Snurriga kassörskor

Haft lite tur när jag köpt kläder det sista. Häromdagen var jag på Cubus och köpte 6 stycken linnen för 99 kr/styck. Det var ett erbjudande om att ta 3 betala för 2 och då skulle alltså summan sluta på 396, men hon i kassan slår bara in 5 linnen, men drar ändå av 2 x 99, så jag fick alltså 300 kronor rabatt. Dessutom hade jag ett presentkort på 101, så det blev rätt billigt.

Igår var det dags igen, jag skulle handla på Lindex. Hade fått ett sms av dom där man fick 25 % på ett köp på barn- eller damplagg. Brukar inte handla där, men gick in för att se om man kunde hitta något att nyttja rabatten på.

Hittade denna skjortan, plus en likadan i vitt för 199 kr styck. Visar sms:et i kassan och hon drar 25% på båda plaggen, fast det egentligen bara gällde ett.

Så länge det är till min fördel, så får kassörskorna snurra till det hur mycket som helst. :-)


Nu kan jag cykla igen

Äntligen! För över en månad sen, så insåg jag att jag tappat bort båda mina cykelnycklar. Tänkte vara lite förutseende innan värmen kom och gick till en låsfirma och bad dom göra en kopia. Nu var det så att mitt lås var lite ovanligt, så dom var tvungna att beställa nyckeln från Holland. Efter mycket om och men, så kom min nyckel idag och jag har kunnat cykla!

Tyvärr regnade det mycket idag, men det stoppade inte mig. På med regnjackan och sen iväg och postade lite paket och sen inköp av hundmat på djuraffären. Att cykla funkar utmärkt även om man har ledvärk, så det här blir kanon!


Tågevakuering

Jag och Celine klev på pendeltåget till Göteborg kl 8 imorse med avgång 8:03. Hon skulle till skolan i Partille och jag till jobbet. Tåget avgår rätt tid, men efter bara några meter så tvärstannar det på ett konstigt sätt. Vi ser att tågvärden går mot lokföraren och efter en stund kommer han tillbaka om meddelar att föraren kört mot rött och tåget har stannat automatiskt. Tågledningen hade meddelat att föraren inte får fortsätta, han skulle tas ur tjänst omedelbart. Det innebar att han heller inte kunde backa tillbaka tåget till perrongen, så att vi kunde gå av där utan vi fick evakueras med stege!!! Kändes lite ovanligt får jag säga.

Vi blev hänvisade till en helt annan perrong vid spår 3 för att ta nästa pendeltåg som skulle avgå 8:33 istället och eftersom det första tåget blockerade spår 1 så kunde inga andra pendeltåg komma fram till vanliga perrongen. Vi sätter oss på det nya tåget som var fullt med folk och får veta att det tågets förare var tvungen att gå bort till spår 1 och flytta det andra tåget innan vi kunde åka. En hel timmas försening till jobbet idag alltså!

http://www.alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=6197&sidnamn=ALINGSÅS



En ganska bra dag

Precis hemkommen efter en långpromenad med Pamela, Celine och Viggo. Förutom lite ont i benet, så kändes det väldigt bra att gå så långt. Har kunnat jobba hela dagen idag utan problem och så skönt att ha såna här dagar. Förra måndagen var också en bra dag, kanske att helgens vila har något med det att göra?

Har kommit i kontakt med en privatläkare i Sthlm som är intresserad att hjälpa mig, synd bara att besöket kostar 1600 kr + resan dit och att jag måste göra ett privat salivtest för kortisol innan jag kommer dit. Detta test kostar minst 1500 kronor, så det lär ju kosta en slant, men nu gör jag vad som helst för att bli bra. Tror dock att jag ska avvakta med den resan tills efter jag varit på mitt läkarbesök den 27:e maj på Sahlgrenska. Då ska jag få träffa en erfaren endokrinolog som jag hoppas kommer skilja sig från hans övriga kollegor. Han var den läkare som förra året tyckte att jag behövde kortison och därför vill jag nu ge honom en chans att fortsätta utreda mig.


Onödig resa

Mått dåligt nästan hela dagen i form av kraftig huvudvärk. Kände det redan på morgonen, men tänkte att jag ändå åker till jobbet. På tåget ner så känner jag flera ggr att jag inte kommer orka och funderar på att gå av vid någon station, men ville inte stå ute och frysa och vänta på tåget åt andra hållet, så jag åker vidare.



