Öroninflammation + Urinvägsinfektion

12:e dagen i rad med hög feber och två olika penicillinsorter som inte verkade hjälpa, så blev det ännu ett besök på jouren ikväll. Det var samma läkare som vi träffade i onsdags och som också hade sagt att vi skulle komma tillbaka om inte febern gått ner med Amimox . När vi satt i väntrummet, så kände jag på Jennifers panna och tyckte inte hon var så varm, men när dom sen tog tempen visade den 39.2 och snabbsänkan (CRP) var 109. Jag bad dom ta ett urinprov för jag misstänkte att det kunde vara urinvägsinfektion (Google är kanon) och det visade blod och äggvita i urinen, så det var ju så. När jag nu är hemma och googlar så ser jag att det kan betyda njurinflammation.

Läkaren sa att vi ska komma tillbaka dit på måndag och lämna ett nytt prov på snabbsänkan. Den ska vara max 40-50 då för att det ska vara på väg åt rätt håll. Bra att dom följer upp detta nu tycker jag. Nu har hon bytt antibiotika till en tredje sort (Bactrim) som ska ta bort ALLT förhoppningsvis.

Nu har vi haft en kväll i soffan och kollat Idol på hög volym, eftersom hon knappt hör pga öroninflammationen. Hennes matlust är fortfarande borta, men snart så...

Konstigt att hon kan ha två så kraftiga infektioner och varken ha ont i örat eller när hon kissar.

Imorgon ska jag jobba lite övertid, men så länge jag får göra sånt hemifrån går det bra. Ska göra det mellan 6-7 och kl 9 har jag bokat besiktningstid för bilen. Har precis lagat den för 2000 kronor, så den ska nog gå igenom. Bytt vinterdäck fick jag gjort samtidigt, så skönt.


Jouren igen

Kom precis hem från jouren med Jennifer. Fick rådet av vårdcentralen i eftermiddags att fortsätta med Kåvepeninet ändå. Nu ikväll så hade hon 40.2 i feber och kräktes så jag ringde 1177 ännu en gång och dom bokade in en tid på jouren 22:30.

Hade precis kört Jennifer till mamma för natten och hon hade lagt sig, men det var bara att åka och hämta henne igen. Jösses vad dålig hon var när jag kom, det var nätt och jämt att jag fick in henne i bilen och hon var helt skakig. Dom tog en snabbsänka där och den visade 131, förra torsdagen var den 25 och då var den lätt förhöjd, eftersom den ska vara under 8 när man är frisk. Läkaren tittade på nytt i örat och såg att där var en kraftig infektion som inte Kåvepeninet hade hjälpt mot. Nu ska hon äta Amoxicillin som är en bredare antibiotika och hon bör vara feberfri om 2 dygn.Tur i allt elände är att hon åtminstone inte har någon öronvärk. Läkaren tyckte det var konstigt att hon inte har ont någonstans och när jag sa att hon haft 40 graders feber 10 dagar i sträck, så fick jag upprepa det flera gånger för han verkade tro att jag sa fel. 

På vägen hem åkte vi förbi nattöppna Statoil och köpte lite potatismos som hon kunde få ner lite grann i magen innan hon skulle ta dubbel dos antibiotika. Hoppas verkligen att hon blir hjälpt nu, det har jag sagt många dagar till henne nu och hon kämpar tappert.


Jennifer fortsatt dålig

Jennifer har inte blivit bättre, snarare sämre. Nu har hon fått lock på andra örat också, så nu verkar öroninflammationen vara dubbelsidig och medicinen hon har ätit sen söndags kväll har alltså inte gett symtomlindring ännu. Vid två tillfällen har hon kräkts upp medicinen strax efter hon svalt den och imorse blödde hon näsblod. Idag har jag hämtat ut en annan antibiotika som är bredare, men tänkte avvakta med den tills imorgon och se hur det ser ut då. Idag har febern legat på runt 39,6 och jag har fått i henne lite popcorn och cola, så hon får i sig salt och socker åtminstone.

Sjuklingen Jennifer

I torsdags var jag på vårdcentralen med Jennifer, eftersom hon hade haft 40 graders feber i fyra dagar, men dom sa att vi skulle avvakta tills på måndag. Idag kände jag att hon inte skulle behöva ha det så här längre, det måste vara något då den höga febern inte ger med sig. Dessutom hade hon börjat hosta ganska rejält och kräkts slem och fått lock på vänsterörat, vilket medförde dålig hörsel. Ringde 1177 och dom gav oss en tid på jouren i eftermiddag.

