Utflykt till Gekås är aldrig fel!

Ville göra en utflykt igår och valde då såklart Ullared! Det var jag, mamma, Jennifer och hennes kompis Ellinore som åkte och för att slippa gå upp tidigt en lördag, så åkte vi hemifrån kl 10. Stannade på Ikea på vägen ner för att köpa lite handdukar och då passade tjejerna på att äta på "Donken" som dom kallar Mc Donald´s. Vi var framme 12:15 och det var hur lång kö som helst! Visst, det var lönehelg, en lördag och strax innan jul, så vi fick väl skylla oss själva och det tog hela 2 timmar innan vi fick komma in. Tjejerna satt kvar i bilen och väntade tills jag ringde och sa att det var dags att komma. Jag är inte den som irriterar mig för sånt, tycker mest att det är kul att studera detta fenomen när det blir sånt kaos.



Köpte väl inte något speciellt, mest förbrukningsvaror och ändå slutade summan på 3000. Vi var hemma halv åtta och en timma senare kom Pamela hit och drack lite vin. Jennifer och Ellinore satt med oss och pratade i köket och det var väldigt trevligt. Kvällen avslutades med en långpromenad på stan med Viggo och jag kom i säng vid 01.


Heltid igen

Nu springer dagarna iväg fortare än fortast! Tillbaks på heltid och det funkar rätt bra, får lite känningar emellanåt men dom går relativt fort över. Det nya uppdraget är roligt och jag känner att jag hamnat helt rätt, vilket känns jättebra!

Var på lunch idag, kebabtallrik för 75 kronor, dyrt!! När jag sitter där och äter med två kollegor så ser jag en kille vid ett bord längre bort som jag tyckte såg bra ut och strax därefter upptäcker jag att det är ett gammalt ex till mig. Lite kul faktiskt, han blir snyggare med åren tydligen. :-)

Kom hem strax efter klockan 18, direkt till Apoteket för att hämta mer medicin och sen tog jag, Pamela, Celine och Viggo en jättelång promenad och sen är nästan kvällen slut. Tittar just nu på Desperate Housewives, den serien är helt underbar och särskilt Gaby!





En skön söndag

Anette kom hit och fikade idag, hon hade med sig lussebullar och dom var så färska och goda! Precis när vi ätit upp dessa, så ringer Pamela och frågar om jag bjuder på fika och det var ju lite lustigt för då var det bara för henne att komma hit och  slå sig ner. Hon fick dock inte någon lussebulle, för dom var redan uppätna, men nästa gång ska jag vara lite bättre rustad! Pamela och Anette hade aldrig träffats, men det visade sig att dom hade en gemensam "bekant", så samtalsämne fattades inte. :-)

Lagade mat och sen åkte jag, Celine och Viggo till mamma med en hög byxor hon skulle lägga upp åt mig. Medans mamms sydde, så somnade jag på soffan, Celine på sängen och Viggo på golvet. Riktigt trevliga gäster hon fick dit får jag säga! Sen blev det en snabbis till Maxi och efter det en timmas promenad med Pamela, den här gången utan hund för han stannade kvar hos mamma.

Nu ska jag lägga mig tidigt, bäst att vara någorlunda pigg imorgon då jag ska börja nytt uppdrag och lära mig massa nya saker.



Nytt uppdrag

Bara ett snabbt inlägg så att ni vet att jag lever! Idag har jag varit på Göteborgs Tingsrätt och installerat en massa PC som dom ska ha i förhandlingssalarna. Ganska kul uppdrag och att få se hur det ser ut där innan dom inviger i januari.

Fick också veta att jag fått ett nytt uppdrag som innebär applikationsdrift, jättekul! Det var länge sen jag jobbade med teknik på den här nivån och beredskap ingår också var fjärde vecka, men det ska bara bli kul! Då det är ganska stor konkurrens om uppdragen nu, så kom det här perfekt.

Imorgon ska vi slutföra på tingsrätten och på måndag börjar jag i den nya gruppen. Jag lär nog bli korvstoppad med ny kunskap och har redan förvarnat barnen om att jag kanske är lite grinigare när jag kommer hem pga trötthet. :-)


Pink-konsert i litet format


Här kommer lite av det jag filmade under konserten med PINK, titta och njut framförallt av den underbara liverösten! Kvalitén blir dessvärre mycket sämre när man laddar upp den på youtube.

