagar och att hon varit jätteledsen när hon insett hur allvarligt det har varit. Så glad att hon fixade det, än så länge orkar hon inte prata, men så fort hon repat sig såpass, så hoppas jag att hon orkar med besök. 

 
Angelie med sin dotter Elinne.

Kortisonet jag äter hjälper jättemycket mot värken, men inte så mycket mot tröttheten och huvudvärken. Igår var jag okej fram till kl 15 och sen kändes det som att kortisoldepån i kroppen tog slut. Kanske att jag ska ta mer än 5 mg eller helt enkelt byta till Hydrokortison som är mer korttidsverkande och tas två ggr per dag för att sprida ut effekten.

Idag är Viggo med Celine på friluftsdag i skolan, mysigt! Jag har köpt ett antiskällhalsband till honom som förhoppningsvis kommer idag på posten. Det innebär att det kommer ett pip varje gång han skäller när t.ex folk går i trappuppgången. Håll tummarna att han fattar poängen och åtminstone sänker sitt skällande till en okej nivå eller slutar helt.

4 mån tog det, men nu så...

Denna vecka har jag pratat med endokrinolog på Sahlgrenska och även träffat läkare på vårdcentralen. Efter 4 månader har dom nu äntligen kommit fram till att jag ska få medicin i form av kortison och jag har börjat äta 5 Mg Prednisolon och känner genast att värken har avklingat. Dock har jag fortfarande en hjärndimma, så kanske behöver höja dosen, men avvaktar och ser. Ska till Sahlgrenska på läkarbesök och ny provtagning den 1 okt och vårdcentralsläkaren sjukskrev mig till och med 5/10.

När jag gjorde mitt synachtentest så var resultatet 210 som startvärde och sen 630 (efter injektion 1) och 680 (efter injektion 2). Detta visar att jag inte har Addisons sjukdom, då jag svarar på stimuleringen av ACTH-hormonet, men om man ser till det låga startvärdet, så har jag en binjuresvikt.

Läkarna är ytterst restriktiva med att skriva ut kortisonet, vilket är förståndigt pga alla biverkningar, men jag måste ha det för att må bra och ska förhoppningsvis inte få några biverkningar om jag bara äter den dos som krävs att komma upp i en normalnivå som hos en med fräscha binjurar. Det kan knappast bli sämre känns det som.

Att en liten tablett gör att jag kan resa mig utan att bli yr, sova utan värk och framförallt sitta utan att svanskotan och ryggen skriker ONT är helt underbart!


Tråkiga nyheter

Inatt har jag inte sovit mycket, först blev jag väckt klockan 02 av porttelefonen och där ville en tjej bli insläppt. När jag frågade till vem, så kunde hon inte säga efternamnet och då fick hon heller inte komma in. Min granne är nämligen en som drar till sig konstigt folk som antagligen är där för att få droger och jag är så trött på det. Mellan kl 02-05, så var det ett spring upp och ner i trappan att jag inte kunde somna om. Häromdagen låg det en kille och sov bakom min ytterdörr och jag blev rädd eftersom jag var så oförberedd på det när jag skulle låsa. Min granne skärper sig i perioder och är väldigt trevlig, men det är hans "kompisar" som kommer dit som är dom värsta.

Har också oroat mig jättemycket för min kompis Angelie som ligger allvarligt sjuk på intensiven sen i söndags med en sänka på över 500! Pratade med hennes mamma idag och fick lägesrapport och det är verkligen inte stabilt. Hon lovade att ringa imorgon eller direkt om läget förändras akut. Jag hoppas att hon har turen på sin sida och fixar det här, allt är fruktansvärt och overkligt! Pratade med Angelie för mindre än en vecka sen och då fanns inga symptom på sjukdom alls och nu ligger hon med slangar på intensiven. Usch, man vet verkligen inte vad morgondagen har med sig...

Fotboll när det är som roligast

Vilken underhållande fotbollslandskamp det var ikväll! Att sen Zlatan får in bollen i absoluta slutsekunden var ju sagolikt! Det var absolut rättvist att Sverige vann, så många målchanser dom skapade.
När dom intervjuar Zlatan så har han en skön inställning, han brukar oftast skoja och vara lite loj, annars kan jag tycka att han är ganska dryg.

Jag var tvungen att ringa in och rösta på matchens lirare, man kunde vinna en resa till Barcelona och kolla på Zlatan i Champions League. Inte för att jag tror att man har någon chans, men det hade annars varit en vinst som skulle passa, rätt stad att besöka och en kul match att se.
Fast vad jobbigt att vinna ett pris och sen känna att man inte är frisk nog att åka, så det kanske är lika bra att jag inte vinner något för tillfället. :-)Snygg dans


Av en ren slump så hittade jag det här korta men roliga klippet.

Boktips!

Dags att blogg lite igen, efter några dagars uppehåll. Kom precis hem från provtagning på SU och det gick bra! Denna gången tog dom också antikroppsprov på sköldkörteln plus samma prover som förut och även kortisol. Nu har jag gjort det korta synachtentestet och i bästa fall, så kanske det kan trigga igång binjurarna. Ska ringa och kolla provsvar imorgon.

Har börjat läsa böcker igen, finns inget bättre när man kommit in i handlingen och inte kan sluta. Har haft boken "Smuts" av Katarina Wennstam hemma sen förra årets bokmässa och har läst den senaste två veckorna. Den var jättebra och handlade om en Jonas som var advokat och bedrog sin fru med prostituerade. Nästa bok som Katarina skriver heter "Dödergök" och handlar om Madeleine som är åklagaren i "Smuts", kul när böckerna hänger ihop på något sätt. Gick förbi en bokaffär vid NK idag och hittade "Dödergök" som storpocket för endast 49 kronor och det gjorde mig glad.

När jag hade läst ut "Smuts" så började jag med en bok av Denise Rudberg som heter "Jennie S", den boken har också legat hemma oläst i flera år och den läste jag ut på två dagar. På förra bokmässan, så köpte jag även hennes två senaste pocket som heter "Matilde" och "Åse" och ska nu frossa i dessa också. 


Den röda boken kostade endast 25 kr, har läst boken innan och tyckte den var läsvärd, så den här är nog värd sitt pris. Bokmässan är 25-27 september och det är något jag ser fram emot. Alltid mysigt att gå runt och klämma på böcker och göra fynd.


250 ml på ICA Maxi = 27 kr, 400 ml på ÖB = 19 kr. När jag köpte flaskan till höger igår på ÖB, så var jag övertygad om att det åtminstone var samma storlek som jag tidigare köpt på Maxi. Nu blev ju prisskillnaden ännu större.

RSS 2.0