Det visade sig att hon hade öroninflammation och nu är det en kraftig penicilinkur som gäller. 4 tabletter om dagen i 5 dagar, sen 3 tabletter resten av 10-dagarskuren. Det var en läkarkandidat som först undersökte henne och han ville att seniorkollegan skulle komma in och bekfräfta diagnosen, vilket han gjorde efter att ha tittat i örat. Han sa att hon även skulle kunna ha en luftrörskatarr eller en lunginflammation som man kunde kolla med snabbsänka, men nu när hon ändå fick penicillin, så behövdes inte det, eftersom medicinen hjälpter mot det också.

Skönt om hon nu äntligen kan bli frisk igen, hon har varit jättesjuk och bara legat sen förra helgen stackaren. Min mamma har hjälpt mig med henne, så jag har kunnat jobba vilket både jag och Jennifer uppskattar. Tack mamma!


En målarhelg


Förra helgen började vi ju göra om Celines rum och i veckan blev det klart. En fondvägg och resten vitmålat.Den här stolen fick också en upplyftning i helgen, kul med förändring.


Det här skrivbordet har jag målat om i helgen! Det har varit antikbetsad furu innan och passade inte alls in i vardagsrummet. Har velat göra detta länge, men har inte haft ork. Bortse från den fula sladdhärvan.


Ska upp med en stor tavla på väggen också och förhoppningsvis få mina sladdar osynliga.Hälsat på Kronprinsessan och Prins Daniel

Idag skulle Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel komma på snabbvisit till Alingsås. Av alla ställen dom skulle besöka här, så blev det en visningslägenhet för passivhustekniken som ligger granne med min mammas trappuppgång. Eftersom jag ändå skulle dit och fixa en dator hos henne idag och Jennifer var där, så tajmade jag in det så att jag kunde få se kungligheterna.


När dom var på väg in till lägenheten, så stod jag i mammas köksfönster och det såg Victoria och vinkade jättemycket, så det var bara att vinka tillbaka. Paret höll varandra i handen, var på ett strålande humör och verkligen jättesöta.


Mamma var ute en snabbis på gården (som var avstängd för allmänheten) och tog det här kortet. När Victoria fick syn på henne så säger hon "hejsan"och såg så här glad ut!


På väg tillbaka, så öppnade vi köksfönstret för att ta ett bättre kort och då stannade dom och pratade lite. Daniel säger: -Vad fint ni har fått det, här trivs ni bra va? Då kunde naturligtvis inte jag vara tyst och skojade tillbaka: - Ja, du kanske vill byta mot slottet? ;-)
Han blev lite ställd och visste inte vad han skulle säga, men sällskapet runt honom fick sig ett gott skratt.


Tågflyt

Jennifer har varit sjuk hela veckan och igår tog jag henne till läkaren, eftersom hon haft hög feber sen i måndags. Halsprovet visade inget, men hon hade en lätt förhöjd sänka som läkaren sa att det även kan vara vid virus. Vi skulle avvakta till på måndag tyckte hon. Idag vaknar hon med 40.3 i feber, känns sådär att vänta tills måndag, så jag ska ringa igen och rådfråga. Hellre en gång för mycket än för lite.

Efter att vi varit på vårdcentralen igår, så fick jag ett ryck och åkte till Ullared. Körde Jennifer till mamma och sen hämtade jag upp Celine på skolan i Partille och så var vi framme vid 16 och hade 4 timmar på oss att shoppa.


Den här Levis-skjortan fyndade jag på MQ-outlet utanför Gekås och fick ge 399 kr, ord pris det dubbla.

Köpte massa fina saker till Celines "nya" rum och jag hittade snygga kuddar till soffan, synd bara att den färg jag egentligen ville ha tog slut. Passade också på att köpa ny motorolja till bilen som snart ska servas och lackfärg och slipmaskin till mitt kommande projekt "måla om datorskrivbordet".

Imorse cyklade jag som vanligt till tåget och har att välja på att åka direkttåget eller pendeltåget, men eftersom direkttåget redan stod på perrongen innan jag ens parkerat cykeln, så orkade jag inte stressa och tog beslutet att ta pendeln. På vägen mot tåget, så ser jag att direkttåget börjar åka, men stannar efter några meter och samtidigt ropar dom i högtalaren att pendeln bytt spår tillfälligt från 1 till 3.  Det innebar att jag skulle upp på den perrongen där direkttåget står eftersom dom stod på spår 2. Pendeltåget är dessutom 5 min sen och när jag kommer upp på perrongen så ser jag att direkttågets bakre vagn är öppen och tågvärdarna är ute och letar efter något på spåret bakom tåget. Jag får då en idé och det är att jag ändå kanske kunde få åka med det tåget om jag hinner fram dit innan personalen hoppar in och det lyckades, så jag sparade in 20 min minst. :-)


Lite utlästa böckerLäste ut "Den döende detektiven" med Leif GW Persson på tåget hem idag. Den var på över 500 sidor, men det var ganska mycket luft mellan kapitlen. Jag har faktiskt aldrig läst någon av GW förut och blev positivt överraskad. Boken var annorlunda jämfört med andra deckare och sånt är alltid kul. Handlar om en pensionerad f.d polischef som råkar ut för en hjärnblödning och via läkaren på sjukhuset får nys om ett ouppklarat preskriberat mord på en liten flicka. Han blir nyfiken och börjar privat spaning direkt från sjukhussängen. Fast man får reda på vem mördaren är långt innan slutet närmar sig, så är den ändå historien intressant. Slutet var bra och oväntat.


