Hydrocortone

Träffade specialist på SU idag och fick bytt mitt kortison (Prednisolon) till en annan sort (Hydrocortone) och det ska jag ta vid 2 tillfällen på dagen för att det ska ge verkan över hela dagen. Som jag känt hittills på Prednisolonet så har jag fått tillbaka värken och tröttheten kraftigt framemot kvällen och hoppas nu att den nya sorten är bättre.
En ny erfarenhet när jag skulle hämta ut min medicin var att detta var ett licenspreparat och det innebär att varje läkare/avdelning måste ha förskrivningsrätt, då den vanligtvis inte får säljas i Sverige. Livsmedelsverket är den instans som godkänner och Apoteket har oftast inte såna här mediciner lagerförda utan måste beställa hem. Jag fick alltså be apoteket på SU att söka i databasen vilket apotek i Göteborg som hade det hemma och smidigt nog fanns det på Landala torg inte så långt därifrån. Har också redan nu lämnat in beställning på "mitt" apotek hemma, så att det finns klart om 3 veckor när nya behövs. Fick ytterligare sjukskrivning 4 veckor och ett nytt återbesök.

Har också besökt biblioteket idag och lånade med mig hela sex böcker, fem i kategorin "biografi" och en skönlitterär roman av Kajsa Ingemarsson.

Kollade på Idol ikväll och vad pinsamt det var för Camilla när hon hörde fel och hoppade upp i Peter Jidhes famn och var helt överlycklig för att sen tas ner på jorden och känna sig totalt bortgjord. Skulle inte vilja vara henne nu, men det finns ju värre saker...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0