Väl framme på Göteborgs central, så byter jag till ett vändande tåg och precis innan det ska avgå, så ångrar jag mig och går av. Tänkte at jag ändå skulle ta mig till jobbet och göra ett försök, så jag går mot spårvagnen. Den kommer efter 8 min och jag går på och åker ända till stationen som är precis innan mitt jobb och där går jag av och vänder hem igen. 2,5 timmars resa helt i onödan, men jag försökte i alla fall. :-)


Ska bekänna en sak



För tre veckor sen tog jag beslutet om att inte dricka cola light mer och det har faktiskt gått över förväntan. Jag har druckit cola light i hur många år som helst och verkligen varit beroende! Vad aspartamet gör mot kroppen vill jag inte ens veta och förut har jag försvarat mig med argument som att man måste få ha några laster. Varken röker, dricker kaffe eller te och alkohol i ytterst måttliga mängder, men vill inte riskera min hälsa mer.

 
Det här är min nya "kompis"! Köper dom i 12-pack och i den perfekta storleken på 33 cl, vilket passar mig utmärkt, då jag gillar mycket kolsyra.  Varvar med citronsmak och ska testa jordgubb/lime och päron också.

Svårt att bryta ett mönster man haft så länge och hoppas det håller i sig, det känns så nu, men kanske för tidigt att säga. Känner mig som en nykter alkoholist, bäst att inte dricka cola alls i fortsättningen, för då kanske man kommer på hur gott det var. :-)

Auktionsfynd!

Har gjort auktionsfynd igen. Kronans auktioner kom till stan och sålde nya möbler, lampor, tavlor, ljusstakar m.m till bra priser.



Köpte dessa tavlor för 875 kronor och vet inte vart jag ska sätta upp dom ännu, men blev helt förälskad i motiven. Målade i neutrala färger också, så dom passar ju in lite varstans. Det är bara det att jag inte har så många stora väggar lediga i lägenheten, men det kommer att bli jättebra vart dom än hamnar.

Ljuslyktan på byrån kostade 30 kronor och lampan köpte jag förra året när dom var här och då betalade jag 450 kr för den har jag för mig.  Jennifer var också med och tyckte det var kul och hon fick också en lampa till hennes rum för endast 100 kr.  Kul att bara sitta och se vad grejerna ropas in för, kanske åker dit en sväng imorgon igen, dom tar fram lite nytt varje dag.


Ätit gott

Så mätt! Har nyss ätit jättegod middag som jag lagade till mig och barnen. Det blev fläskfilé, farfalle (pasta) och tsatziki. Till efterrätt delade vi på en 100 gram Marabou chokladkaka, det var också mums!

Knepigt det här med vulkanutbrottet på Island, men nu blir det ju mer intressant att kolla på nyheterna. Jag är glad att jag inte sitter strandad på någon flygplats just nu och inte vet när jag kommer iväg.

Konstigt hur olika jag mår från dag till dag och timme till timme. Igår var första halvan av dagen bra, medans eftermiddagen och kvällen mest tillbringades i sängen. Idag har jag mått ovanligt bra och skönt att jag kan få såna dagar också.

Imorgon är jag ledig då jag hade beredskap förra veckan och då har man lagstadgad ledig dag och det ska bli så skönt. Ett läkarbesök är inplanerat och sen ska jag åka till cykelaffären med Celines cykel och laga växelvajer.


Smygfoto


Satt på spårvagnen igår och fick syn på världens snyggaste outfit. :-) Kunde inte låta bli att smygfotografera.


Boktips

Jag har hittat en ny favoritförfattare! Carin Gerhardsen heter hon och har skrivit 3 böcker som ingår i Hammarbyserien. Läste ut bok nummer två igår och börjat på den tredje och måste säga att dom är hur bra som helst. Carin har berättat i en intervju att böckerna har blivit så populära att hon tänker skriva fler böcker i denna serie. 

                

Böckerna utspelar sig i Stockholm och har en hög spänningsfaktor, läs dom! Om ni väljer att lyssna på dom så är det Rakel Molin som läser den första, Katarina Ewerlöf som läser dom två senaste och båda håller hög klass.