En osannolik historia med Karin Alvtegen tyckte jag var rätt tråkig. Tycker Karin ska återgå till sin deckargenre där det hände lite mer. Handlar om Anders och Helena, två för varandra helt okända människor som möts av en slump i en norrländsk by. Helena är bitter, frånskild kvinna med en tonårsdotter och driver ett hotell och Anders kommer dit för att köpa en gitarr av en i byn. Helena erbjuder Anders jobb på hotellet och det är början på deras relation som inte är alldeles självklar från början.


Det här en andra boken i serien om barnmorskan Cecilia. Katerina Janouch böcker bygger mycket på relationer och det gilar jag. Köpte 6 pocketböcker på bokmässan av just Katerina som stod i kassan för sitt förlag och tyckte faktiskt hon var väldigt snorkig. Hon blev sur att man inte köpte hennes senaste bok "Hittebarnet" för det var just den boken hon stod i kassan för att sälja. Jag och Anette sa samma sak fast vi båda hade handlat av Katerina separat och att vi kanske redan hade alla hennes böcker hemma redan, så hon borde ändå tänka på sin attityd.Har läst alla Mari Jungstedts böcker och gillar dom. Den här lyssnade jag på och den var bra.


En ny författare som heter Stefan Tegenfalk och har skrivit "Vredens tid". Påminnde mig om Stieg Larsson-böckerna, men naturligtvis inte lika bra. Handlar om krminalkommisarie Walter Grön som när han blir tagen ur tjänst går utanför ramarna för att få fast mördaren. Lite overklig, men spännande bok!
Kul att komma hem till ett städat hem!

Vad glad man blir när man kommer hem från jobbet en fredagseftermiddag och Jennifer har storstädat lägenheten! Nu kan ju jag bara njuta av helgen och hon får lite extrapengar. :-)Nu när jag börjat orka lite mer och dessutom slipper städa, så ska jag hjälpa Celine att fixa ordning hennes rum. Det ska målas om och eftersom hon och Anton har visat sig duktiga på att måla i somras, så får dom göra det mesta, men nu ska det äntligen bli gjort. Först måste det ju spacklas och det är ju inte lika roligt som att måla, men det ska nog gå ganska fort hoppas jag.

Hälsorapport

Veckan som gått har tuffat på och jag har nu gått upp till 75 % i arbetstid. Känner mig bättre och bättre för varje vecka och jag tror att mycket beror på mina tre ansiktszonterapibehandlingar. Mitt högerben som jag har haft jätteont i har blivit nästan bra, det är helt otroligt. Nu kan det iofs vara kortisonet också som gör detta, men jag har ju känt sån tydlig förändring efter varje behandling, så jag tror mest på det.

I onsdags var jag på Sahlgrenska och tog en massa blodprover, dom mätte också blodtrycket. Först liggande 96/62 och sen ståendes 96/72 och det som var viktigt här var att det stiger när jag ställde mig upp. Om det blir tvärtom så tyder det på kortisolbrist, men just nu äter jag ju kortison och mår ganska okej, så det var ju normalt förutom att det var väldigt lågt. Läkarbesöket är 1 november och innan det ska jag samla urin i 2 dygn och mäta kortisolutsöndringen.

En teori som jag har till mina bekymmer är att det är min sköldkörtel som har en underfunktion, fast mina blodprover inte direkt visar det. Detta gör att binjurarna måste jobba hårdare för att kompensera detta och på så vis tar dom slut. Jag har tagit upp detta många gånger för läkarna, men inte fått något gehör för detta förutom senaste gången jag hade en telefonkontakt med en läkare på Sahlgrenska. Hon sa att vi i så fall inte kan sätta in sköldkörtelmedicin förrän mina binjurar kommit ikapp sig, men att vi kunde stämma av efter 3 månader.

Jag har sett ett samband i mina senaste blodprover vad gäller sköldkörteln. Jag har nästan bara tagit prov när jag mått dåligt och då har mitt TSH (sköldkörtelstimulerande hormon) legat ganska högt, 2,4-3,3 men ändå inom referens för vad som anses vara normalt. När jag tog prover i maj, så hade jag ätit kortison ett par månader och var på väg att fasa ut den helt och mådde hur bra som helst. Då visade mitt TSH på 0,77!! Detta är ju jättemycket lägre än vad jag brukar ha och jag drar slutsatsen att det är kortisontabletterna som gör att sköldkörteln klarar att jobba bättre.


