Polishunds-SM 2010

Det var jättekul att kolla på SM för polishundar idag, även om det var ganska kallt där och lerigt. Årets tävling gick i Göteborg på Skatås. Här får ni se vad som ingick i tävlingen!


Här ska tjuven i blå-svart springa iväg och hundföraren ropa: "Stanna annars släpper jag hunden på er". Tjuven ska fortsätta och hundföraren ska passera en viss markering innan han ger hunden kommando att springa efter.


Här har hunden tagit fast tjuven, men ska släppa när hundföraren är framme och ger kommande att släppa taget. Detta moment var ganska svårt för hunden, många ville gärna bita lite längre och det drog då ner poängen.


Skottlossning, angrepp och släppande - Samma moment som ovan, men skillnaden på att tjuven har en pistol som han skjuter två skott med och som ska försvåra hundens koncentration. När hundföraren avväpnat, så ger han kommandot att hunden ska släppa och sitta fot.


Liknande moment som ovan, men här går tjuven till angrepp mot hunden och försöker döda med någon kofotsliknande sak.


Här var vissa hundar oerhört duktiga, vilken kampvilja! Dom kunde snurra i luften, men taget släppte dom inte om armen.


Sändande och stillastående heter detta momentet, det innebar att hunden skulle springa ikapp tjuven, men fick inte vidröra alls. Det var svårt för många hundar, dom tyckte det var alldeles för lockande att bita lite och det blev i så fall 0 poäng.


Bevakning - Skulle göras medans hundförare måste ta hand om tjuvens kompis. Hunden skulle ligga, sitta eller stå i 30 sek och efter det försökte tjuven frigöra sig och då skulle hunden vara beredd, vilket alla var. Sen skulle dom släppa när hundföraren var framme och gav kommandot.


Transport - 1,5 meter bakom tjuven skulle hund och förare gå någon minut innan tjuven försökte frigöra sig.


Överfall - Hunden har här munkorg på sig och får göra max en stöt.


Sändande och återkallande - en tjuv springer och hunden släpps iväg vid första konan, men när den har passerat kona nr två ger föraren kommandot att vända om och vissa hundar behövde dubbelkommando för att vända. Tänk själv att få upp farten och mitt i steget inte få fullfölja det roliga. :-)

En hund stack iväg på sändkommando och innan han var framme, så kom han på andra tankar och började springa mot publiken och sen när hundföraren skrek över hela planen i halv panik, så vände han, men då hade han glömt vem han skulle jaga och började irra runt och tills slut fick han fokus. Stackars den föraren, men vi i publiken fick oss ett gott skratt.

En annan hund skötte bevakning av tjuven, men efter en stund släppte han och sprang mot husse, det blev såklart inte heller poäng. :-)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0