6 min in i denna video så avbryter hon för en liten soundcheck och sen skämtar hon med ljudkillen och säger "have another beer". Lite kul och hon vet vad hon vill, en riktig powerwoman.


Kollar in vänners vänner på Facebook och hittar det här!


Hur galet kan utländska namn bli?



Fredag den 13:e

Har precis kommit hem från jobbet! När jag gick ut från min arbetsplats idag, så tänkte jag på vilka fantastiskt trevliga arbetskamrater jag har!  Bara att man får ett speciellt leende från någon man knappt känner och ett vänligt hejdå gör så himla mycket.

På tåget hem träffade jag på Marita och Rickard, f.d kollegor och vi hade en trevlig pratstund dom 30 min det tar att åka, bl.a pratade vi om svininfluensa och olika historier om biljettkontroller.

Nu ska jag till Maxi och samtidigt köra Celine hem till Anton, sen blir det soffan och Idol.

Ett fantastiskt dygn i huvudstaden!


På väg in i Globen fylld av förväntningar


Vi såg många Pink-kopior!


Istället för att lyssna på förbandet, så drack vi drinkar i baren inne i Globen. Jessica med brorsdotter satt med oss en stund, en tjej som Angelie kände sen innan.


Så underbart bra konserten var, man njöt varje sekund. Vilken röst hon har, lika bra live som på skiva och det är ovanligt och kanske därför jag vanligtvis inte går på konserter.


Allt hade cirkustema och i slutet så gör Pink fantastiska akrobatnummer.


Efter Globen åkte vill till puben "Femtiofyra" på Söder och dom första två timmarna var det bara vi och ett gäng på 4 killar där. Vi umgicks med dom killarna hela kvällen och åkte vidare in mot stan och festade till det stängde kl 05 och som om inte det borde räcka så fortsatte allihopa hem till honom på bilden och lagade pasta med fläskfilé. Vi har bara sovit 2 timmar totalt, är såå trött! Vi hade väldigt roligt, så det är smällar man får ta helt enkelt.

Skyndade oss till vandrarhemmet för att checka ut innan kl 12 och det kändes lite onödigt att slänga helt oanvända lakan i smutsen. Sen mötte vi upp pappa och lillebror Max vid Karlaplan och så åkte vi till Frihamnen och blev bjudna på god lunch. Jag var så trött just då att jag hade svårt att konversera, så det var tur att Angelie tog vid.


Nu sitter vi i SJ:s lounge och väntar på vårt tåg, det går först om 2 timmar. Väntan är ju inte lika jobbig med bredband, fika, tidningar och sköna stolar.

Mot Globen och PINK!!!! :-) :-)



Nu ska jag snart hoppa på tåget till Sthlm och se PINK på Globen.



Åker 1:a klass och då ingår tidningar!


Hade förbeställt 3-rätters och den såg ut så här. Pannbiff med sås och potatis och var riktigt gott. Dessvärre hade dom inte uppfattat att Angelies rätt skulle vara vegetarisk, men det löste dom genom att hämta en pizza från bistron.


Nu sitter vi med våra rosa mini-pc och kollar Facebook och bloggar. Vi har inhandlat vin för kvällen, det ska bli så kul!


Viggo o Peggy

Har börjat dagen med att gå 6.7 km-spåret på Hjortgården med Anette och våra hundar. Det var första gången gången vi träffades både mattar och hundar, men vi hade jättetrevligt. Så himla svårt att fotografera dessa små yrväder med mobilen, eftersom dom sällan står still mer än någon sekund och mobilen har lång slutartid.




Grattis Celine!




Idag fyller Celine 16 år och vi har ätit tårta och annat gott! Hon har fått en Björn Borg-väska, mascara och Tokio Hotelbiljett av mig. Av övrig släkt önskade hon sig pengar som ska gå till en Thailandsresa. Det blev inte så många idag, Ola har varit på Gran Canaria och kommer hem först inatt och Anton har spelat handboll. 