En kul annons

Den här annonsen borde nog skrivits på svenska, nu blev det ganska rolig svengelska. Sen är nog inte Blocket platsen att annonsera på om man vill nå utanför Sverige. Vett att ta betalt har hon också, 20 000 för en vecka. :-)




Lyxfällan

Läser i tidningarna att Charlie och Mattias ska sluta som programledare för Lyxfällan. Det är mitt absoluta favoritprogram och dessa killar är faktorn som gör programmet så bra. Det står också att dom kommer dyka upp i rutan i något annat programformat och hoppas att det blir lika bra.



Citerar en del av Karolina Fjellborgs krönika i gårdagens Aftonbladet:

För Söderbergs och Anderssons förmåga att dela ut ni-måste-vara-dumma-i-huvudet-blickar och verbala örfilar som svider ända hemma i tv­soffan i ena sekunden, för att sedan övergå till att dunka ryggar, bygga upp självförtroenden och fokusera på det positiva ... Ja, det är något speciellt med den.

Man gillar de här killarna, helt enkelt.


Privatekonomiska frågor har alltid intresserat mig, även om jag själv inte alltid lever enligt reglerna. Lyxfällan är bra för det kanske får folk att tänka till så dom inte hamnar i skuld och man är ju extra orolig för att ens egna barn ska ta sms-lån i framtiden.


Viggo + Knut = sant

Direkt efter jobbet åkte jag till Maxi och handlade lite. Hemma kl sju och började då med att laga mat, det blev korv stroganoff och Jennifer åt med god aptit.  Sen tog vi alla (jag, barnen och Viggo) oss en kvällspromenad till mamma för Jennfier ville sova där och vi följde med för att säga hej.


Hos mamma har Jennifer en hamster som heter Knut och är jättesöt. Viggo älskar att springa in till sovrummet där buren står och så gnyr han. När Celine håller i honom, så är han så nyfiken och rätt som det är så pussar han Knut och dom är så söta.


Här är Knut väldigt modig och Viggo lite reserverad. Även om det inte ser ut så på bilden, så har vi koll på att Viggo inte får för sig att leka på ett dumt sätt som att bita.

Bilderna är tagna med mobilen och därför lite suddiga, då mobilkameran inte hinner med vid snabba rörelser. Mitt minneskort till digitalkameran har fått fötter och måste därför köpa ett nytt.

Hemmafix o Mr Perfect



Har oljat min bänkskiva ikväll, skönt att äntligen ha fått det gjort. Man drar sig för att ta bort alla saker och ställa någon annanstans medans det torkar. Ska försöka att inte ställa tillbaka lite mycket saker som innan, gillar när det är lite luftigare. Lätt att man lägger saker där hela tiden och att det alltid ser rörigt ut.



Nu ska jag lägga mig och se sista avsnittet av "Brothers and Sisters", undrar om det blir en femte säsong? Rob Lowe är ju med i serien och han är ju så snygg. Redan på 80-talet tyckte jag det när han var med i Youngblood och helt otroligt att han nästan ser likadan ut idag. Att han också har en bra rollkaraktär i serien gör ju inte saken sämre. Ögongodis gör alla filmer och serier så mycket bättre.



Mr Perfect!


Solen är framme


Tänk vad lite sol gör för humöret! Alla folk hittar ut ur sina bon och grejar i sina trädgårdar, så mysigt! Själv har jag ju ingen trädgård, bara en inglasad balkong, men jag är glad att slippa känna tvånget som en trädgård innebär. Däremot skulle jag gärna vilja ha en liten altan och det är väl något jag får ha på äldre dar. :-)

Det blev en ny långpromenad idag på eftermiddagen. Jag och Pamela gick upp till Ängabo där Celine varit med Viggo hos Anton hela helgen. 

Hos Anton fanns det en gräsmatta och en massa roliga bollar, så livet var helt enkelt perfekt.


Här har den vita bollen åkt under trappan och han funderar på hur och vem som ska ta fram den.


Pustar ut lite.


Se så snygg jag är! Jag och Jennifer har längtat efter honom, det har varit tomt här hemma.

Nu har jag precis kollat på handboll, AHK mötte GUIF hemma, men även om Alingsås vann, så spelade det ingen roll, till semifinal gick dom inte tyvärr ändå. 