12000 steg i skog och mark

Vaknade redan kl 8 idag och gick upp. Ringde och väckte Celine som sov hos Anton för jag ville ha med mig Viggo ut till skogen. Tog vägen förbi Anton och hämtade upp Viggo som var ganska trött, men så fort vi kom till skogen, så piggnade han till.


Redan kl 10 var vi redo att gå vår slinga i skogen. Idag blev det den gula på 4,3 km och den tog 2 timmar, eftersom jag spanade efter svamp på vägen. Hittade nästan inga alls, men höll mig mest på stigen.


Viggo älskar att hämta kastade pinnar.

Efter 2 timmars promenad och 7000 steg, så var jag rätt mör i mina ben. Åkte hem och åt lite och eftersom det var så soligt väder, så kunde jag inte låta bli att åka ut till skogen ännu en gång. Lämnade Viggo hemma och siktade in mig på svampen helt och hållet.


Hittade trattkantareller på ett kalhygge och började plocka. Helt plötsligt ser jag i ögonvrån att det ligger en orm en liten bit bort helt blickstilla. Stod och tittade på den en stund, ganska läskigt! Det kom förbi ett par som jag frågade om dom kunde ormar. Mannen var ganska rädd och hade inga gummistövlar då han trodde att ormarna gått i ide.  
Lite trattisar hittade jag allt till slut. Jag passade på att rensa dom direkt i skogen, så nu slapp jag det när jag kom hem. Knipsade av nederdelen med nagel och såg till att barr o annat "bös" stannade kvar i skogen.

Stegräknaren slutade på 12000 steg, det får jag vara nöjd med.
Höstbild


Den här vägen cyklar jag varje dag till tåget och var bara tvungen att stanna i morse för att ta en höstbild.


Haha


Ser ni det roliga med bilden? :-)


Nya skor!

Efter jobbet idag åkte jag med spårvagnen in till Brunnsparken och mötte upp Celine och hennes kompis Maria. Först åt vi lite på Mc Donald´s och sen gick vi i affärer. Jag var på jakt efter ett par skor att ha nu i höst/vinter och som inte skulle ha någon klack och hittade ett par jättefina och sköna på Johanssons skor.


Märket är italienskt och heter MJUS och kostade 1250 kr. Så sköna på foten och en sko som passar till det mesta. När Celine fick syn på dom, så ville hon också ha likadana, så där rök hela hennes studiebidrag. :-)


Köpt nya skålar som man kan ha till bl.a tacos. Wicki hade några över och dom kostade endast 100 kronor per set och är handgjorda. Slog till med två set och är supernöjd!

Ikväll har jag och barnen cyklat till mamma en sväng. Hade med mig ca 7 par jeans som jag ville att hon skulle lägga upp och snäll som hon är så fixar hon! Jennifer stannade kvar där och ska sova där.


Nu är det riktig höst!

Varit ute i skogen idag igen för ny svampplockning och denna gång följde Helena med. Vi var ute flera timmar och först hittade vi inga alls så vi åkte runt och provade lite olika skogar, men insåg att vi var helt fel ute. Till slut så hamnade vi rätt och fick ihop en ICA-kasse.

När jag kom hem hade jag ont i hela kroppen och la mig för att läsa lite, men somnade direkt! Sen blev det matlagning och idag blev det fläskkotlett, ris och bearnaiesås och det är något barnen äter med full aptit.

Nu kollar jag och Celine på "Ensam mamma söker" på Tv3 och nyss var det en töntig kille som dejtar Emma som uttalade sig: - Emma har dom egenskaperna som jag söker.  Då säger Celine: "Ofta han ens söker efter några egenskaper, han får väl ta det han får." Kunde inte sagt det bättre själv. :-)

Söndagskvällen tänkte jag avsluta med att börja på en ny bok, läste ut Karin Alvtegens nya igår.

Imorgon ska jag göra en ny ansiktszonterapi, längtar!Mera trattkantareller

Fick med mig en kollega ut i svampskogen idag, vi hittade massor och väldigt mycket större nu än dom varit tidigare av naturliga skäl. Det fanns så mycket trattisar att vi inte hann gå så långt idag, det vara bara att plocka på.


Vilket ställe för trattisar!


Detta fick vi ihop efter endast 2 timmar. Björn fick med sig alltihop, så nu har han och frugan svamp länge.

Nu har jag hittat min gps-funktion i min iphone och satt ett bokmärke där jag hittade svampen, så kan man spara det till senare tillfällen. Jag tycker ju det är roligare att bryta ny mark, men det kan ju vara bra att åka tillbaka till vissa ställen.Hemma hos min kollega Björn ser det ut så här ikväll! Hittade dessa bilder som han lagt upp på Facebook...RSS 2.0