Dagen började med hundkurs, men vi har efter två omgångar insett att övningarna är alldeles för enkla för Viggo, så vi kommer nog inte fortsätta. Ledaren är ju under utbildning och det kostar inget, men det är ju ingen idé att vara där om han kan det hon vill lära ut.

-Ge mig köttbullar nu när jag gör som du säger!

 

Efter hundkursen, så åkte vi bort till brukshundklubben och testade Agilitybanan.


Han är otroligt lättlärd vad gäller detta och tycker det är jättekul!




Hårsmån från böter


Var förbi ett företag som säljer stolar idag för att prova denna stol som Previa föreslog. Den här stolen ska jag få prova, smidigt att man får en provvecka på sitt jobb så man verkligen vet om stolen passar eller ej. Skillnaden på den här stolen jämfört med andra är att sittdynan är mjukare än vanligt och det passar mig.

Sen skulle jag åka hem och hinna med 15:02-tåget. Har för tillfället sms-biljett på SJ och då saknar jag giltigt färdbevis på spårvagnarna och eftersom jag ALDRIG har sett en biljettkontrollant på dessa, så chansade jag och tjuvåkte. Vad händer? Jo, på Korsvägen så hoppar dom visst på och när jag upptäcker det, så får jag hjärtsnurp! Många tankar kommer hur jag ska komma undan och som tur är så är det ganska fullt med folk och dom hinner inte gå igenom alla innan nästa hållplats. Ser mig omkring, kontrollanten är framför mig och det verkar inte finnas någon som spärrar möjligheten att gå av bakom mig, så jag skyndar mig av!  Jag trodde dom jobbade många på en gång, så att ingen kan smita, men hade nog stor portion tur! Klarade mig från böter, men pga det så missade jag mitt tåg och fick vänta en timma till, men det var det allt värt! :-)

Läkaren ringde idag, han sjukskrev mig 50% 3 veckor framåt och sa att jag skulle trappa ner medicinen ännu mer försiktigt, nu alltså bara med en kvarts tablett var tredje vecka. Får se om det hjälper bättre. Nu har jag jäkligt ont i svanskotan igen!


AHK-vinst

Yes, AHK vann just mot Sävehof med 27-25 på bortaplan!

Denna dagen har ägnats åt ett viktigt möte med Jennifer och då det inföll kl 13, så hann jag inte till jobbet. Har rätt att ta vård av barn för sånt här, vilket underlättar.

Höjde medicinen med en halv tablett igen, måste klara jobbet dessa dagar innan jag får tag på läkare och får min nya stol.

Mord

Var på jobbet igår och det kändes bra att träffa alla trevliga kollegor igen, men känner att heltid inte är att tänka på. Fick så ont i svanskota och rygg när jag satt, så min chef gav mig en rekvisition till företagshälsovården för utprovning av ny kontorsstol som passar min ömma kropp.

Lyckades få en tid imorse kl 8 på Previa i Nordstan där en trevlig sjukgymnast hjälpte mig. Provade alla möjliga, men dom flesta kändes för hårda.


Den här var jätteskön att sitta på. Ska få låna den i en vecka av företaget som säljer stolen och dom kommer till jobbet och levererar den nästa vecka. Är jag sen nöjd, så hoppas jag chefen köper in den till mig. Den funkar som så att man kan skruva ner den röda bollen så att man balanserar på den och kan på så sätt träna upp bäckenet och få stadga i ländrygg. Vill man inte att stolen ska gunga, så har man bollen i uppfällt läge. Sen skulle jag också få en speciell sittdyna som jag kan bära med mig och lägga på vanliga stolar.

Sen har det hänt ett mord i Alingsås igår, det hör inte till vanligheterna som tur är. Det märkliga med detta är att mordet begicks i huset som mamma bor i och den misstänkta mördaren bor i samma hus som mig!! Natten innan, alltså i söndags vaknade jag vid midnatt av att denna kille är helt rabiat utanför huset och står och skriker hemska saker som nog väckte upp alla runtomkring. Hela hans beteende skrämde mig, men till slut gick han in och sen kvällen efter dödar han en annan man. Tänk vad droger gör med folk, usch usch.


RSS 2.0