Dag 4 - måndag

Dagen började med att vi gick upp mot 34:e gatan för att så småningom komma till den stora fotoaffären B&H. På vägen dit fanns massor áv affärer och vi gick in i dom flesta såklart. På Victoria Secret var det nästan mer expediter än kunder och vart man än gick, så ville dom hjälpa till. Trevligt, men rätt jobbigt då man får frågan ca 20 ggr om man behöver hjälp eller om man har det allmänt bra. Vi var inne i en Levisaffär och där presenterade sig säljarna med namn och frågade vad vi hette och dom kunde säga sitt namn ganska många ggr. När vi skulle betala förstod vi varför, då kassörskan frågade om vi hade fått hjälp av någon speciell och om vi kom ihåg namnet, dom får alltså provision.


Här är världens största fotoaffär B&H. Jättestort i 2 våningar och vid varje gång fanns en säljare beredd att hjälpa till. Vi skulle ju köpa kamerasaker och såg när vi kom upp att det fanns en disk där man kunde kolla om det fanns samma produkter som varit utställningsexemplar och var 30 % billigare. Jennifers blixt fanns och den var som ny, hon skulle spara 600 kr på att köpa den istället för en ny.

Under tiden vi står där och frågar säljaren om övriga saker, så visar det sig att säljaren och kunden bredvid ville ha samma blixt. Det fanns bara en sån och tydligen hade den kunden frågat min säljare innan mig om den, men sen varit nere på första våningen en sväng för att sen komma tillbaka. Säljarna stod och försvarade sin respektive kund och till slut så sa dom med ett leende att vi fick slåss om den. Den andra kunden kom med förslaget att singla slant, vilket jag tyckte var en kul idé och rättvist. Jag VANN och blev jätteglad och alla vi sex som stod där hade jättekul åt denna händelse. Min säljare sa: -En riktig gentleman och en historia du kan ta med hem till Sverige. :-)


Såna här skyfall är ganska vanliga, men dom går över fort som tur är. Vi har bara råkat ut för ett sånt här.


Grand Central Station var mäktig.


Times Square var ett otroligt häftigt ställe!


Nasdaqbörsen var helt digital och ligger mitt i. Jag gillade att huset var som en bioduk med otrolig skarp bild.


Här har dom stängt av hela gatan och ställt ut stolar hur som helst.


Kontor för nyrekrytering av militären, liiiiite märklig plats att ha det på Times Square kanske.

Vi slutade kvällen med att möta upp Liselott och gå till en Italiens restaurang som låg på 44th st/ Fifth Avenue. Där satt vi och njöt av maten ca en timma för att sen promenera hem.


Då passerade vi igenom Bryant Park där dom hade filmvisning. Folk satt på stolar och kollade den gamla klassikern "Blåsningen" med Robert Redford, det var lite häftigt. I den här parken brukar dom ha Fashion week.

Mittemot Liselotts hus finns det ett annat hus där en byggjobbare står och glor rätt in på oss på morgonen. Han hänger ut i fönstret och är inte vidare diskret av sig när han tittar. Många gånger får man frågan om vart man kommer ifrån när man handlar i affärer och det är ganska kul att småsnacka med allt från butikspersonel, vägarbetare, poliser, taxichaufförer, alla är glada och roliga.

Vi har det fantastiskt bra här, Liselott är 100% och mycket flexibel, hjälpsam, snäll på alla sätt och vis.

Nu ska vi ut på nya äventyr, vart får ni se imorgon. :-)


Kommentarer
Postat av: Karin

Jag är grön av avund - det låter så himla trevligt allting! Hoppas ni shoppar riktigt ordentligt. Här hemma är det kaos, var glad att du missar det ;-)

2009-06-17 @ 08:59:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0