Rastlös

Vilken tråkig lördag jag har haft! Mått urdåligt hela dagen fram till 17-18-tiden och sen blev det lite tvätt, städ och lite film. Vaknade med värsta ryggonten och värk i tålederna, var så groggy att jag la mig och sov redan 2 timmar efter att jag gått upp. På ett sätt är det bra att det kommer såna här dagar när jag ändå är ledig, men vill ju också kunna utnyttja helgen till något roligare.

Jag vill ut och röra på mig, känner mig som att jag bara blir tjockare och tjockare när jag går hemma. Imorgon hoppas jag att det finns ork för en ny långpromenad med Pamela.

Idag hade Viggo varit ute med Celine och Anton i skogen, han hade då gått ut på en is och ramlat i det kalla vattnet. Jag som skrev nyss att han inte gillar att bada och stackaren fick panik. Tur i oturen så hade han sitt sele på sig, så Celine kunde dra upp honom i det.

Gud vad jag älskar min nya soffa!!! :-)



Vår i luften!

Underbart väder hela dagen, visst känner man att vinden inte är så varm, men vad gör det när solen tittar fram. Jobbat nästan hela dagen idag, kändes helt okej. Provade att ta tablett nr 2 när jag kände att jag började gäspa redan halv tolv och sen har jag hållt mig på den.


Direkt när jag kom hem, så kom Pamela hit och vi tog en långpromenad runt Mjörnvallen på en timma. Sjön hade fortfarande lite is kvar på sig, bilden speglar inte riktigt hur vackert det var i verkligheten.

Har precis kollat på Talang och Solsidan, Tv4 har verkligen lyckats med fredagsunderhållningen! Halvkollar lite på en Johan Falk-film, men tycker att dom känns amatörmässiga. Mer som ett avsnitt av "Andra Avenyn" eller nåt, har iofs inte följt den serien, men det känns så. Wallander-filmerna har inte heller fångat mitt intresse, tycker mest att dom skriker åt varandra där, åtminstone när Johanna Sällström var med. Beck däremot är bäst!

 


Viggo nyduschad

Viggo är inte förtjust i vare sig bada i sjön eller duscha. Jag stod och gjorde pannkakor och sa till Celine att hon skulle locka in honom i duschen med en liten bit pannkaka. Så kul att se hur han springer efter henne mot badrummet, men när han förstår vad som är i görningen, så tvärstannar han. När han väl kommer ut ren och nyfönad, så ska han springa "gatlopp" i hallen och skrubba sig mot dörrmattan.



Här skakar han sig och det ser lite kul ut. Jennifers smutsiga skor kan ni bortse från. :-)


Sen ska man leka lite också!


Den här leksaken låg strax efter i småbitar över hela lägenheten. Ni ser vilken fokuserad blick han har.


Grattis mamma!

Skulle ta 9:30-tåget idag och kom upp på perrongen, men kände att jag inte mådde som jag borde, så jag vände hem igen. Nu har jag istället jobbat ikväll då jag känner mig mycket bättre.

Dags att byta till sommardäck och mina var så dåliga att jag var tvungen att köpa nya. Hittade 2 helt nya Michelindäck på bilskroten och 2 av något annat märke som var nästan nya, alla dessa fick jag för 1200 och sen kostade monteringen på fälg och bilen 600, inte så kul kostnad, men det kunde ju blivit så mycket dyrare om jag fått betala mer för däcken.


Mamma fyllde år idag och jag och barnen plus Anton åkte dit en snabbis på fika och tårta.


Jennifer kollar in ett födelsedagskort hennes mormor har fått dagen till ära.

Kvällen avslutades med lugn kväll i soffan, den är helt underbar att sitta i.




Soffleverans

Snacka om tajming, på vägen hem med tåget, så ringer Mio möbler och säger att dom vill leverera min nya soffa! Behövde alltså bara vara utan soffa ett dygn, perfekt! Hade jag inte fått sålt den igår, så hade jag fått lämna den till Mio och då fått endast 1000 kr för den, då dom har soffbytardagar.


Jättenöjd! Vad tycker ni? Blev det någon skillnad mot tidigare? :-)

Celine och Anton skruvade ihop bordet och nu ska jag kolla efter en duk och kanske någon kudde. Får se om jag senare köper till ytterligare ett nackstöd, dom är ju annars flyttbara.

Var på jobbet idag, kom vid 10 och gick vid 15. Första tre timmarna var jättebra, sen gick det utför och jag såg nästan stjärnor när jag gick därifrån. Jag har halv sjukskrivning t.o.m den 14:e, tur det! Det kändes dock skönt att komma dit och få komma igång igen.

För tre år sen så tecknade jag ett Hem-PC-avtal med jobbet som går ut nu. Sista löneavdraget gjordes nu i mars och väntar nu på att dom ska skicka ut brev hur mycket pengar dom ska ha ytterligare för att jag ska få behålla prylarna.  Dom kommer att skriva ett marknadsvärde, men det löjliga är ju att jag har betalat värdet flera gånger om. Jag är lite nyfiken på vad dom tycker att den bärbara är värd, för mig är den redan uråldrig, men den duger ju att surfa med.  Har också en multifunktionsskrivare och en extern hårddisk som ingår och man måste i så fall köpa ut allt. Beredd på fantasipriser från deras sida och att jag därför inte kommer vara intresserad att behålla något, men hoppas kan man ju alltid.





Då var påskhelgen redan över...

Skönt med ledighet och dessutom en dag där jag känt mig frisk! Nu har jag gått ner till 20 mg kortison, känns som att doser över det inte är bra för kroppen, så det känns skönt att jag nu klarar mig på den.


Fick sålt min gamla skinnsoffa idag, 2000 kronor blev priset till slut och nu väntar jag in den nya som ska komma denna veckan, eller möjligtvis nästa. Varit en massa strul med köpare som dragit sig ur och inte hört av sig fast dom sagt att dom ska ha den. Soffbordet ska skänkas till bättre behövande.

Lagat mat, putsat fönster, dammsugit, tvättat 3 maskiner, diskat, rensat garderober och däremellan kollat på några avsnitt av "Brothers and Sisters" säsong 4. Såna här dagar njuter jag av, bara få gå hemma och greja i lugn och ro.

Imorgon ska jag prova att jobba, hoppas det känns lika bra imorgon som idag. Har påbörjat min beredskapsvecka idag också, en röd dag som denna får man extra betalt, men inga samtal hittills.
 

Påskhelgen

Påskaftonen tillbringade jag med Pamela. Vi började med en promenad i det underbara vårvädret och sen möttes vi senare på kvällen och njöt med vin på min balkong.



Våra barn var ute på stan och när dom slutade svara i mobilen, så anade vi oråd. Vi hade ju druckit vin, så bilen gick inte att ta och jag hade ingen nyckel till någon av cyklarna, så Pamela fick skjutsa mig på sin cykel ända ner till Nolhaga. På vägen dit mötte vi några av deras kompisar och kunde få tips om vart dom höll hus och ännu en gång så hittade vi dom.

Mamma behövde åka till Ikea idag och komplettera med lite saker och jag ställde upp och skjutsade dit henne. Mådde ganska dåligt idag, så jag led mest, men ändå var det en trevlig utflykt. Köpte mig ett nytt soffbord, snart kommer ju min nya soffa och så blev det en ny golvlampa också.



På husvisning i Borås

Långfredagen tillbringades i Borås. Min bror Ola och hans flickvän Maria har precis köpt hus där och för en vecka sen flyttade dom in. Igår var familjen ditbjuden för en visning, kul att se hur det såg ut innan dom börjar med renoveringen. Varför det blev just Borås är för att Maria är därifrån. Huset var supermysigt, bastu i källaren och inredd vind, så hela fyra våningar.


Här står dom nyblivna husägarna! Ola har hittat en tjej som vi alla tycker jättemycket om, äntligen har han stadgat sig på riktigt. :-)


Visning runt huset, väldigt bergig och kuperad tomt.


Huset ligger längst upp på en återvändsgata, här ser det lite rosa ut, men ska snart få en ny färg i vitt eller grått.


Ett fräscht hus inuti. Väggen där tavlan står mot ska rivas så det blir öppet mot köket.


Nytt kök i vit högglans kommer nästa vecka. Det kommer att bli jättefint! Vår inflyttningspresent till dom ser ni på bänken, en vit ljuslykta man kan ha antingen ute eller inne.


Mamma


Vi åt Tacos och spelade Alias och hade en supertrevlig kväll!


RSS 2.0